Wymarzony ogród Moniki cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wymarzony ogród Moniki cz2

Post »

Dorotko- na efekty to przyjdzie nam jeszcze nieco poczekać. Szkoda, że hosty dopiero się budzą- dołków się nakopię a nic nie zobaczę :;230 Zapowiadają jednak na kolejne dni dość wysokie temperatury, więc liczę na szybką pobudkę!

Żurawki są nieco bardziej widoczne, bo mają trochę liści. Mam nadzieję, że też szybko okrzepną.. Mają sporo młodziutkich odrostów, ale zeszłoroczne liście kiepskie- pewno to efekt zimowania w donicy. Te, które rosną u mnie w gruncie wyglądają, jakby zimę znały tylko z opowiadań :wink:

Właśnie skończyłam oklejać pokój u Mamy w ramach przygotowań do jutrzejszego malowania- wstajemy o 8 rano ;:223 Mamy tyle rzeczy jutro do zrobienia, że musimy się nieźle uwijać..
Z przyjemnych- sadzenie roślin na działce i przyjazd mojego kolegi, który ma firmę montującą żaluzje, rolety itp. Będziemy montować roletę w kuchni- chcemy jeden konkretny rodzaj obudowy na roletę, a nie ma pewności, czy będzie odpowiednio pasować do kształtu listew przyszybowych u nas- to będzie próba generalna przez zamawianiem rolet do "salonu"..

Zmykam do spania :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Słowem praca wre :D Chyba wszyscy zasuwają, bo pustki takie na forum, że ;:oj
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dobry wieczór!
Ufff, bardzo pracowita dziś sobota... jak tam u Ciebie na froncie robót?
Pewnie jeśli dziś tu wpadniesz, to mega wykończona... łączę się w bólu ;-)
Buziaki!
A
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniu czy Ty czasami śpisz ;:oj Kochana zwolnij !Wszystko zrobisz na czas ;:215
Remont u mamy ,budowa ,ogród ....nie bierz za dużo na barki ,bo Ty słaba płeć jesteś i nie pokazuj ile potrafisz ...ja pokazałam :roll:
Pozdrawiam i ściskam gorąco ;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś witaj sobotnim wieczorkiem :wit
Widzę, ze sporo sadzenia za Tobą , roślinki płyną szerokim strumieniem .... hosty, żurawki.... same piękności .... bardzo lubię i jedne i drugie :D
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Mizernie, mało wpisów ;:oj chociaż na forum ludziuf jak mrófkóf, całe chmary podczytujących.
Widać ale wyraźnie że prawie całą sobotę walczyliście w ogrodach.
No tak przy takiej słonecznej pogodzie nic dziwnego, wszyscy byli pilni ale najbardziej chyba Monika :D
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Ależ dziś mieliśmy dłuuuugi dzień- od 8 rano na nogach- dla mnie, w sobotę- to prawdziwe wydarzenie :wink: Tym bardziej, że czytam szwedzki kryminał- dziś do 4 rano.. :shock:
Pokój u Mamy pomalowany- inwestorka zachwycona efektem, a nam jest bardzo miło, że Mama tak się cieszy :D
Zajęło nam to więcej czasu, niż sądziliśmy, więc na budowę jechaliśmy "na sygnale".. Na budowie niespodzianka- podłoga już raz polakierowana, od razu nabrała soczystości ;:138
Zdjęć roślin nie mam- posadziłam dopiero część (żurawki i hosty, clematisy czekają do jutra), a i nie bardzo jest co pokazywać- żurawki liście zeszłoroczne mają wymęczone, a młode dopiero startują.. o hostach nie ma co mówić- dopiero kiełkują..
Zmartwiłam się powojnikami - jeden z odebranych z eclematisa w czwartek dziś zaczął więdnąć! Nie ma sucho- sprawdzałam. Stoją w zacisznym miejscu- nie wiem, co się stało ;:145 Napisałam do sklepu, ale czynni są pon-pt, więc na razie bez odzewu ;:223

