Ogród Filemona
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Filemona
Południowa strona, słoneczne miejsce Chciałabym tam stworzyć ładne plamki kolorystyczne i na razie jakiegoś super pomysłu nie mam.
- Milcia120
- 500p
- Od: 1 lut 2014, o 12:18
Faktyczne przydało by się tam trochę kolorów może lawendę posadź nie jest jakaś super kolorystyczna ale ładnie wygląda i pachnie.
-
- 1000p
lawendy to raczej tam nie posadzę nie chcę mi sie dla niej ziemi wymieniać ( mam tam gline)
- Milcia120
- 500p
To jak glina to większy problem, to może liliowce ?
-
- 1000p
myślałam o różach okrywowych ( nie wiem czy białe czy różowe ) wyciąć iglaki ( tylko żeby ojciec się na to zgodził ) i o różach chopin.
-- 18 cze 2015, o 12:36 --
Na razie podosadzam jednorocznych które wysiałam i się konkretnie zastanowię narysuje sobie plan i może coś na jesieni zacznę działać a jak nie to na wiosnę. Nie chcę znów jakiegoś potworka stworzyć
-- 18 cze 2015, o 12:36 --
Na razie podosadzam jednorocznych które wysiałam i się konkretnie zastanowię narysuje sobie plan i może coś na jesieni zacznę działać a jak nie to na wiosnę. Nie chcę znów jakiegoś potworka stworzyć
- Milcia120
- 500p
Po jednej stronie białe a po drugiej różowe ja myślę że się zgodzi, a jak nie to może przesadzić w inne miejsce.
-
- 1000p
one chyba za duże na przesdzenie zmarnują się ciocia poradziła żeby Rafika upalować przy tych iglakach raz dwa zrobi z nimi porządek hahahha ( on wszystko gryzie)
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wzdłuż obrzeży możesz posadzić kocimiętki, a za nimi róże okrywowe naprzemiennnie z przywrotnikiem ostroklapowanym. Beda ladne plamy kolorystyczne. Za rózami okrywowymi bodziszki o niebieskich kwiatach, naprzemiennie z irysami odmianowymi, a za nimi mozna znów linię wyższych róż i floksów wiechowatych
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ach Monika... może byś i do mnie przyjechała i doradziła jak poprawić wygląd co niektórych miejsc..?
Anitko posłuchałabym wizji Moniki bez dwóch zdań. Ach... nawet już to widzę oczami wyobraźni... bajka...
Anitko posłuchałabym wizji Moniki bez dwóch zdań. Ach... nawet już to widzę oczami wyobraźni... bajka...
-
- 1000p
Moniś a może zamiast kocimiętki niską szałwię? jak sądzisz?
-- 18 cze 2015, o 13:52 --
-- 18 cze 2015, o 13:52 --
na pewno wezmę to pod uwagę bo myślę że to dobry pomysłaneczka1979 pisze:Ach Monika... może byś i do mnie przyjechała i doradziła jak poprawić wygląd co niektórych miejsc..?
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Szałwia bardziej na drugi plan. Kocimiętka z przodu, blisko ścieżki będzie super!
Ja też zwróciłam uwagę na tę ładną kamienną ścieżkę
Róża nn na zdjęciu ?z góry? wygląda na The Prince, ale już na zdjęciach z boku ? bardziej przypomina wielkokwiatową niż angielkę...
Wg mnie obie bylinki sprawdzają się jako wykończenie rabaty
Róża nn na zdjęciu ?z góry? wygląda na The Prince, ale już na zdjęciach z boku ? bardziej przypomina wielkokwiatową niż angielkę...
Wg mnie obie bylinki sprawdzają się jako wykończenie rabaty
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- 1000p
Moniko ja mam tam jeszcze posadzone wrzosy i wrzośće ( ścieżka początek prawej strony) co z nimi począć one mi tak tam ładnie rosną chciałam tam właśnie wrzosów dosadzić ale raczej z tymi roślinkami co doradziłaś nie będą pasować no nie mam pojęcia co zrobić.
AnaAn witam nowego gościa pisało że angielka ale co to jest to nie wiadomo ważne że ładna
AnaAn witam nowego gościa pisało że angielka ale co to jest to nie wiadomo ważne że ładna