Mój ogród przy lesie.
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród przy lesie.
MA-DO- MAŁGOSIU Witaj , rutewkę udało mi się kupić u pani na targu. Nieraz można tam coś
ciekawego dostać.
ANIU DS- w ogrodzie ozdobnym już mam mało miejsca, ale jest jeszcze kawałek pola na warzywnik.
ciekawego dostać.
ANIU DS- w ogrodzie ozdobnym już mam mało miejsca, ale jest jeszcze kawałek pola na warzywnik.
- Tajka
Przebiśniegi u mnie pod blokiem .
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie też wyszły spod śniegu.
Idzie wiosna na całego, oby tylko ciepło już było.
Idzie wiosna na całego, oby tylko ciepło już było.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Tajka
Witaj GRAŻYNKO - u mnie jeszcze cały ogród pod śniegiem.
Przy lesie długo śnieg zalega.
Ale w mieście pod blokiem jest cieplej , mam małą namiastkę wiosny.
Przy lesie długo śnieg zalega.
Ale w mieście pod blokiem jest cieplej , mam małą namiastkę wiosny.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tajko Piękna kępa przebiśniegów, muszę i ja sobie sprawić te drobinki, ponieważ brakuje ich w moim ogródku, a to prawdziwe zwiastuny wiosny I taki pierwszy kwitnący widoczek bardzo cieszy
- Tajka
Dziękuję bardzo AGNIESZKO, właśnie byłam u Ciebie.
Witaj Tajko, przesyłam Ci trochę słoneczka i ciepełka z moich stron
U mnie już ani śladu śniegu, zrobiło się bardzo ciepło, więc myślę, że ten front idzie w Twoim kierunku i już za parę dni będziesz mogła działać w ogrodzie.
Pozdrawiam cieplutko
U mnie już ani śladu śniegu, zrobiło się bardzo ciepło, więc myślę, że ten front idzie w Twoim kierunku i już za parę dni będziesz mogła działać w ogrodzie.
Pozdrawiam cieplutko
- Tajka
Dziękuję DALU , to jest bardzo dobra wiadomość.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj TAJKO!
Wiosna nadrabia swoje zaległości. Dzisiaj po czterech dniach nie poznałam działki,
dużo już roślin kwitnących. A jak u Ciebie?
Wiosna nadrabia swoje zaległości. Dzisiaj po czterech dniach nie poznałam działki,
dużo już roślin kwitnących. A jak u Ciebie?
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tajko ! Dziś wreszcie udało mi się zwiedzić Twój ogród od poczatku. Po Twojej zapowiedzi spodziewałam się zaczątków ogródka zaledwie, a tu tak ładnie...! Dojrzały , bujny ogród, wszystkie rośliny dorodne, widać, że bardzo o nie dbasz, a one dobrze się czują u Ciebie.
Piszesz ,że masz skromne , pospolite rośliny...Można mieć wyszukane rarytasy i ogród bez uroku, a można z pospolitych, jak piszesz , gatunków stworzyć zakątki z czarowną atmosferą - tak jest właśnie u Ciebie ! Mam nadzieję, że tak naprawdę jesteś dumna ze swojego ogrodu, a tamte słowa to tylko Twoja skromność.
Wspomniałaś, że kiepsko Ci rosną powojniki i róże...Co prawda, zdjęcia pokazują coś przeciwnego, ale może stosujesz jakieś specjalne metody uprawy ? U Ciebie jest chyba kwaśna, piaszczysta gleba. Może pamietasz, że mój ogród też jest pod lasem i mam właśnie takie warunki glebowe. I kłopoty z różami i powojnikami - poradź mi, jak je sadzić i pielęgnować !
Aha - wnuczek słodki ! Jak ma na imię ?
Piszesz ,że masz skromne , pospolite rośliny...Można mieć wyszukane rarytasy i ogród bez uroku, a można z pospolitych, jak piszesz , gatunków stworzyć zakątki z czarowną atmosferą - tak jest właśnie u Ciebie ! Mam nadzieję, że tak naprawdę jesteś dumna ze swojego ogrodu, a tamte słowa to tylko Twoja skromność.
