Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

:wit Kasiu..... ;:173 miałam pytać o Doktorka. ;:108
On odbije i ładnie się rozrośnie i zakwitnie jeszcze w tym sezonie. ;:333
Popatrz zmienił we wrześniu klimacik i pomyślał, że to już wiosna dlatego ponownie ruszył w zielone. :lol:
U Ciebie już wiosna w ogrodzie :heja :heja
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po takich porcjach optymistycznych fotek wychodzę od Ciebie zawsze naładowana mega pozytywną energią i uśmiechnięta, roztaczasz wokół siebie niesamowitą magię ;:167
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Przywitał mnie dziś mglisty i deszczowy poranek, więc przybiegłam do Ciebie naładować oczy Twoimi kolorami :D Jak zwykle - udało się doskonale ;:138 Zastanawiasz się, czy odkrywać różę pienną, a ja zastanawiam się, czy nie powinnam odkryć hortensji ogrodowych. Siedzą pod kopczykami, stroiszem i agrowłókniną na patykach od zimy, boję się, że nagle temperatura mocno spadnie i cała zabawa na nic, bo pąki kwiatowe szlag trafi.. No i się waham.
Donoszę też, że w trakcie pisania posta zaczął padać... śnieg :evil: Przy plusowej temperaturze za chwilę będzie cudne błotko. Ale nie ma się co smucić - to takie ostatnie podrygi - wybaczamy tegorocznej angielskiej zimie :lol:
Miłego dzionka! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, kiełkujące cebulowe nastrajają bardzo optymistycznie :uszy Wykonałaś bardzo ładne wianki i kompozycje, które od razu wprowadzają wiosnę w serce! Zdjęcia z Twojego raju oglądam i oglądam, przestać nie sposób.

Do host donica, którą masz wystarczy. One nie mają tak dużych potrzeb jeżeli chodzi o wielkość donicy :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Głowy nie dam, ale na którymś zdjęciu wydawało mi się, że widziałam róże. Z drugiej strony pewnie miałam pomroczność jasną, taki ciężki dzień miałam wczoraj.
Dziś podobnie, ale trochę lepiej. Kasiu te elfy w ogrodzie, to cała Ty ;:3 . Oj jak chce mi się wiosny. Zaraz zajrzę do kalendarza i jak pora dobra, to zaczynam siewy w weekend :tan
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kasiu na pewno wystarczy na jedną odmianę.
Najwyżej podsadzisz resztę pod nóżki iglaków co bardzo je rozjaśni i podkreśli ich kształt.
Będzie super. ;:215
Myślę, że tak, kiedy przymrozki spadną do -5.
Powinna dać sobie rady w tych temperaturach i nie będzie tak szybko wypuszczać świeżych pędów jak pod okryciem a to z kolei spowoduje, że świeżych pędów nie spali ostre słońce.
Ja swoje już odkryję jak tylko przestanie padać śnieg, bo właśnie zrobiło się biało. ;:oj
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Charles Austin cudny a C?olette Chciałoby się ją wąchać, wąchać,wąchać:)) Jak siewy parapetowe u Ciebie?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu polubiłaś ciemierniki, bo one mają coś wspólnego z różami, a poza tym kwitną kiedy nic w ogrodzie nie kwitnie. Jak jeszcze rozrosną się w kępy to są śliczne, chociaż nie pachną :?
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Oj, jak ja lubię tu zaglądać, niby wiem, co mnie czeka, a jednak tak do końca nie wiem. Nigdy się nie zawiodłam. Twój ogród się nie kończy ;:170 ;:170
Pozdrawiam, Iwona.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Kasiu nazwałam twój ogród różowy powiew elegancji ....jestem pod wrażeniem . kocham róże i mogę tu u ciebie zostać do lata .poczekam aż znowu zakwitną .żałuję że powojniki na pierwszej stronie nie były podpisane ,,,ale to chyba z grupy viticella , więc wygooglam ...a może pamiętasz ich odmianę . masz magiczny ogród
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Tyle zwiastunów wiosny znalazłaś w swoim różanym ogrodzie...Są rozczulające, ale boję się czy to nie za wcześnie, w połowie lutego...
Wspomniałaś o ciemiernikach, wiesz ,że ja nie mam żadnego? Ale bardzo bym chciała mieć, tylko ciągle się "obsuwają" w dół listy zakupów pierwszoplanowych. Czasem posiadanie większego ogrodu jest minusem...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Peatland
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 kwie 2011, o 16:06

