Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

Ewo przepiękne kwitnienia ;:138 jeżówki i hortensje wymiatają, hmm co do róż to może natura wie lepiej i może będzie długa jesień i zdążą zakwitnąć ;:173 murek tymczasowy wygląda bardzo fajnie ;:333
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monika
Murek docelowo będzie murowany i zapewne z jakiegoś kamienia. Ten jest tymczasowy, żeby ziemia się nie obsypywała. Mój ogród będzie dwu poziomowy. Mam sporo przesianej ziemi i teraz muszę plantować.

Mariusz, z jeżówek i hortensji jestem bardzo zadowolona.

dzisiaj było pierwsze koszenie trawy ;:306

Obrazek

jesienne róże ;:167 ;:167 ;:167

The Pilgrim

Obrazek

Chippendale

Obrazek

Queen of Sweden

Obrazek

Pirouette

Obrazek

Evelyn

Obrazek

Miss Dior

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ten murek jest z cegieł, czy to kostka betonowa? Róże pięknie rozświetlają ogród ;:215
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

clem3 pisze:Ten murek jest z cegieł, czy to kostka betonowa? Róże pięknie rozświetlają ogród ;:215

To jest kostka betonowa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Niestety eM ma nogę w gipsie i nasz wyjazd do Krakowa znowu nie dojdzie do skutku ;:223 Ale co się odwlecze, to nie uciecze i kiedyś na pewno się spotkamy. zapraszam również do Olsztyna, jeśli będziesz gdzieś w okolicy, daj znać ;:196
Pojawił się już zielony akcent w postaci trawnika ;:138 Młoda trawa jest taka soczysta.
Fajną masz jeszcze pogodę, wtedy wszystko lepiej wygląda. Twoje róże mają już wypasione pąki, jeżeli pogoda się utrzyma, to powinny zakwitnąć.Jeżówki piękne ;:63 Próbowałam zamówić Cherry Fluff, ale niestety nie mogę jej znaleźć. Może na wiosnę pojawi się w ofertach.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, współczuje mężowi. Też tak sądzę, że kiedyś to nasze spotkanie dojdzie do skutku. Ciągnie nas w Twoje okolice, więc może w przyszłym roku uda się zajrzeć na Mazury.

U nas wariackie papiery. Jedna ekipa wchodzi, druga wychodzi, zmieniają się jak w kalejdoskopie. Cieśla zrobił trochę więźby, jutro wraca murarz. Czas goni bo zima tuż tuż.

Dzisiaj nie padało a ja miałam wolny dzień bo jutro pracuję. Przygotowuję teren pod kosaćce. Chyba w przyszłym tygodniu przyjadą. Jeszcze cebule tulipanów czekają do wsadzenia. Pozostałam wierna tonacji biało-różowej ;:138

Irysy mogą przyjeżdżać. Zamówiłam ponad 10 odmian i myślałam, że nie zdążę z przygotowaniem terenu, ale udało się i wszystkie zostaną posadzone w docelowym miejscu.

Obrazek

Róże rozwijają paki, ale od jutra ma padać, fatalnie ;:222

Obrazek

Miss Fine

Obrazek

Obrazek

Paul Bocuse

Obrazek

Obrazek

Mariatheresia

Obrazek

William Shakespeare 2000

Obrazek

Obrazek

Tutaj też jest miejsce dla kosaćców. Bardzo lubię tą rabatę

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewa, zdumiewające w jak dobrej kondycji są Twoje róże ;:oj Parasol chyba nad nimi rozkładasz, bo nie widać u nich zmęczenia ciągłymi deszczami :wink: U mnie to drugie kwitnienie popsuły ciągłe opady i paskudna pogoda ;:222
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ewunia :oops: ja w tym sezonie to jakaś opóźniona jestem...właśnie wpadłam na twój nowy wątek...brawo ja :oops:

-- 23 wrz 2017, o 20:43 --

Ewunia :oops: ja w tym sezonie to jakaś opóźniona jestem...właśnie wpadłam na twój nowy wątek...brawo ja :oops:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo, pięknie Ci wszystko kwitnie i rośnie w tym budowlanym rozgardiaszu. Widzę, że masz bardzo fajną, świeżą ziemię nawiezioną :) Skąd Ty taka dorwałaś? Ani sie obejrzysz jak cały teren budowy będzie pięknie uporządkowany i kwitnący :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewka ale jeszcze u ciebie kwiecia... pozazdrościć ;:215 Oglądając Twoje rózyczki utwierdziłam sie w przekonaniu że muszę nabyć Miss Fine ... Niby raz ja już nabyłam ale okazała się być Sherlock Holmes też piękna i pachnąca, ale ta i Westerland to dwa chciejstwa do spełnienia :lol:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorotka350, Dorotko, niestety u mnie deszcz dopadł różyczki. Wyglądaja raczej nieciekawie, jednak jest kilka takich "wisienek na torcie"

bejka1970 brawo Ty ;:138 ;:138 ;:138

kropelka, Mariola u mnie jest taka ziemia. Ta góra pochodzi z wykopów pod fundamenty

ewarost Ewa różę Miss Fine można polecić. Myślę, że najpiękniej teraz wyglądają hortensje. Wtórować zaczynają im marcinki :-)

Dzisiaj był dzień sadzenia kosaćców i cebul tulipanów

Obrazek

U nas w ostatnim czasie była bardzo brzydka pogoda. Dużo padało było bardzo zimno, do tego stopnia, że trzeba było uruchomić CO. Jechałam dzisiaj na działkę z mieszanymi uczuciami bo nie byłam pewna co tam zastanę

A zastałam to

Zachwycają hortensje i muszę ich dosadzić
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="Pashmina"]dorotka350, Dorotko, niestety u mnie deszcz dopadł różyczki. Wyglądaja raczej nieciekawie, jednak jest kilka takich "wisienek na torcie"

bejka1970 brawo Ty ;:138 ;:138 ;:138

kropelka, Mariola u mnie jest taka ziemia. Ta góra pochodzi z wykopów pod fundamenty

ewarost Ewa różę Miss Fine można polecić. Myślę, że najpiękniej teraz wyglądają hortensje. Wtórować zaczynają im marcinki :-)

Dzisiaj był dzień sadzenia kosaćców i cebul tulipanów

Obrazek

U nas w ostatnim czasie była bardzo brzydka pogoda. Dużo padało było bardzo zimno, do tego stopnia, że trzeba było uruchomić CO. Jechałam dzisiaj na działkę z mieszanymi uczuciami bo nie byłam pewna co tam zastanę

A zastałam to

Zachwycają hortensje i muszę ich dosadzić

Odrobina dzisiejszego dnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nie forum ogrodnicze, ale pokażę Wam mój domek, który mam nadzieję za miesiąc będzie stanem surowym zamkniętym.
Widać już bryłę, mnie się podoba ;:138 ;:138 ;:138

Obrazek

Obrazek

I tył

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”