Identyfikacja róż - część 5
- kakarli
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 3 lip 2015, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Róża - identyfikacja
Witam Was wszystkich serdecznie,
Uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji róży. Rosła od ponad 30 lat na jednym stanowisku, zapomniana przez cały świat. Gdy kupiłam działkę, na której rosła, postanowiłam dać jej szansę - pomimo tego, iż nie kwitła. Przesadzona na nowe stanowisko, przycięta i zadbana, w tym roku wydała taki oto kwiat.
Z wyglądu niepozorny , wielkości około 1 cm może nie powala swoją urodą szerokiego grona publiczności. Tym, co sprawia , że nabiera szlachetności jest piękny zapach.
Dziękuję z góry za pomoc.
Uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji róży. Rosła od ponad 30 lat na jednym stanowisku, zapomniana przez cały świat. Gdy kupiłam działkę, na której rosła, postanowiłam dać jej szansę - pomimo tego, iż nie kwitła. Przesadzona na nowe stanowisko, przycięta i zadbana, w tym roku wydała taki oto kwiat.
Z wyglądu niepozorny , wielkości około 1 cm może nie powala swoją urodą szerokiego grona publiczności. Tym, co sprawia , że nabiera szlachetności jest piękny zapach.
Dziękuję z góry za pomoc.
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róża - identyfikacja
Może to Dzika róża-Róża canina
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Re: Identyfikacja róż - część 5
Podpowiedzcie mi proszę, co to za piękność mi się trafiła?
Kupiłam ją w ubiegłym sezonie w balocie, z napisem "pomarańczowa", korzenia prawie wcale nie miała, nie zaszczyciła mnie nawet jednym kwiatkiem, w tym roku wszystkie te "kartonikowe" zakupy dałam na ubocze, do skrzyń, szkoda mi było je wyrzucić.
Krzaczek jest niewielki, ma bardzo wiotkie gałązki, z trudnością utrzymuje duży, pachnący kwiat, czyżby to była jakaś angielka???
Pozdrawiam Irena
Kupiłam ją w ubiegłym sezonie w balocie, z napisem "pomarańczowa", korzenia prawie wcale nie miała, nie zaszczyciła mnie nawet jednym kwiatkiem, w tym roku wszystkie te "kartonikowe" zakupy dałam na ubocze, do skrzyń, szkoda mi było je wyrzucić.
Krzaczek jest niewielki, ma bardzo wiotkie gałązki, z trudnością utrzymuje duży, pachnący kwiat, czyżby to była jakaś angielka???
Pozdrawiam Irena
- tara
Irenko a może to Casanova?
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
W ogródku u mnie rośnie miniaturka. krzew ma z 20 lat Krzew jak widać niziutki, goździk brodaty obok jest wyższy i liść poziomki w środku wygląda jak goliat. W każdym razie róża powtarza kwitnienie, nie pachnie kwiaty bardzo długo utrzymują się aż prawie stają się biało brązowe.
- tara
Kamil to Gloria Dei
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Zapomniałem dodać, że kwiat otwiera się na płasko jego średnica to 4 cm, a cały krzew nie przekracza 20 cm wysokości
- tara
Jak na Glorię Dei to kwiat mały, ale mimo wszystko jestem że to GL zwana też Peace
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Aniu, dziękuję za rozpoznanie , poszperałam w opisach, to ta róża.
No popatrz, jakiego sobie rozpustnika sprawiłam za 5, 99 zł
Pozdrawiam Irena
No popatrz, jakiego sobie rozpustnika sprawiłam za 5, 99 zł
Pozdrawiam Irena
Wczoraj kupiłam w Auchanie różę w doniczce o nazwie Artemia. Nie ukrywam, że mam nadzieję, że to będzie Artemis. Znalazłam taką różę w sklepie internetowym producenta, państwa Wędrowskich (clematisy.com, nie wiem czy mogę podać link). Czy ktoś z Was może kiedyś kupował taką różę? Wyrósł wam Artemis?
- Marta+
- 200p
- Od: 4 wrz 2016, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beata8, nie o Artemii, ale ...
Moi znajomi kupili 3 sadzonki Indigoletty, właśnie od pp Wędrowskich- wszystkie trzy są zgodne odmianowo, więc jest spora szansa że masz Artemisa
Moi znajomi kupili 3 sadzonki Indigoletty, właśnie od pp Wędrowskich- wszystkie trzy są zgodne odmianowo, więc jest spora szansa że masz Artemisa
Rzepka może to Golden Celebration
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38