Większość nasadzeń
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Większość nasadzeń
Ewo przepiękne kwitnienia jeżówki i hortensje wymiatają, hmm co do róż to może natura wie lepiej i może będzie długa jesień i zdążą zakwitnąć murek tymczasowy wygląda bardzo fajnie
Monika
Murek docelowo będzie murowany i zapewne z jakiegoś kamienia. Ten jest tymczasowy, żeby ziemia się nie obsypywała. Mój ogród będzie dwu poziomowy. Mam sporo przesianej ziemi i teraz muszę plantować.
Mariusz, z jeżówek i hortensji jestem bardzo zadowolona.
dzisiaj było pierwsze koszenie trawy
jesienne róże
The Pilgrim
Chippendale
Queen of Sweden
Pirouette
Evelyn
Miss Dior
Murek docelowo będzie murowany i zapewne z jakiegoś kamienia. Ten jest tymczasowy, żeby ziemia się nie obsypywała. Mój ogród będzie dwu poziomowy. Mam sporo przesianej ziemi i teraz muszę plantować.
Mariusz, z jeżówek i hortensji jestem bardzo zadowolona.
dzisiaj było pierwsze koszenie trawy
jesienne róże
The Pilgrim
Chippendale
Queen of Sweden
Pirouette
Evelyn
Miss Dior
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ten murek jest z cegieł, czy to kostka betonowa? Róże pięknie rozświetlają ogród
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Niestety eM ma nogę w gipsie i nasz wyjazd do Krakowa znowu nie dojdzie do skutku Ale co się odwlecze, to nie uciecze i kiedyś na pewno się spotkamy. zapraszam również do Olsztyna, jeśli będziesz gdzieś w okolicy, daj znać
Pojawił się już zielony akcent w postaci trawnika Młoda trawa jest taka soczysta.
Fajną masz jeszcze pogodę, wtedy wszystko lepiej wygląda. Twoje róże mają już wypasione pąki, jeżeli pogoda się utrzyma, to powinny zakwitnąć.Jeżówki piękne Próbowałam zamówić Cherry Fluff, ale niestety nie mogę jej znaleźć. Może na wiosnę pojawi się w ofertach.
Pojawił się już zielony akcent w postaci trawnika Młoda trawa jest taka soczysta.
Fajną masz jeszcze pogodę, wtedy wszystko lepiej wygląda. Twoje róże mają już wypasione pąki, jeżeli pogoda się utrzyma, to powinny zakwitnąć.Jeżówki piękne Próbowałam zamówić Cherry Fluff, ale niestety nie mogę jej znaleźć. Może na wiosnę pojawi się w ofertach.
Iwonko, współczuje mężowi. Też tak sądzę, że kiedyś to nasze spotkanie dojdzie do skutku. Ciągnie nas w Twoje okolice, więc może w przyszłym roku uda się zajrzeć na Mazury.
U nas wariackie papiery. Jedna ekipa wchodzi, druga wychodzi, zmieniają się jak w kalejdoskopie. Cieśla zrobił trochę więźby, jutro wraca murarz. Czas goni bo zima tuż tuż.
Dzisiaj nie padało a ja miałam wolny dzień bo jutro pracuję. Przygotowuję teren pod kosaćce. Chyba w przyszłym tygodniu przyjadą. Jeszcze cebule tulipanów czekają do wsadzenia. Pozostałam wierna tonacji biało-różowej
Irysy mogą przyjeżdżać. Zamówiłam ponad 10 odmian i myślałam, że nie zdążę z przygotowaniem terenu, ale udało się i wszystkie zostaną posadzone w docelowym miejscu.
Róże rozwijają paki, ale od jutra ma padać, fatalnie
Miss Fine
Paul Bocuse
Mariatheresia
William Shakespeare 2000
Tutaj też jest miejsce dla kosaćców. Bardzo lubię tą rabatę
U nas wariackie papiery. Jedna ekipa wchodzi, druga wychodzi, zmieniają się jak w kalejdoskopie. Cieśla zrobił trochę więźby, jutro wraca murarz. Czas goni bo zima tuż tuż.