Post »

Oj Kasiu, Kasiu pierwszy raz to ja byłam w Twoim ogrodzie 1500 razy temu!Podziwiam i odwiedzam od dawna. Dzięki za porady i zaproszenie. Stokrotkę wysieję za tydzień bo moje siedlisko leży na zimnym wschodzie tuż pod granicą z Białorusią. Jedyne 210 km od Wa-wy...Moje zmagania ogrodowe to prawdziwy hardcore. Nadmienię jeszcze ,że jestem wielką fanką Jude the Obscure cudnej powieści T. Hardego co absolutnie tłumaczy piękno róży o tym imieniu. Niestety -35 C w zimie wyklucza zaproszenie tej odmiany do mojej różanki.

Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie
Basia
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Kasiu prosimy o więcej cudeniek, pokazuj, pokazuj jestem spragniona tych różanych widoków i ;:3
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit

Dzisiaj zdążyłam do domu przed zachodem słońca i zrobiłam mały obchód ogrodu. Cebulowe ładnie wschodzą, gdyby słonko dopisało, to może nawet w weekend doczekam się jakiegoś kwitnącego krokusika ;:173
Wszystkie róże zielone w dalszym ciągu, tylko końcówki niektórych przemrożone i przedwczesne pączki, wypuszczone w grudniu. Miejmy nadzieję, że będą kolejne. Na różach wciąż mnóstwo liści, ale częściowo przesuszone, więc powinny systematycznie opadać.

Mam ambitny plan na prace ogrodowe w weekend! Zapowiada się cieplutko (ponad 10 stopni!), będę cieszyć się słońcem i mam nadzieję, że uda się też coś pożytecznego zrobić :wink:
Chciałabym posprzątać trochę opadłych liści z rabat. Zastanawiam się, czy uda mi się to zrobić za pomocą odkurzacza ogrodowego, bo wiele miejsc pod krzewami jest trudno dostępnych. Mam trochę kory na rabatach, ale mogę ją uzupełnić, jeśli odkurzacz wciągnie. Mam nadzieję, że z tym sprzętem będzie mi łatwiej, bo ręczne wybieranie spod krzewów w takiej ilości to prawdziwe wyzwanie?
Planuję też przycinać glicynię i wykonać pierwsze cięcie cisów, które posadziłam jesienią. Wiele z nich wymaga kształtowania, a chcę je wykonać zanim ruszy wegetacja. Kolejne cięcie - czerwcowe - będzie tylko korygujące.
Przytnę też krzewy, które nie są narażone na ewentualne przymrozki - irgi poziome, pięciorniki, pęcherznice.
Hortensje bukietowe i powojniki przytnę na początku marca. Potem zostaną mi "tylko" róże :D

W weekend ma mnie też odwiedzić kowal, który zamontuje podporę dla glicynii. Kuta podpora zastąpi drewniane belki, którymi podparliśmy ją w zeszłym roku, po tym jak wiatr mi ją przygiął do ziemii. Teraz podpora powinna być solidna i bardziej estetyczna.

Zapowiada się pracowity weekend, a jakie plany u Was?

Zostawiam kilka sierpniowych fotek, a odpowiedzi będą za chwile :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wielkie gratulacje dla naszej dzielnej mistrzyni!!!! Brawo Justyna!!!!! ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Kasia :wit
Wpisuję się dopiero teraz, bo mialam też cos ważnego na głowie....
Tak, do naszej Justyny, nikt nie może się równać, podziwiam ją ;:3 mogę sie pochwalić: jedno mamy wspólne oprocz imienia :;230 - wspólnego - ortopedę. Także - byłam pewna, że da radę, no i z tym charakterem nie mogło być inaczej.
Wątek będę stopniowo nadrabiać, bo pewnie dysponujesz rożyczkami, które właśnie zamowiłam.....moze wypatrzę je u Ciebie? ;:173
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”