Fotek ogrodowych nie ma, za to są fotki z domu ;:215 Prace jeszcze trwają, podłoga polakierowana dopiero raz- ale cos już zaczyna być widoczne.. Chyba nawet widać, że dół kominka w jasno-szarym kolorze. Zapomniałam aparatu- fotka telefonem..
Obrazek

Zbliżenie na gres przy kominku- szlaczek gresu sprzed kominka powtarza się jako szlaczek pod szafkami kuchennymi. Wszystko w kolorze ivory
Obrazek

Obecnie dyskutuję z Mężem, że chciałabym z domu zabrać do naszego salonu zegar stojący. Tata mi go kupił, jak miałam jakieś 7-8 lat.. Pojechaliśmy na pchli targ po chińskie kredki- były takie w pudełku z dziewczyną w różowej sukience- MUSIAŁĄM je mieć.. Podszedł jakiś człowiek z ofertą zegara- a że Tata zegary stare kochał- mamy ich kilkanaście.. to nie umiał odmówić. Jako, że wypad na targ był z mojej inicjatywy, to od zawsze wiadomo, że zegar jest mój.. Więc- ja się upieram, że bardzo go chcę.. Mąż oponuje, że mamy wszystko nowoczesne w wyglądzie (gładkie, kanciaste..) i zegar średnio pasuje.. Jest skłonny mi ustąpić- chyba postawimy go w salonie na próbę, a jak nie to gdzieś przeniesiemy- ale serce mi dyktuje, że musi jechać ze mną.. Chyba będzie zgrzyt w dopasowaniu mebli wizualnie :? Jak sądzicie..?

Aniu- pogoda dopisała, to wszyscy w ogródkach. Ostatnio z Mamą byłam na poczcie, pusto było- aż dziwnie. Pani w okienku stwierdziła, że słońce świeci, więc pewno wszyscy w ogrodniczych- zna się kobieta na rzeczy ;:333
Ayris- Witam serdecznie :wit Ja bym podłubała dłużej- ale kręgosłup daje o sobie znać, zaczęłam też dość późno i trochę zmarzłam- część zostawiłam na jutro.
Agnieszko- bardzo pracowita, ale wiesz- jak chwalą to i ból mniej doskwiera :wink: Jutro też sobie nie odpoczniemy- Mąż zabezpiecza gruntem podłogę w pokojach, w których na razie nie kładziemy parkietu- żeby się z nich nie kurzyło, a ja walczę rabatowo- z tego jednak się cieszę ;:138
Danusiu- ja się wychylam tylko z niektórymi umiejętnościami :wink: Wkręcanie śrubek, wbijanie gwoździ, malowanie (tylko ostatnio trochę tego za dużo!), sadzenie roślin.. Do tej pory jednak twardo obstaję przy tym, że nie umiem włączyć pralki, a moje zdanie na temat gotowania jest takie, że nie na darmo najlepsi kucharze świata to mężczyźni ;:306
A mówiąc zupełnie serio- jestem zmęczona ostatnimi tygodniami.. W tyg praca, w weekendy budowa.. Jednak to końcówka, któa cieszy bardzo, więc damy radę!
Odnośnie spania- albo śpię po 3-4 godz, albo "odsypiam" po 12 ;:202 Czasem jak padnę, to jakby mi ktoś prąd odłączył..
Agniesiu- ja duży sentyment mam do host- u Mamy posadziłam kiedyś 4 sztuki, teraz dokupiłam 3 innej odmiany.. U siebie dziś posadziłam po 3 sztuki dwóch odmian. Też bardzo je lubię.
Żurawki odkrywam dopiero od 2 lat, ale faktycznie niektóre cieszą oko. Szczególnie ta zima była super łaskawa! U Mamy rośnie jedna odmiana, która zawsze traci liście i wygląda beznadziejnie, a teraz odbija od zera.. Pozostałe wyglądają super z ubiegłorocznymi liśćmi, do tego wyrastają młode. Mam nadzieję, że te, które posadziłam dziś u siebie też będą się pozimowo dobrze spisywać.
Do siebie kupiłam hosty Christmas Candy i Queen Josephine, oraz żurawki Delta Dawn, Berry Smoothie, Rio- jedna na próbę, i dwie Cooper Cascade, które mają zwisać z murków..
Januszu- nie sądzę, abym była najpilniejsza, raczej najwięcej o tym gadam ;:306

off topic w tym kościele, z tym księdzem- mogłabym mieć odnowienie przysięgi :wink: Bardzo lubię tą piosenkę- a w takich okolicznościach- dla mnie bomba. A- jak to mówią w TV- jaki wykon.. ;:oj
http://www.youtube.com/watch?v=XYKwqj5QViQ
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Moniu-przepięknie ;:138 cudownie, jestem zachwycona Twoim otwartym salonem, schodami i połączeniem barw :) Prześliczna, elegancka podłoga, nienachalny kominek. Jak dla mnie rewelacja. I wiesz co-wbrew pozorom taki akcent w postaci staroświeckiego zegara, nawet dużego-stojącego z duszą w postaci wahadła moim zdaniem by tutaj pasował i tworzył taki pikantny szczegół. W końcu podłoga jest drewniana (czyli przełamuje w mojej opinii tę nowoczesność) i może fajnie połączyć w całość nowoczesne meble i stary zegar. A że to od taty i łączysz z nim wspomnienia to tym bardziej powinnaś go ustawić na honorowym miejscu. ..... cudny masz dom. Koniecznie pokazuj realizację wnętrz, bo warto. Przepięknie, jak z folderu :)
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p

Post »

WOW ;:oj zachwycająco to wygląda.

Do nowoczesnych wnętrz i nowoczesnego wystroju zdecydowanie pasują pojedyńcze akcenty starych mebli, obrazów, luster, lamp czy zegarów.
Jestem absolutnie ZA starym, stylowym zegarem jeśli nie na stałe to na próbę, po pewnym czasie sami zdecydujecie co dalej.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Monisiu takie stare klasyczne elementy w nowoczesnym wnętrzu są cudowne.... to taki ,,pazur,, który przyciąga wzrok i podkreśla jeszcze bardziej nowoczesność całości, na zasadzie kontrastu.... Uwielbiam takie ,,niuansiki,, jest to bardzo na topie, w dobrym tonie 8-)
Bardzo, bardzo namawiam Was na zabranie i wyeksponowanie zegara..... będzie cudnie
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Moniko nie nadążam za Wami :oops: ..szybciutko doczytałam o zegarze..też bym go wzięła dziś można łączyć starocie z nowoczesnym stylem.. :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, witam niedzielnie!

Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień w większości poświęcisz na odpoczynek :)

Efekty Waszej pracy robią ogromne wrażenie! Udało się stworzyć wnętrze harmonijne i wysmakowane, z przyjemnymi dla oka barwami, dobrą jakością użytych materiałów, zauważalną przestrzenią i oddechem.
Gdy dojdą meble, oświetlenie i dodatki - będzie naprawdę zachwycająco!
No właśnie, a propos mebli, to jak najbardziej użycie starodawnych elementów w nowoczesnym wnętrzu ma sens! Ba, widuję nawet połączenie antyków z modernistycznym wykończeniem - wygląda to rewelacyjnie i powiedziałabym, że eklektyzm we wnętrzach jest coraz częściej spotykany! Co nie znaczy, że możemy do naszych domów wstawić wszystko - takie łączenie starego z nowym wymaga dużego wyczucia, ale zegar o którym piszesz, w tym przypadku sprawdzi się genialnie! Nawet się nie zastanawiajcie :)

Moniko, jestem pod wrażeniem - raz jeszcze to napiszę. Brawa dla Was!

Pozdrawiam gorąco,
A
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p

Post »

.... "Co nie znaczy, że możemy do naszych domów wstawić wszystko - takie łączenie starego z nowym wymaga dużego wyczucia ..."
Bardzo słuszna uwaga o której nie wolno zapominać. Nie powinno być też w nowocześnie urządzonym domu czy mieszkaniu zbyt dużo takich elementów ponieważ wtedy nie jest możliwe osiągniecie zamierzonego efektu. Efektu który ma na celu zwrócenie uwagi na coś szczególnego w wystroju.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”