Domowe orchidarium
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Domowe orchidarium
Małgosiu okno przepiękne a i sabotki wyglądają cudownie
Małgosiu sabotek piękny nowości gratuluję bo piękne okno ze storczykami powaliło mnie na
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Merghen- śliczne, Masz to okno ;) Świetnie się skomponowały kosze ze storczykami. Czym je Foliowałaś? Folia spożywczą? Kusi mnie, by zrobić coś estetycznego dla falków albo masdevallii
Saotki pięknie rozrośnięte, a kwitnący okaz - cudo
Saotki pięknie rozrośnięte, a kwitnący okaz - cudo
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo dziękuję Moniko, Agato, Arleto, Agnieszko, Julito i Justyno za pochwały okna, które jeszcze potrzebuje paru drobiazgów ale generalnie może już funkcjonować jako pokazówka.
Justynko, kosze wykładałam pociętym odpowiednio obrusem foliowym, piknikowym za jakieś 3 złote z groszami - na wszystko wystarczyły dwa i jeszcze sporo jej zostało. A poten igłą z nitką i szycie
A w 2 doniczkach jest po dwa sabotki,tylko paph. Maudiae i jakiś NN - ten najbardziej rozrośnięty ale idący w kapustę a nie w kwiaty - są pojedynczo. Maudiae czeka jeszcze na nową doniczkę ale to dopiero po kwitnieniu, teraz nie chcę go zbytnio stresować.
Justynko, kosze wykładałam pociętym odpowiednio obrusem foliowym, piknikowym za jakieś 3 złote z groszami - na wszystko wystarczyły dwa i jeszcze sporo jej zostało. A poten igłą z nitką i szycie
A w 2 doniczkach jest po dwa sabotki,tylko paph. Maudiae i jakiś NN - ten najbardziej rozrośnięty ale idący w kapustę a nie w kwiaty - są pojedynczo. Maudiae czeka jeszcze na nową doniczkę ale to dopiero po kwitnieniu, teraz nie chcę go zbytnio stresować.
Troszkę się spóźniłam
Małgosiu Twoje okno wygląda bajecznie, bardzo podobają mi się te kosze, super to wygląda
Małgosiu Twoje okno wygląda bajecznie, bardzo podobają mi się te kosze, super to wygląda
- Merghen
Iwonko miło,że zaglądnęłaś i dziękuję Teraz idę na zwiady do innych ( Ciebie też )
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, sabotek skojarzył mi się z łobuziakiem, takim sympatycznym oczywiście .
Jestem pod wrażeniem Twoich okien, nie zawsze duża ilość kwiatów idzie w parze z estetycznym wyglądem, a u Ciebie to ideał i wzór do naśladowania
Jestem pod wrażeniem Twoich okien, nie zawsze duża ilość kwiatów idzie w parze z estetycznym wyglądem, a u Ciebie to ideał i wzór do naśladowania
- Merghen
Dziękuję Lucynko Do kombinowania z aranżacją zmusiła mnie rodzinka bo ten pokój to taki gościnny a poza tym storczyki są tak cudnymi kwiatami,że warto ładnie je pokazać.
A sabotek to taki mój ukochany 'pirat' Mąż chodzi dumny jak paw,że taki piękny prezent kiedyś mi sprawił i ciągle go ogląda i podziwia...
A sabotek to taki mój ukochany 'pirat' Mąż chodzi dumny jak paw,że taki piękny prezent kiedyś mi sprawił i ciągle go ogląda i podziwia...
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Ciągle wracam i patrzę na te okna
No dobrze niech będzie, że sabotek to karmazynowy pirat .
No dobrze niech będzie, że sabotek to karmazynowy pirat .
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Rozumiem....to chyba wykorzystam ten pomysł. Ale na jesień zaplanuję jakiś ładny kosz dla kilku "milusińskich".
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Małgosiu gratuluję pięknych nowości i cudownego sabotka.
Największe brawa jednak dla Twojego okna - pięknie wygląda i widzę, że postanowiłaś puścić wolno pędy phalaenopsisów w koszach, uwielbiam takie
Największe brawa jednak dla Twojego okna - pięknie wygląda i widzę, że postanowiłaś puścić wolno pędy phalaenopsisów w koszach, uwielbiam takie
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Echhh.. To okno jest cudowne! A Paphiopedilum
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Małgosiu, pięknie zaaranżowałaś okna storczykowe! Zdradź, gdzie kupiłaś takie fajne podłużne kosze
No i pokaż nam swoją interesująco zapowiadającą się niespodziankę- bardzo jestem jej ciekawa
No i pokaż nam swoją interesująco zapowiadającą się niespodziankę- bardzo jestem jej ciekawa
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz