Ile nasionek będzie warzywnik,że hej...
Przeszłam sobie spacerowym krokiem cały Twój wątek Tajko... jesteś bardzo skromną osobą...mówić o takim wspaniałym ogrodzie "pospolity" to wielka przesada. Przepiękne , wielkie rośliny : rh, różaneczniki, hortensje a już Anabell - istne cudo...
i powojniki i róże... I oczko, którego ja się nie mogę doczekać u siebie...i ten tulipanowiec...Naprawde możesz być dumna z efektów swojej pracy
No i bardzo mi się podobała Twoja "wiosenka" na dwóch 9-miesięcznych nóżkach
AVE-EWUNIU-bardzo CI dziękuję, że zadałaś sobie trud i zwiedziłaś mój cały ogród.
Jest mi niezmiernie miło ,gdyż jest tyle pięknych ogrodów do zwiedzania.
Ja już siedzę cicho, nie wychylam się, zdjęć z ubiegłego roku zawiele nie miałam, a na nowe prędko
przy takiej pogodzie się nie zanosi.
Dzięki, że nie umknęła Ci uwadze moja 9-cio miesięczna wiosenka.
Pozdrawiam.
Rutewka -cudna ! szkoda tylko , że taka trudna do kupienia .Zawsze z przyjemnością oglądam Twoją działeczkę.Tak tu miło i kolorowo.
pozdrawiam - Małgosia
Witaj GRAŻYNKO - u mnie jeszcze cały ogród pod śniegiem.
Przy lesie długo śnieg zalega.
Ale w mieście pod blokiem jest cieplej , mam małą namiastkę wiosny.
Witaj Tajko Piękna kępa przebiśniegów, muszę i ja sobie sprawić te drobinki, ponieważ brakuje ich w moim ogródku, a to prawdziwe zwiastuny wiosny I taki pierwszy kwitnący widoczek bardzo cieszy
Witaj Tajko, przesyłam Ci trochę słoneczka i ciepełka z moich stron
U mnie już ani śladu śniegu, zrobiło się bardzo ciepło, więc myślę, że ten front idzie w Twoim kierunku i już za parę dni będziesz mogła działać w ogrodzie.
Pozdrawiam cieplutko
Witaj Tajko ! Dziś wreszcie udało mi się zwiedzić Twój ogród od poczatku. Po Twojej zapowiedzi spodziewałam się zaczątków ogródka zaledwie, a tu tak ładnie...! Dojrzały , bujny ogród, wszystkie rośliny dorodne, widać, że bardzo o nie dbasz, a one dobrze się czują u Ciebie.
Piszesz ,że masz skromne , pospolite rośliny...Można mieć wyszukane rarytasy i ogród bez uroku, a można z pospolitych, jak piszesz , gatunków stworzyć zakątki z czarowną atmosferą - tak jest właśnie u Ciebie ! Mam nadzieję, że tak naprawdę jesteś dumna ze swojego ogrodu, a tamte słowa to tylko Twoja skromność.
Wspomniałaś, że kiepsko Ci rosną powojniki i róże...Co prawda, zdjęcia pokazują coś przeciwnego, ale może stosujesz jakieś specjalne metody uprawy ? U Ciebie jest chyba kwaśna, piaszczysta gleba. Może pamietasz, że mój ogród też jest pod lasem i mam właśnie takie warunki glebowe. I kłopoty z różami i powojnikami - poradź mi, jak je sadzić i pielęgnować !
Aha - wnuczek słodki ! Jak ma na imię ?
Witaj KRYSIU, dzięki , że wpadłaś,a na pewno jesteś zmęczona pracą w ogrodzie.
U mnie jeszcze nic ciekawego się nie dzieje, śnieg ustępuje bardzo powoli, także dopiero w
poniedziałek wybieram się na działkę ,a tymczasem łakomym wzrokiem wodzę po innych ogrodach. W Twoim ogrodzie to już jest prawdziwa wiosna.