Pomidory - Dwarfy cz.1
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory - Dwarfy
Mają za dużo azotu w stosunku do światła.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
inga_beta
Dużo zależy od odmiany.
Mam dwarfy, które mają już 70-80 cm i dopiero zawiązują pierwsze grona kwiatowe np. Dwarf Pink Passion
i mam też np. Dwarf Uluru Ochre, który ma ok.40 cm.
Dużo zależy od odmiany.

Mam dwarfy, które mają już 70-80 cm i dopiero zawiązują pierwsze grona kwiatowe np. Dwarf Pink Passion
i mam też np. Dwarf Uluru Ochre, który ma ok.40 cm.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
-
- 200p
- Od: 5 lut 2018, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
Moje Dwarfy wysadziłam wczoraj do gruntu, w końcu
Nie mogłam już dłużej czekać na lepszą pogodę. Pomidory były już mocno wymęczone w doniczkach
Także sezon uważam za rozpoczęty
mimo iż lekko spóźniony
Pozdrawiam

Moje Dwarfy wysadziłam wczoraj do gruntu, w końcu

Także sezon uważam za rozpoczęty

Pozdrawiam

Pozdrawiam Czarna 

Mirek19
Mam New Big dwarf i Chocolate champion.
Zaczęły kwitnąć gdy jeszcze było ciepło i już się nie zdążyły zapylić i kwiaty im poodpadały. I nadal się nie zapylają chociaż coś kwitną. Za to zapyla się ten który był siany 2 tygodnie póxniej i jest o połowę mniejszy ale trzymam go w mieszkaniu. To chocolate. I widze że chocolate lepiej sobie radzi w trudnych warunkach, bo ten na parapecie lepiej kwitnie od new big.
Mam New Big dwarf i Chocolate champion.
Zaczęły kwitnąć gdy jeszcze było ciepło i już się nie zdążyły zapylić i kwiaty im poodpadały. I nadal się nie zapylają chociaż coś kwitną. Za to zapyla się ten który był siany 2 tygodnie póxniej i jest o połowę mniejszy ale trzymam go w mieszkaniu. To chocolate. I widze że chocolate lepiej sobie radzi w trudnych warunkach, bo ten na parapecie lepiej kwitnie od new big.
- Mirek19
- 1000p
Spróbuj kwiaty (2-3 razy w tygodniu) opryskać Borasolem.
Powinno pomóc w zapyleniu...
Powinno pomóc w zapyleniu...

Pozdrawiam, Mirek
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Szara pleśń także pomaga opadać kwiatom poprzednio przegrzanych przez słońce.
pozdrawiam Ludwik
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Fajne , a w smaku?
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Jakieś super rewelacyjne nie były w smaku, ale może dlatego, że to pierwsze owoce, wiadomo, w jakich warunkach klimatycznych rosły, może następne będą lepsze
Pozdrawiam Irena

Pozdrawiam Irena
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rzepko, kiedy je siałaś, że już masz owoce? Moje dwarfy od kilku dni w gruncie co prawda nie mini, ale normalne (chyba?) i dopiero zaczynają kwitnąć a wysiewałam w kilku turach w marcu w miarę jak dochodziły do mnie nasiona. Dwarfy mam pierwszy raz, więc nie bardzo wiem czego się spodziewać. Zostawiłam sobie po 1 sztuce każdej z 11 odmian resztę rozdałam po rodzinie i znajomych zobaczymy jak się będą sprawować.
Dorota
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Dwarfy siałam w kilku turach i mam je na różnych etapach rozwoju.
Te mikrusy, jak sprawdziłam w kajecie, były wysiewane drugiego marca.
Pozdrawiam Irena
Te mikrusy, jak sprawdziłam w kajecie, były wysiewane drugiego marca.
Pozdrawiam Irena
- Mirek19
- 1000p
Pozdrawiam, Mirek
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mirka super owoce.
Dwarfy mam w tym roku pierwszy raz, więc dopiero ich się uczę. Traktowałam, je tak jak pozostałe pomidory, ale widzę, że w owocowaniu są mocno opóźnione. Pierwsze wysiewałam na przełomie lutego i marca ostatnie ok 20 marca. Fakt dłużej były w doniczkach bo przeznaczyłam je do gruntu, a pogoda nie rozpieszczała. z 11 odmian zostawiłam sobie po 1 krzaku resztę rozdałam (no mam jeszcze 2 powtórki na balkonie w donicach). Krzaki rosną w siłę większość zaczęła kwitnąć, ale na razie mam tylko 1 owoc wielkości wiśni na Adelaide Festival. Specjalnie ich nie nawoziłam, rozsadę miałam w ziemi biedronkowej potem w gruncie nawożenie rzędowe kompostem, raz podlałam gnojówką ze skrzypu a one wyglądają jak przenawożone. Cóż - pozostaje mi czekać i mieć nadzieję że żadna zaraza ich nie dopadnie.
Dwarfy mam w tym roku pierwszy raz, więc dopiero ich się uczę. Traktowałam, je tak jak pozostałe pomidory, ale widzę, że w owocowaniu są mocno opóźnione. Pierwsze wysiewałam na przełomie lutego i marca ostatnie ok 20 marca. Fakt dłużej były w doniczkach bo przeznaczyłam je do gruntu, a pogoda nie rozpieszczała. z 11 odmian zostawiłam sobie po 1 krzaku resztę rozdałam (no mam jeszcze 2 powtórki na balkonie w donicach). Krzaki rosną w siłę większość zaczęła kwitnąć, ale na razie mam tylko 1 owoc wielkości wiśni na Adelaide Festival. Specjalnie ich nie nawoziłam, rozsadę miałam w ziemi biedronkowej potem w gruncie nawożenie rzędowe kompostem, raz podlałam gnojówką ze skrzypu a one wyglądają jak przenawożone. Cóż - pozostaje mi czekać i mieć nadzieję że żadna zaraza ich nie dopadnie.
Dorota