Skromny ogród Joli część 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Skromny ogród Joli część 7

Post »

Wieczorny spacerek zrobiłam poranną porą ;:196 tak sobie oglądam i widzę że tego trawniczka Joluś też masz troszkę do koszenia ;:108 nadmiaru wody nie zazdroszczę , u mnie jest takie miejsce gdzie trawę kosi się brodząc w wodzie :( może ryż posadzić jakaś korzyść by z tego była :wink: Hostom taka pogoda jak najbardziej odpowiada więc wiedziałaś kiedy zrobić nową rabatkę ;:65
Słoneczko zostawiam ;:3 u mnie pogoda jak drut pewnie wieczorkiem przejdą kolejne nawałnice
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Joluś - masz wspaniałą, dorodną kępę makleji :)
A napisz jak to zrobiłaś, że języczka nic nie popodgryzana? Moje wiecznie coś podziurkuje, nawet hosty (przysmak ślimaków) wyglądają dobrze, a języczki w strzępach... :roll:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu - jeśli kiedyś się jeszcze spotkamy to ci skubnę jedną taką powtarzającą truskaweczkę :P
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witam Wszystkich gorąco ;:196 u mnie wciąż pada, karpie niedługo wypłyną ze stawu i zamiast staw 30m na 30 m zamieni się w płynący wąwóz..... :roll:

Obrazek

Witaj Danusiu ;:196 myślę że około 2 lat trzeba aby tak wyglądała języczka :lol:

Obrazek

Eluś ;:196 czuję że niedługo i ja podobnie jak Ty posadzę ryż bo sytuacja coraz bardziej mi się nie podoba, nie byłam dziś na dole ale dzieciaki mi mówiły że wody w stawie tyle że pomost sięga prawie wody.....nie wspomnę o reszcie w koło :?

Obrazek

Piterku
;:196 to Cię pocieszę troszeczkę mam nadzieje :lol: moje wszystkie języczki wyglądają tak jak z Twojego opisu , patrze na nie i płakać mi się chce w takim są stanie, istne sito :cry: nie wiem czy nawet zakwitną....ta na zdjęciu to jest języczka która posadziłam na skarpie jesienią , tam jeszcze ślimaki nie zdążyły dojść i mniemy nadzieje że nigdy nie dojdą bo tam jest piaszczysta ziemia a chyba taką ślimaki nie lubią :roll: chyba tak jest bo nigdy ich tam nie widziałam ......Piotrusiu co do host to w takim samym stanie są co języczki już podsypywałam węgiel drzewny i na nic się zdało ale teraz sobie uzmysłowiłam że może dobrze byłoby w koło nich piasku nasypać :roll:

Obrazek

Mariolu ;:196 masz jak w banku :lol: jeśli nie uda nam się spotkać to Ci wyśle :lol: będziesz się cieszyć aż do zimy owocami bo wysyp jest kilka razy w roku.....

Obrazek

I reszta moich zmokniętych kur ;:109

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Piękne płatki róż obleczone w krople deszczu... ;:111
A pomysł Eli aby sadzić ryż w tym sezonie bardzo mi się spodobał :;230
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Joluś - ja to już chyba tracę cierpliwość i wytoczę cięższą artylerię - podsypię tym amatorom moich roślin "śimakowych cukierasków" :twisted:
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Jolu ,fajnie ,że do nas wróciłaś :heja
Zrobiłam wielkie :shock: ,myślałam ,że już truskawki się skończyły a u Ciebie dalej owocują :lol: Moja córcia je uwielbia i w sezonie tylko truskawki by jadła ,na inne owoce nawet nie spojrzy.Czy mogłabym kupić od Ciebie kilka sadzonek :?:
Czytałam ,że u Ciebie straszne deszcze,o niestety w tym roku pogoda nie sprzyja rolnikom i ogrodnikom .Mi w maju wszystko zniszczył majowy przymrozek,najbardziej mi róż szkoda,bo dojść do siebie nie mogą.póżniej była u mnie susza a następnie straszny grad :(
A na ślimaki czytałam na tym forum ,że piwko jest dobre,na spodeczek im trzeba trochę wlać wtedy się upijają :;230
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorku przepraszam ;:196 ominęłam Cię przez przypadek i nie odpowiedziałam :oops:
Przeżyłam kilka trąb powietrznych i oby one mnie omijały szerokim łukiem :?
Mam nadzieję ze wkleiłeś zdjęcia nowych host, zaraz Cie odwiedzę......