Wspomniałaś, że kiepsko Ci rosną powojniki i róże...Co prawda, zdjęcia pokazują coś przeciwnego, ale może stosujesz jakieś specjalne metody uprawy ? U Ciebie jest chyba kwaśna, piaszczysta gleba. Może pamietasz, że mój ogród też jest pod lasem i mam właśnie takie warunki glebowe. I kłopoty z różami i powojnikami - poradź mi, jak je sadzić i pielęgnować !
Aha - wnuczek słodki ! Jak ma na imię ?
- Tajka
Witaj KRYSIU, dzięki , że wpadłaś,a na pewno jesteś zmęczona pracą w ogrodzie.
U mnie jeszcze nic ciekawego się nie dzieje, śnieg ustępuje bardzo powoli, także dopiero w
poniedziałek wybieram się na działkę ,a tymczasem łakomym wzrokiem wodzę po innych ogrodach. W Twoim ogrodzie to już jest prawdziwa wiosna.
U mnie jeszcze nic ciekawego się nie dzieje, śnieg ustępuje bardzo powoli, także dopiero w
poniedziałek wybieram się na działkę ,a tymczasem łakomym wzrokiem wodzę po innych ogrodach. W Twoim ogrodzie to już jest prawdziwa wiosna.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tajka dzisiaj w Lublinie ładnie i ciepło także oznaki wiosny pomału widać Chociaż u mnie jeszcze dużo śniegu ale tam gdzie ustępuje już się wszystko budzi do życia
- Tajka
Witaj IZUNIU , imienniczko mojej córki.
Jestem szczęśliwa,że odwiedziłaś mój ogród.
U mnie naprawdę nie chcą rosnąć róże i powojniki, może dlatego,że jest kwaśna, piaszczyta ziemia,
dookoła rosną brzozy i sosny.Staram się dbać o róże, gdyż je bardzo lubię, postępuję z nimi jednak
po amatorsku, tak jak umiem tzn opryskuję na wiosnę miedzianem , po przycięciu oczywiście ,a później , na początku lata amistarem, score i topsinem , na przemian co 10 dni, ale to niewiele
pomaga,łapią plamistości i maczniaki , także chyba złą drogę terapi obrałam.Widzisz sama,jaki ze mnie laik. Ale w tym roku postanowiłam sporządzać gnojówkę z pokrzyw i je wzmacniać , a
w mojej okolicy pokrzyw dostatek.Jeszcze chciałam powiedzieć , że uwielbiam takie leśne ogrody,jak
min u Ciebie i je ciągle odwiedzam,tylko mi głupio tak się naprzykszać i nie zawszę coś piszę.
Pozdrawiam.
Jestem szczęśliwa,że odwiedziłaś mój ogród.
U mnie naprawdę nie chcą rosnąć róże i powojniki, może dlatego,że jest kwaśna, piaszczyta ziemia,
dookoła rosną brzozy i sosny.Staram się dbać o róże, gdyż je bardzo lubię, postępuję z nimi jednak
po amatorsku, tak jak umiem tzn opryskuję na wiosnę miedzianem , po przycięciu oczywiście ,a później , na początku lata amistarem, score i topsinem , na przemian co 10 dni, ale to niewiele
pomaga,łapią plamistości i maczniaki , także chyba złą drogę terapi obrałam.Widzisz sama,jaki ze mnie laik. Ale w tym roku postanowiłam sporządzać gnojówkę z pokrzyw i je wzmacniać , a
w mojej okolicy pokrzyw dostatek.Jeszcze chciałam powiedzieć , że uwielbiam takie leśne ogrody,jak
min u Ciebie i je ciągle odwiedzam,tylko mi głupio tak się naprzykszać i nie zawszę coś piszę.
Pozdrawiam.
- Tajka
Witaj GOSIU - dzięki za odwiedziny.Masz rację , było u nas bardzo ładnie, ale mój ogród znajduje się 50 km od Lublina , a tam zalega jeszcze sporo śniegu, także dopiero po niedzieli wybieram się na działkę. Małgosiu , Ty masz swoj wątek, gdyż ja jakaś nierozgarnięta i nie mogę Cię
znaleźć.
znaleźć.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jutro pierwszy dzień wiosny i temperatura letnia - tak zapowiadają.
Czekam na wiosenne już całkiem fotki z ogrodu.
Czekam na wiosenne już całkiem fotki z ogrodu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki