Moje doniczkowe
Re: Moje doniczkowe
Miło Was u mnie gościć Hojowe maluchy ładnie rosną, może niektóre nawet zakwitną
Niunia1981 bardzo dziękuję w imieniu roślin, za dobre słowa.
Heliofitka to dobrze, że możemy u siebie oglądać tak piękne i różnorodne rośliny!
Do tej pory nie wiedziała, że jest tyle pięknych odmian hoji, fuksji, czy pelargonii! Z dzieciństwa pamiętam jedną jedyną żelazną i nie do zdarcia carnosę i śmierdzące, ciągle takie same czerwone pelargonie - wierzcie mi, że robiło mi się wtedy od nich niedobrze - strasznie je znienawidziłam! Aż do teraz, bo każdy chyba potrzebuje jakiejś odmiany i różnorodności
Anetta dziękuję Wzięło mnie na całego i najgorsze, że to nie koniec Chciałabym żeby już były dużo większe, ale niestety muszę cierpliwie czekać
A teraz rośliny, których jeszcze nie pokazywałam, a mieszkają już u mnie od jakiegoś czasu. Po mału przewoże je do nowego domku, żeby się mogły zaaklimatyzować!
Nie ukrywam, że zaczynam się gubić w ilości chwaściorów
Fikus
Taka inna paproć
Araukaria
Sanseviera - nie znam nazwy odmianowej
Kasztan
Ciemnotka okrągłolistna
Niunia1981 bardzo dziękuję w imieniu roślin, za dobre słowa.
Heliofitka to dobrze, że możemy u siebie oglądać tak piękne i różnorodne rośliny!
Do tej pory nie wiedziała, że jest tyle pięknych odmian hoji, fuksji, czy pelargonii! Z dzieciństwa pamiętam jedną jedyną żelazną i nie do zdarcia carnosę i śmierdzące, ciągle takie same czerwone pelargonie - wierzcie mi, że robiło mi się wtedy od nich niedobrze - strasznie je znienawidziłam! Aż do teraz, bo każdy chyba potrzebuje jakiejś odmiany i różnorodności
Anetta dziękuję Wzięło mnie na całego i najgorsze, że to nie koniec Chciałabym żeby już były dużo większe, ale niestety muszę cierpliwie czekać
A teraz rośliny, których jeszcze nie pokazywałam, a mieszkają już u mnie od jakiegoś czasu. Po mału przewoże je do nowego domku, żeby się mogły zaaklimatyzować!
Nie ukrywam, że zaczynam się gubić w ilości chwaściorów
Fikus
Taka inna paproć
Araukaria
Sanseviera - nie znam nazwy odmianowej
Kasztan
Ciemnotka okrągłolistna
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ten kasztan to coś australijskiego , chyba Orzech australijski . Miałem ,po czasie zasychały młode liście .Ela zna dokładna nazwę Mój z piątego piętra wpadł do kontenera
Dzięki Olku popatrzę Ale sam wpadł do tego kontenera?
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sanseviera cudna ! Rozmaitość roslinna u Ciebie Niektórych to nawet nie znam
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
No rozmiary tych roślinek to już słuszne
Poczekaj - jak hojki ruszą z kopyta to będziesz latać z doniczkami i szukać wolnego miejsca
Poczekaj - jak hojki ruszą z kopyta to będziesz latać z doniczkami i szukać wolnego miejsca
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
W pięknej kondycji twój ficus moclame A paproć ma ciekawe listki;)
Koniczynka2014 bardzo się cieszę, że moje rośliny podobają się Tobie
Niunia1981 już się nie mogę doczekać kiedy hoje będą większe
Filigranowa27 ficus jest sporawy i ma bardzo ciekawe liście - paprotki takiej nie widziałam - dlatego musiałam ją mieć
Chyba do tej pory nie pokazywałam kaktusów i innych sukulentów - oto one! Nazw odmianowych niestety nie znam
Aloes
Wilczomlecz
Niunia1981 już się nie mogę doczekać kiedy hoje będą większe
Filigranowa27 ficus jest sporawy i ma bardzo ciekawe liście - paprotki takiej nie widziałam - dlatego musiałam ją mieć
Chyba do tej pory nie pokazywałam kaktusów i innych sukulentów - oto one! Nazw odmianowych niestety nie znam
Aloes
Wilczomlecz
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Bardzo ładna kolekcja kaktusów.
Ale hoje zrobiły na mnie największe wrażenie. Śliczne są
Ale hoje zrobiły na mnie największe wrażenie. Śliczne są
hohoho, pokrewna dusza mi się trafiła Piękne masz roślinki Przede wszystkim Mikuś - śliczny futrzak. Ja niedługo mojej pociesze kupuję dwie świnki morskie..chociaż tyle, bo na kota (tylko ) mam uczulenie, a pani alergolog powiedziała, że na to odczulają w ramach NFZ tylko weterynarzy...
Następnie: grubosz variegata - dopisuję do chciejstw, tym bardziej, że trzy inne odmiany jadą do mnie pocztą ; begonki urocze, paprocie prześliczne - moje chciejstwo, jedynie brak pomysłu na umieszczenie mnie powstrzymuje..ale i tak wiem, że nie wytrzymam
Ta odmiana variegata beniaminka, żółto - zielona jest super, tak samo twoja szeflerka variegata - prawie biała
Trzykrotka w paserczki z różem - taką jeszcze chcę do moich
Kordylina z rózem - cudo.
Ta diffenbachia z jasnymi nerwami fantastyczna, ta łaciata także, ja moje jeszcze w pracy mam, bo z braku miejsca oddałam Marcinowi pod dobrą opiekę.
HOJE - moje początkująca choroba,tych pożądam po prostu... lakunosa snow caps, Gunung gading, Finlaysonii, globulosa, hasseltii
Ripsalis mam malutki, Twój to piękna roślinka już.
Araukaria - moje pragnienie, kiedyś miałam w domu rodzinnym, teraz po prostu nie mam gdzie jej trzymać
No i kaktusiory - czad - też zakupiłam parę maluszków, wczoraj dotarły
Następnie: grubosz variegata - dopisuję do chciejstw, tym bardziej, że trzy inne odmiany jadą do mnie pocztą ; begonki urocze, paprocie prześliczne - moje chciejstwo, jedynie brak pomysłu na umieszczenie mnie powstrzymuje..ale i tak wiem, że nie wytrzymam
Ta odmiana variegata beniaminka, żółto - zielona jest super, tak samo twoja szeflerka variegata - prawie biała
Trzykrotka w paserczki z różem - taką jeszcze chcę do moich
Kordylina z rózem - cudo.
Ta diffenbachia z jasnymi nerwami fantastyczna, ta łaciata także, ja moje jeszcze w pracy mam, bo z braku miejsca oddałam Marcinowi pod dobrą opiekę.
HOJE - moje początkująca choroba,tych pożądam po prostu... lakunosa snow caps, Gunung gading, Finlaysonii, globulosa, hasseltii
Ripsalis mam malutki, Twój to piękna roślinka już.
Araukaria - moje pragnienie, kiedyś miałam w domu rodzinnym, teraz po prostu nie mam gdzie jej trzymać
No i kaktusiory - czad - też zakupiłam parę maluszków, wczoraj dotarły
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Iza, masz fajną kolekcję sucholubków
Mój A to ze strachem w oczach za rękę mnie prowadzi, gdy do Casto i całej reszty podobnych marketów wchodzimy. A ja i tak zawsze jakoś wykręcę na dział ogrodniczy Pięknie kwitnie Wielkanocnik hihi.