Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

No Alicjo zaszalałaś z zakupami :) będzie co robić na wiosnę, no ale też będzie co później podziwiać :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Was wszystkich i każdego z osobna :)

Witaj Piotrze u mnie już ze zdrówkiem dobrze dziękuje no i na działkę już chodzę :)

Zuzia witaj serdecznie ja mieczyki i dalie bardzo lubię choć jest z nimi trochu roboty. Nie zniechęca mnie to może dla tego, że przypominają mi kwiaty z mojego dzieciństwa, które moja mama zawsze sadziła, wykopywała, suszyła, przebierała a ja jej pomagałam został mi taki sentyment do tych roślin. Prócz tego to mi się bardzo podobają, a dalie utrzymują swoje kwitnięcie bardzo długo. Ja liliowców nasadziłam na jesieni sporo zobaczę ile z tego się przyjmie, a jak będą targi ogrodnicze to na pewno jeszcze coś dokupię choć jeden :).

Witaj Agnieszko Ja jeszcze w ziemi nic nie robiłam choć ręka swędzi do roboty, u mnie błoto, że aż strach, a sezon u mnie chyba się zaczął jak patrzę na wychodzące kwiatki z ziemi. Jak wrócisz czekam na ciebie i na wrażenia z ferii będzie mi bardzo miło. Życzę udanych ferii i dużoo śniegu wypoczywaj jak najlepiej.:)

Aniu witam serdecznie ty zaczynasz a ja już zakupy prawie zrobione. Zamówiłam roślinki miedzy innymi clematisy które przyjdą na wiosnę nasionka, ziemie już mam, a dziś z działki przywiozłam jeszcze szklarenki i szykuje się powoli do siania. :)

Witaj Mariuszu :) Trochu tego kupiłam resztę czekam na targi ogrodnicze, a czy będzie co podziwiać to się okaże bo smuci mnie to, że roślinki już wychodzą i boje się, żeby nie zmarzły. :)

Dziś dzień ciepły i nawet słoneczko wyszło za chmurki więc udałam się na działkę, aby sprawdzić wszystko dokarmić zwierzaczki i ptaszki. Jak zwykle najpierw, bo nie byłabym sobą musiałam obejść wszystkie roślinki mino błota, w które wpadałam coraz głębiej. Mimo trudności i borykania się z błotem udało mi się pstryknąć kilka zdjęć. W Bielsku-Białej mamy wiosnę haha
Krokusy
Obrazek
Piwonie
Obrazek
Tulipany
Obrazek
Stokrotka
Obrazek
Wiosna już jest a kiedy lato hahaha :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alicja u Ciebie też bardziej wiosennie niż zimowo :) Ziemia widzę bardzo mokra.
A zdrówko ok to tylko się cieszyć ;:138
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Alicjo też wczoraj byłem na działce i się trochę podłamałem, bo wszystko też zaczyna wychodzić, róże pąki coraz większe, ranniki kwitnąć zaczęły... nie wiem jak to się skończy :roll: u Ciebie widzę też wszystko wychodzi i ziemia mokra mocno, u mnie aż tak mokra nie jest :wit
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Alu , w tym roku pogoda oszalała . Kto to widział wiosnę , jak jeszcze luty się nie zaczął :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iwcia faktycznie pogoda oszalała słyszałam, że w lutym dopiero maja przyjść śniegi i mrozy. :)

:wit U mnie wiosna na całego poprosiłam mojego zięcia, żeby poprosił ciocie, która ma swoją hurtownie kwiatów, że jak będzie miała coś wyrzucić to ja chętnie przygarnę i długo nie czekałam dostałam 19 prymulek. Po podlaniu i oberwaniu suchych liści i przekwitniętych kwiatów wyglądają nawet ładnie.Może jeszcze coś dostanę będzie co sadzić :)
takie były wszystkie
Obrazek
a takie są
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To tylko zdjęcia kilku prymulek reszta jeszcze słabiutka więc nie robiłam zdjęcia. :) ale są fajne kolorki biały bordo i odcienie żółtego i zielonego.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Prymulki bardzo ładne. ;:63 Też bym chciała taką ciocię. ;:306
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Alicja prymulki bardzo ładne. To faktycznie będziesz miała co do ziemi wsadzać :) Tylko się nie śpiesz może teraz bo mrozy idą.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Piękne te prymulki.

Choć mnie jakoś zawsze te duże odstraszały,bo na grządce szybko kończyły sw?j żywot podczas gdy zwykłe pierwiosnki może mniej okazałe ale co roku wyrastają w większej ilości :)
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Piękne te prymulki.

Choć mnie jakoś zawsze te duże odstraszały,bo na grządce szybko kończyły sw?j żywot podczas gdy zwykłe pierwiosnki może mniej okazałe ale co roku wyrastają w większej ilości :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam was serdecznie :wit Wczoraj zrobiłam kolejne zakupy ziemia do wysiewów już jest szklarenka też pojemniczki też aksamitka i gazania są luty się zaczął więc czas na sianie tylko trochu ;:3 słoneczka by się przydało. Prymulki dobrze trzymają się w domku kwitną i ozdabiają jak przekwitną to do chłodnego i jak przyjdzie czas to pójdą do ziemi. Mam nadzieję, że że mimo wszystko któryś się przyjmie.

Zuzia dziękuje , na weselu córki w czerwcu mam ochotę bliżej poznać ciocie zięcia i może więcej kwiatków w przyszłości będzie :wink:

Piotrze dziękuje, Prymulki na razie zdobią mieszkanie, nie sadze ich jeszcze bo od soboty ma przyjść ochłodzenie i mrozy, ale czy przyjdą to zobaczymy.

Maju dziękuję. Nie mam nic do stracenia nie kupowałam ich i kasy nie straciłam ile będą się trzymać to będą najwyżej następne posadzę jak zaś dostanę, a ile się ich przyjmie to się przyjmie będę sadziła je i tak kolorami, żeby większe kupki były. Mam nadzieje, że będą długo się trzymały i że wszystkie albo prawie wszystkie się przyjmą.

Życzę miłego dnia i ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ależ wiosennie z tymi prymulkami się zrobiło.
Co to znaczy dobra ręka. Od razu roślinki wydobrzaly,odzyly i wypieknialy .;)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Alicja:)

Widzę,że u Ciebie wiosna na całego.Prymulki teraz rozweselają :D Też sobie dwie sprawiłam i do tego dwa hiacynty ;:333
W Twoich rękach kwiaty odżyły.Ja wczoraj podlałam jedną ze swoich prymulek,bo myślałam,że mi zwiędła,a ona wody potrzebowała :oops:
Pomału rozglądam się za nasionami,lobelię czas wysiać i stipę ;:224

Pozdrowienia :wit
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie cieplutko w ten mroźny wieczór :) przeglądałam ostatnio wasze wątki i widziałam, że u was już plany na całego i siewy tez się zaczęły. Na działkę jechać się nie da bo zimno i wnuczek tez czasami potrzebuje babcinej opieki przez co ja w miejscu stoję z robotą. Dziś do południa korzystając w wolnego czasu postanowiłam nadrobić zaległości siadłam do internetu zamówiłam 3 clematisy, hosty pachnące, żurawki, gipsówkę, jeszcze zastanawiam się nad tuberozą podobno ślicznie pachną. Po południu wybrałam się do sklepu po szklarenki do wysiewów i wychodząc z domu w skrzynce na listy dostałam prezent od ROD dla nowych działkowców bardzo mnie ucieszyło bo wydaje się to ciekawa lektura w dodatku działkowca mam dostawać co miesiąc przez rok. Dziwi mnie to trochu, że dostaję to dopiero prawie po roku, ale mimo wszystko bardzo się cieszę. Pojechałam do miasta tylko do jednego sklepu bo tak ślisko na drogach że jeździć się nie dało cały dzień sypie i mrozi. Sianie musi jeszcze poczekać :)
to mój prezencik od ROD
Obrazek

Annes 77 prymulki uwielbiam jeszcze dostałam nie dawno kolejną paczkę od cioci zięcia :)
anabuko1 dziękuje za miłe słowa ale nic takiego z nimi nie zrobiłam teraz tylko dmucham i chucham żeby wytrzymały zanim nie wsadzę je do ziemi bo u mnie śniegu pełno.
Pozdrawiam Alicja
Basia8585
100p
100p
Od: 18 lis 2015, o 18:03

Post »

Witaj :D gratuluję pięknej działki i życzę dalszych sukcesów, wątek mnie wciągnął wczoraj przeczytałam calutki, będę śledzić dalsze losy :wink:
Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”