Rododendron super, a fiołki białe ślicznie mrugają z tych zielonych listków
A wiesz że mój zawciąg wariegata nie przetrwał Ta część która wróciła do formy pierwotnej, zielonej przetrwała a ta pasiasta nie dała rady
Pozdrawiam, Zuza ---------------------------- Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemiI,II,III
Jejku ale dziś szalałam aż głowa boli od słoneczka. upały i trzeba podlewać a i kosić, trawa rośnie jak szalona.
Dziękuje za miłe słowa...
Karolinko muszę jej zdjęcie zrobić napisz mi ona może być cięta?
zapraszam na małe co nie co
jak się zdjecia powtórzą to mi wybaczcie ale mam ich za dużo.
Kasiucudnie u Ciebie, b. korzystnie wygląda taki widok ogólny , kapitalnie
Kasiu sama nie wiedziałam czy Obielę można ciać, ona ma wiotkie gałązki i podwiązywałam do palika . Ale w Wojsławicach zobaczyłam cudnie uformowaną Obielę . Zostawili kilka głównych galęzi, które z czasem zgrubiały i nad nimi stworzyli parasol. Tną rozkładające sie gałązki w formie parasola. Na tych krótkich odrostach to dopiero kwitnie Nie jest to wysoki krzew-drzewko, chyba ok 1 m lub mniej . Ale wygląda fajnie. A drugi n ie tną i sobie rośnie luźno i też fajnie. Ogromni9aste Obiele są w Ogrodzie Japońskiem koło Iglicy. Nie były cięte , ale są gęste i ogromne :0
Oj coś mało gości ale cóż zdjecia mam więc dodam.
Renatko Karolinko
A więc spacerek na który zapraszam,
Dziś ja siedzę w domu bo u mnie zimno, czekam na deszcz bo susza. a nocki na Zosię sprawdziły się i są blisko 0 ale udało się bez przymrozków jak na dziś.
rdest
Wielosił - Polemonium reptans.
Świecznica niestety przymarzła i ma jeden kwiatek
Gunnera Manicata a poniżej podróba ze sklepu
azalia pontyjska pachnie mi ślicznie
japoński
floks
wysiane rok temu jako pełne i sa pełne
cebulica hiszpańska
bukieciki
pierwiosnek
dokupiłam sobie przylaszczkę róż, chyba ale ma taka być.
nawrot
też nowinka czyli żabia lilia
oraz moje floksy.,..
!Kasiu! Oczy bolą patrzeć
Ogromna ilość kwitnień już u Ciebie, a co jedne to ładniejsze.
Pełniki w pełnym rozkwicie , u mnie jeszcze pąków nie mają...
Irysy urocze , a i tulipany ciągle jeszcze pokazują swoje piękno.
Kasiu przecudowny ten Twój ogród, tyle kolorów i pewnie zapachów aż w glowie się kręci. Moja uwagę przyciągnął nawrot, kwiaty ma cudnie niebieskie, jak goryczka.
Kasiu trzeba uważać na słońce , ja też wyszłam ostatnio na cały dzień .. siedziałam trochę w szklarni .. i na ogrodzie . Wieczorem bardzo źle się czułam . Pięknie u Ciebie . . wszystko już mocno zielone i tyle kolorów . Gunnera to ta duża czy mała ?