Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
Bocianom u ciebie dobrze i widać, że mają dużo jedzenia, skoro były trojaczki .
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesz Dorotka?
Jeśli chcesz, to podeślę Ci pełne szafirki. Oczywiscie w czasie dzielenia kępy. Widziałam, źe masz i lubisz?
Ale to jeszcze nie teraz. Przypomnij mi się, ok?
Jeśli chcesz, to podeślę Ci pełne szafirki. Oczywiscie w czasie dzielenia kępy. Widziałam, źe masz i lubisz?
Pozdrawiam
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj, Dorotko...
Szukasz białe i do cienia... I tak sobie myślę, nijak to się ma do tego co szukasz, ale może Trzmielina Emerald Gaiety by Cię interesowała, bo sporo gałązek się pewnie ukorzeniło, a ciąć ją można bez problemów, prawie cały rok... I tak sobie myślę, co tam jeszcze u mnie by było, ale to może sama sobie byś poszukała...
Szukasz białe i do cienia... I tak sobie myślę, nijak to się ma do tego co szukasz, ale może Trzmielina Emerald Gaiety by Cię interesowała, bo sporo gałązek się pewnie ukorzeniło, a ciąć ją można bez problemów, prawie cały rok... I tak sobie myślę, co tam jeszcze u mnie by było, ale to może sama sobie byś poszukała...
-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
Bociany wspaniałe. Właśnie one są kwintesencją wiejskiego
siedliska.
siedliska.
Pozdrawiam , Joanna
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu jedzenia mają bardzo dużo- ale podobno żab nie jedzą , poprzedni rok też były trojaczki , zobaczymy w tym roku.jode22 pisze:Bocianom u ciebie dobrze i widać, że mają dużo jedzenia, skoro były trojaczki .
W zupełności się zgdzam nasze polskie bociany i jeszcze malwy .Jo37 pisze:Bociany wspaniałe. Właśnie one są kwintesencją wiejskiego
siedliska.
- Dorotko -oczywiście listki rozjaśnią trochę mój zakątek, im więcej liście się rozrastają na drzewach , tym bardziej ciemno staje się w moim zakątku,- wieczorkiem wstawię zdjęcie które robiłam cały weekend. A i chętnie coś poszperam może coś wypatrzę co masz w nadwyżce..dorkow0 pisze: Trzmielina Emerald Gaiety
- Justynko chętnie, a białe też masz? czekam na zdjęcia z kwitnienia RHjusti177 pisze:Wiesz Dorotka?
- Jacku to i jego masz jak się rozrośnie na razie jest jeden choć nie wiem skąd, bociany nie nudzą nam się wręcz przeciwnie możemy je ciągle obserwować.JacekP pisze:'Golden Dukat' - pierwszy z lewej
Bociany a zwłaszcza ich przychówek - wspaniała sprawa Chyba bym ciągle je obserwował Ale Wam już pewnie spowszedniały takie piękne widoki?
-
- Marysiu nimfy czasami grymaśne i czasami nie chcą do fotek się ustawićMariaWy pisze:Twoje Nimfy przeurocze , nie ma to jak szaleństwa na świeżym powietrzu .Boćki superaśne
- Kasiu dobrze że miał kto się wdrapać na dęba żeby te fotki strzelic wielkie mu - jak czyta? szczerze współczuję zniszczeń, ja jestem ciekawa jak moje róże w pąkach przetrwały dzisiejszą noc- podobno był mróz.123katex pisze:Pięknie , już widać ile pracy włożyliście, piękne zdjęcie boćków.
- Marysiu wiedziałam gdzie się wprosić chętnie się wybiorę muszę to jakoś zorganizować bardzo mnie ciekawią Twoje stepy.Mufka pisze:
Dorotko, nimfy w ogrodzie bardzo sympatyczne, widać, że zabawa na świeżym powietrzu bardzo je cieszy
Kochana, jak odwiedzisz moje stepy, chętnie podzielę się białymi: serduszkami, firletką, chabrem, dzwonkami, jeżówkami, niezapominajkami i co tam jeszcze dojrzysz. Niestety większość moich roślinek lubi raczej słonko Boćki są bezkonkurencyjne ! Też każdego roku oczekujemy czy zasiedlą gniazdo w Stoczku i czy odchowają młode ...