Dzisiaj nie padało a ja miałam wolny dzień bo jutro pracuję. Przygotowuję teren pod kosaćce. Chyba w przyszłym tygodniu przyjadą. Jeszcze cebule tulipanów czekają do wsadzenia. Pozostałam wierna tonacji biało-różowej
Irysy mogą przyjeżdżać. Zamówiłam ponad 10 odmian i myślałam, że nie zdążę z przygotowaniem terenu, ale udało się i wszystkie zostaną posadzone w docelowym miejscu.
Róże rozwijają paki, ale od jutra ma padać, fatalnie
Miss Fine
Paul Bocuse
Mariatheresia
William Shakespeare 2000
Tutaj też jest miejsce dla kosaćców. Bardzo lubię tą rabatę
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewa, zdumiewające w jak dobrej kondycji są Twoje róże Parasol chyba nad nimi rozkładasz, bo nie widać u nich zmęczenia ciągłymi deszczami U mnie to drugie kwitnienie popsuły ciągłe opady i paskudna pogoda
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Ewunia ja w tym sezonie to jakaś opóźniona jestem...właśnie wpadłam na twój nowy wątek...brawo ja
-- 23 wrz 2017, o 20:43 --
Ewunia ja w tym sezonie to jakaś opóźniona jestem...właśnie wpadłam na twój nowy wątek...brawo ja
-- 23 wrz 2017, o 20:43 --
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo, pięknie Ci wszystko kwitnie i rośnie w tym budowlanym rozgardiaszu. Widzę, że masz bardzo fajną, świeżą ziemię nawiezioną Skąd Ty taka dorwałaś? Ani sie obejrzysz jak cały teren budowy będzie pięknie uporządkowany i kwitnący
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ewka ale jeszcze u ciebie kwiecia... pozazdrościć Oglądając Twoje rózyczki utwierdziłam sie w przekonaniu że muszę nabyć Miss Fine ... Niby raz ja już nabyłam ale okazała się być Sherlock Holmes też piękna i pachnąca, ale ta i Westerland to dwa chciejstwa do spełnienia
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
dorotka350, Dorotko, niestety u mnie deszcz dopadł różyczki. Wyglądaja raczej nieciekawie, jednak jest kilka takich "wisienek na torcie"
bejka1970 brawo Ty
kropelka, Mariola u mnie jest taka ziemia. Ta góra pochodzi z wykopów pod fundamenty
ewarost Ewa różę Miss Fine można polecić. Myślę, że najpiękniej teraz wyglądają hortensje. Wtórować zaczynają im marcinki
Dzisiaj był dzień sadzenia kosaćców i cebul tulipanów
U nas w ostatnim czasie była bardzo brzydka pogoda. Dużo padało było bardzo zimno, do tego stopnia, że trzeba było uruchomić CO. Jechałam dzisiaj na działkę z mieszanymi uczuciami bo nie byłam pewna co tam zastanę
A zastałam to
Zachwycają hortensje i muszę ich dosadzić
bejka1970 brawo Ty
kropelka, Mariola u mnie jest taka ziemia. Ta góra pochodzi z wykopów pod fundamenty
ewarost Ewa różę Miss Fine można polecić. Myślę, że najpiękniej teraz wyglądają hortensje. Wtórować zaczynają im marcinki
U nas w ostatnim czasie była bardzo brzydka pogoda. Dużo padało było bardzo zimno, do tego stopnia, że trzeba było uruchomić CO. Jechałam dzisiaj na działkę z mieszanymi uczuciami bo nie byłam pewna co tam zastanę
A zastałam to
[quote="Pashmina"]dorotka350, Dorotko, niestety u mnie deszcz dopadł różyczki. Wyglądaja raczej nieciekawie, jednak jest kilka takich "wisienek na torcie"
bejka1970 brawo Ty
A zastałam to
Odrobina dzisiejszego dnia
bejka1970 brawo Ty
A zastałam to
Odrobina dzisiejszego dnia