Ogród bez furtki
- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród bez furtki
Tadziu Ania to perfekcjonistka i wszystko pięknie i równo wygląda wystarczy tylko obejrzeć jej wyroby prima sort Jak ja już tęsknię do tych wiosennych widoków.A hortensji nie przykryłam bo się na nie zezłościłam w tamtym roku je okryłam i co i pstro nie miała żadnego kwiatka a druga okryta łaskawie jeden a u sąsiadki bez okrycia cały bukiet
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Gosiu, bo przyroda jest ciągle tajemnicą. Ja ją tak traktuję.
Nie martw się bo masz tak kolorowy ogrod, że jak hortensję za mało kwitną to i tak jest pięknie.
Traktuj to jako lekcję cierpliwości i patrz na swoje róże, datury, cynie.
Nie martw się bo masz tak kolorowy ogrod, że jak hortensję za mało kwitną to i tak jest pięknie.
Traktuj to jako lekcję cierpliwości i patrz na swoje róże, datury, cynie.
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu tulipan Lech Kaczyński? nowość tegoroczna czy wcześniejsza? widzisz nie jestem rozeznana w temacie, nie kupowałam tej jesieni tulipanów i już zaczynam żałować, wszystko przez nornice A co będzie jak zakwitną w Waszych ogrodach?
- MonaeS
Ula tulipany kupowałam u Katri we wrześniu. Na zdjęciu Lech Kaczyński był ładny, ale Jan Paweł przepiękny.
Czekam do wiosny, zobaczymy jakie będą naprawdę.
Czekam do wiosny, zobaczymy jakie będą naprawdę.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z chęcią wracam do miejsc , gdzie jestem lubiany. O tulipanach wiem niewiele, kupując nie patrzę na odmiany, tylko na kolor. Wiem , że J.P. 2 jest biały a L.K., różowy . Ja tez jestem stęskniony za wiosennymi kwiatami. Niby niewiele dni zostało , tylko 61 Nie wiadomo , jak to będzie z pogodą. Prognozy nie sprawdziły się , różnica ,,tylko'' 10*,super że na plus Dalej jak? Górale też nic nie mówią Nikt nie chce ryzykować.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
U mnie wiosną kwitła M Kaczyńska ciekawe czy powtórzy
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu zaglądam i zaglądam a Ciebie nie ma. Możesz obejrzeć na stronie Urzędu Gminy zdjęcia z pieczenia chleba.Bardzo udana imprezka.
-
Aniu , już tylko 37 dni do wiosny .U ciebie cicho i pusto , nikt nie zagląda , tylko wiatr hula ....
- MonaeS
Jolu i Tadziu macie rację, że u mnie cicho, tym bardziej dziękuję wam za odwiedziny.
Codziennie zaglądam na forum, ale brakuje mi mobilizacji do pisania .
Do wiosny jednak się przygotowuję, bo wysiałam już lobelię, żeniszek, szałwię błyszcząćą i trójbarwną, trawę cytrynową, bratki oraz sadzonki pelargonii.
Parapety są już zastawione.
Tadziu. piszesz, że tylko 37 dni do wiosny, ale za oknem wczoraj było -20 stopni.
Lustruję, więc moje nasadzenia i na razie tylko żeniszek i szałwia błuszcząca ruszyły do życia, reszta śpi.
Dziękuję wam za pamięć.
Jolu, ty na pewno nie mogąc sie mnie doczekać zamówiłaś liliowce
Codziennie zaglądam na forum, ale brakuje mi mobilizacji do pisania .
Do wiosny jednak się przygotowuję, bo wysiałam już lobelię, żeniszek, szałwię błyszcząćą i trójbarwną, trawę cytrynową, bratki oraz sadzonki pelargonii.
Parapety są już zastawione.
Tadziu. piszesz, że tylko 37 dni do wiosny, ale za oknem wczoraj było -20 stopni.
Lustruję, więc moje nasadzenia i na razie tylko żeniszek i szałwia błuszcząca ruszyły do życia, reszta śpi.
Dziękuję wam za pamięć.
Jolu, ty na pewno nie mogąc sie mnie doczekać zamówiłaś liliowce
-
Na dzisiaj niewiele mniej się szykuje , zima jeszcze potrzyma, choć może mrozy będą mniejsze. Za długo już nas mrozi. Jednorocznych jeszcze nie siałem i niewiele posieję. Myślę o ,,paszczkach'' , aksamitki , cynie może. Liliowce i prymulki ,,chłodzą się'' . Sadzonkuję datury Dostałem od Joli i Gosi , stoją w ciepłej piwnicy i wypuszczaja młode odrosty. Wyłamuję je i do wody. Już 7 ukorzeniłem Liliowce także zamówiłem , w Lilypolu.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu ja zrezygnowałam z zamówienia ,katalog oddałam siostrze , ona ma zamawiać jakieś lelyje.
Czy dostałaś wiadomość o sobotnim spotkaniu ostatkowym?
Czy dostałaś wiadomość o sobotnim spotkaniu ostatkowym?
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Aniu u mnie wieje jak licho......
Ciekawi mnie jak tam Twoje hortensje po zimie
Jolka nastawiła się na uzupełnienie kolekcji żurawek i jeżówek....no akurat z tych drugich to jakieś nasionka nam podrzuci ...albo sadzoneczki
Ja nic nie sieję jeszcze...poczekam i wprost do gruntu sypnę aksamitkami.
Kurcze zapomniałam że mam nasionka Januszowej trawy...może na nią już czas
Też mnie ciekawią kolory tych tulipanów - ich rzeczywisty kolor ponoć też się ma od ilości słonka.
Czekam na wiosenne zdjęcia i pozdrawiam cieplutko
Ciekawi mnie jak tam Twoje hortensje po zimie
Jolka nastawiła się na uzupełnienie kolekcji żurawek i jeżówek....no akurat z tych drugich to jakieś nasionka nam podrzuci ...albo sadzoneczki
Ja nic nie sieję jeszcze...poczekam i wprost do gruntu sypnę aksamitkami.
Kurcze zapomniałam że mam nasionka Januszowej trawy...może na nią już czas
Też mnie ciekawią kolory tych tulipanów - ich rzeczywisty kolor ponoć też się ma od ilości słonka.
Czekam na wiosenne zdjęcia i pozdrawiam cieplutko
- MonaeS
Agnieszko często cię wspominam zwłaszcza jak przejeżdzam koło zakrętu drogi do ciebie. Nie, nie nie mogę wstąpić, bo ciągle gonię czas, ale mam nadzieję, że wiosna to zmieni.
Mnie " swędzą" ręce i ciągle coś wysiewam i na szczęście już widać wschody. Dzisiaj nawet trochę popikowałam.
Dlaczego nie mogę wysyłać zdjęć przez Imageshack i nie mogę się w nim zarejestrować?
Mnie " swędzą" ręce i ciągle coś wysiewam i na szczęście już widać wschody. Dzisiaj nawet trochę popikowałam.
Dlaczego nie mogę wysyłać zdjęć przez Imageshack i nie mogę się w nim zarejestrować?