-
Małgosiu - jak oglądam zdjęcia to dopiero widzę ile rzeczywiście przez 2 lata pracy włożyliśmy , ale cała rodzina pomagała sami byśmy tyle nie zrobili.PEPSI pisze:Lubię takie foty porównawcze. Od razu widać, ile pracy , i jakie efekty. Fotki boćków w wieku niemowlęcym
- Aniu nie mieszkamy , tak dziadek postarał się żeby dzieciom się nie nudziło - a im wiecznie małoAndzia84 pisze:Dorotka, ale super. Zdecydowanie widać ile pracy włożyliście:) A Ty już tam mieszkasz? Chyba nie? Dziewczyny super się bawią. Przynajmniej masz na czym wieszać zabawki do bujania. Mój Kuba tylko w pole może chodzić i zbierać 'kuje' dla taty (zeschłe kwiatostany szczawiu), a dla taty bo to przecież jego ukochany tatuś, ja to jestem tylko dodatek który daje jeść, kładzie spać i przebiera
Bocianki rewelacja
- Aguś - bociany jak pisałam wielokrotnie, to moje dzieci, co roku rodzinka się powiększa razy dwa sezony razy 3 szt zobacz jakie potomstwoAGNESS pisze:Dorotko cudne są te zdjęcia bocianów.... ależ masz niesamowitych lokatorów
-Basiu nie może za rok? o żabki musisz się postarać zresztą nie można mieć wszystkiego taka oranżeriabaasik pisze:Cudnie u Ciebie i tak swojsko z tymi boćkami, a u mnie gniazdo nadal puste
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Bociany znalazły u Was schronienie na dobre
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, wszystkiego mieć nie można ale co szkodzi pomarzyć
Codziennie przylatuje do nas bociek, posiedzi, poklekoce, coś pogrzebie w w patykach i gdzieś leci A co do żab, to bociany wcale za nimi nie przepadają. O wiele bardziej gustują w myszach i ślimakach
Codziennie przylatuje do nas bociek, posiedzi, poklekoce, coś pogrzebie w w patykach i gdzieś leci A co do żab, to bociany wcale za nimi nie przepadają. O wiele bardziej gustują w myszach i ślimakach
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
-
Są i zdjęcia. Jeśli nie znudziły Wam się tulipany to u mnie jeszcze kwitną, a część dopiero zaczyna- teraz patrząc na zdjęcia ogrodów forumowiczów widzę że muszę się postarać o grupowe nasadzenia- zdecydowanie ładniej się prezentują tak jak tu
pojedyncze nie oddają tak swego uroku
-- 5 maja 2014, o 21:03 --
i takie tam skalniaczki nn
ten prezentuje się wyjątkowo ładnie
a to nabytek od JackaP- zakwitł- i to jedyny na razie w białym zakątku
bo jeszcze jest w nim pigwa- nie biała
i jeszcze taki narcyz
pojedyncze nie oddają tak swego uroku
-- 5 maja 2014, o 21:03 --
i takie tam skalniaczki nn
ten prezentuje się wyjątkowo ładnie
a to nabytek od JackaP- zakwitł- i to jedyny na razie w białym zakątku
bo jeszcze jest w nim pigwa- nie biała
i jeszcze taki narcyz
-
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Pojedyńczo posadzone tulipany może nie wyglądają efektownie, tak jak te sadzone w grupach, ale,,,,są takie tajemnicze, tak jak te wyrastające z gałązek tego iglaczka. Ostatnio spotkałam tulipanka, który się został z tych sadzonych 6 lat temu, jak świerki były małe...Teraz świerki są ogromne, a jak się nisko schylę, to zobaczę takie cudeńka, co chcą koniecznie rosnąć.
A takie fotki z dżunglą w tle pokazuj kochana jak najwięcej...
A takie fotki z dżunglą w tle pokazuj kochana jak najwięcej...