Obrazek

Eluś ;:196 skoro i Ty przytakujesz do dobrego pomysłu, to od jutra zawijam rękawy biorę się za sadzenie ryżu :wink:

Obrazek

Piotrusiu ;:196 sam zobacz :(

Obrazek
też muszę coś zrobić :roll: niedawno przeszłam się po ogrodzie i gdzie nie spojrzę jest ich ie dużo ale bardzo dużo :? nie ma sensu ich zbierać bo bym siedziała tam chyba do rana ale trzeba ich czymś nakarmić....

Obrazek

Ciesze się że Bożenko że zajrzałaś do mnie ;:196 co roku czkają nas rożne niespodzianki, jak nie deszcze to jakieś grady to znów powodzie itp.....trzeba chyba w końcu się do tego przyzwyczaić.....
Bożenko etam kupić, wyśle Ci kilka flanców w ciągu jednego sezonu namnoży Ci się tego nie mała ilość niech córcia wcina ile się da :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Byłam u Oli Odważnej tam też bajorko podobnie dostała radę sadzić ryż - dziewczyny to może tak pocichutku dostajecie namiary na intratny interes? :;230 nie posądzam Was abyście konkurowali z potentami ryżowym, ale..............
Słoneczniki już stoją jak żołnierze na warcie, u mnie może będzie jeden ;:224 reszta chyba padła jeszcze nim zaczęła wschodzić.
W tym roku mam na razie spokój ze ślimakami co nie oznacza że ich nie mam, ale gdzie mogłam dałam zrębki to skutkuje hosty są całkowicie bezpieczne, niby popiół drzewny ich tez powinien zatrzymać myślę jednak że nie, ileż ja dałam popiołu, one chyba pełzają pod ziemią jak krety.
U mnie w tym roku zatrzęsienie mrówek, w donicach kamiennych dziś zobaczyłam bulwy begonii poszatkowane.

Dziękuje za wieczorny, życzę aby wróciło słoneczko, Jollu masz słoneczniki przecież to kwiaty słońca coś się lenią ;:4
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jolu piękna jeżówka różowa ma pięknie ułożone płatki .

Genia
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

jollla500 pisze: (...) od jutra zawijam rękawy biorę się za sadzenie ryżu :wink:
Jollluś, raczej podwijasz nogawki :;230
Szkodników namnozyło aie w tym roku mnóstwo, szczególnie chrząszczy. Ale każdego roku z czymś musimy walczyć :roll: Oby tylko - jak mówisz - omijały nas trąby powietrzne!
A ogródek wbrew wszelkim przeciwnościom kwitnący i piękny ;:215
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tarusiu ;:196 piszesz zrębki :roll: czy masz na myśli jakieś kawałki drewna Co do ryżu coraz bardziej się przekonuję że to strzał w dziesiątkę :heja dziś rano przeszłam się kolo stawu i polowa mostku już pod wodą :? nadal pada :(

Obrazek

Gieniu milo że wpadłaś ;:196 dziękuje

Obrazek

Witaj Izuniu ;:196 to teraz chyba podwinę i nogawki i rękawy :lol:
Już trochę sprzykrzył mi się ten deszcz :evil: cholewcia

Obrazek

I trochę słoneczka ;:3

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jolu zrębki to kruszone czy jak tam zwał gałęzie, one są ostre a ślimaki mają delikatne brzuszki, jak miałam foliak to wokół z kolei wkopaliśmy pobite szkło to też dla nich granica nie do przejścia, no może to są jedynie utrudnienia ale trzeba sobie jakoś radzić.
Pytanie za 100 punktów kiedy planujesz zbiór ryżu może będzie potrzebna pomoc ;:224
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”