Witam wszystkich serdecznie czas tak szybko płynie tyle się dzieje obecnie u mnie, że nie mam czasu na nic. Tak w skrócie to na działce remont ciąg dalszy z zeszłego roku. Robimy drugie pomieszczenie w altanie i strych. Poza tym zaprawianie obowiązki domowe i wyjazd na wakacje. Niedawno wróciliśmy było super odpoczęłam więc trzeba było ruszyć do pracy. Na działce wszystko ładnie rośnie w tym roku jestem mega zadowolona ze wszystkiego. Pomidory po raz pierwszy spełniły moje oczekiwania. Oto kilka zdjęć pomidorów w gruncie.
Jajo od morongo sporo tego na krzaku ciekawa jestem smaku mam pierwszy raz
Aurija rośnie 2w1 myślę że nie trzeba przedstawiać obrodziła bardzo dobrze.
To Bawaria rośnie 2w1 ładne średnie pomidorki.
Ałtańskij oranżewyj żółty pięknie obrodziło więcej niż Amana Orange
Sakiewka chudziaka mało informacji jest na jej temat, ale jak na razie super
K37/3 tez pierwszy raz mam te pomidorki jestem bardzo zadowolona zobaczymy teraz na smak.
cosmonaut volkov red pomidory bardzo duże jak dla mnie też ładnie obrodziły.
Red pear piękne nic dodać nic ująć czekam aż dojrzeją.
Stara babcina malinówka też mam ją pierwszy raz.
Mam jeszcze inne ale nie zgadza się z tym co miałam mieć.
W donicach też ładnie obrodziło
Sibirjak wczesny pomidor średni samokończący dla mnie smaczny i co najważniejsze plenny
żółty megagroniasty znikają bardzo szybko.
z przodu sibirjak ten dalej to Perła małopolski
to K14/1 winogronek mały ale smaczny z krzaka szybko znika. Nie wiem jak u was, ale u mnie pękają pomidorki choć nie wszystkie.
Sława nadrenii ładne pomidory smaczne oczywiście dla mnie może nie jest ich tak sporo, ale jestem zadowolona.
Adelaide festival. Pierwszy pomidorek dwarf ładny. Zaskoczyły mnie te pomidorki wielkością i tym jak obrodziły. W smaku trudno powiedzieć mężowi smakował dla mnie jakiś inny może jestem przyzwyczajona do czerwonych. Spróbuje zostawić dłużej na krzaku i zobaczymy.
Koperkowy dwarf super plenny pomidor smaczny warto go mieć więc zostaje na przyszły rok. Zdjęcia krzaków zrobię.
A to papryki Blot jak pisałam miałam problem z nasionkami bałam się że nic nie będzie i z jednego nasionka mam to cudo udało się czekam aż dojrzeje i zbiore nasionka.
Druga papryka violet sparkle. To taka super papryka podobno najsłodsza też ładnie rośnie mieni się kolorami od zielonego przez fioletet do pomarańczowego, a ostatecznie ma być czerwona.
To takie z nowości.
Poza tym zebrałam już cebule zimową opłacało się sadzić w jesieni większa i lepiej mi obrodziła niż ta z zeszłego roku sadzona na wiosnę.
Natomiast czosnek to tak średnio pocieszam się tym że u mnie lepiej niż u sąsiadów ja miałam kilka zgniłych i kilka małych drobnych a sąsiad co ma obfite zbiory co roku aż go podziwiałam w tym roku na 100 posadzonych miał tylko 30 główek coś ta wiosna nie była dla nas dobra
poza tym ogórki, marchew, seler, fasolka i cała reszta rośnie ładnie może pomógł ten obornik na wiosnę
ogórków co kilka dni takie zbiory.
Lucynko po ulewach nie ma śladu susza jak diabli teraz to by się deszczu przydało. Moze dzis bedzie bo zachmurzone jest. 1 sierpnia jest termin do notariusza w sprawie domu, a potem do przodu. Dziękuję za odwiedzinki pozdrawiam serdecznie miłego dnia
Witaj
krysiu ta cisza to dlatego że strasznie zabiegana jestem ostatnio, ale trzeba porobić i ten wyjazd na wakacje. Teraz zajęłam się pomidorkami i zbieraniem nasion. W wolnej chwili będę nadrabiać zaległości co tam u was słychać. Jak już będziemy na miejscu w nowym domu dam zdjęcia Pozdrawiam życzę miłego dnia.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających moje skromne progi.

Miłego dnia.