Ogród Fridy - co powstanie z chaosu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U progu nowego roku życzę wszystkim aby był jak najlepszy!

Dziękuję za wizyty w moim ogrodzie! Mam wyrzuty sumienia, że nie piszę, nie wklejam fotek, nie pokazuję roślin w śniegowych kubraczkach, ale dla mnie ten rok rozpoczął się zmianami w życiu. Rozpoczęłam nową pracę i wychodzę rano,wracam wieczorem, a po powrocie mam ochotę na ... nic-nie-robienie. Zaglądnę tylko do kilku ogrodów i idę spać.
Pozdrawiam serdecznie, Danuta
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, życzę by nowa praca dawała Ci, oprócz kasy, dużo radości !!!
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj znalazłam trochę czasu i grzebię w Waszych ogródkach upajając się ich urodą. Przy okazji robię plany wiosenne i już mam ochotę je realizować. Za oknem śnieg, a ja mieszczuch od pokoleń chcę wiosny, chcę żeby było zielono i kolorowo. Jestem bardzo ciekawa tych wszystkich cudeniek, które posadziłam jesienią. Już nawet zdążyłam zapomnieć o bólach krzyża, zniszczonych rękach i zapachu ... dżemiku dla roślin.
Obejrzałam pelargonie, jakoś marnie wyglądają, ale trudno, wiosną spróbuję zrobić z nich sadzonki, może się uda?
Teraz nawet nie mam czasu, ani ochoty na dzierganie, czytanie lub inne rozrywki. Jestem zmęczona, bardziej psychicznie niż fizycznie.
Emilio, podziwam Twoje rękodzieło - Chyba wiesz gdzie? Zaglądam tam od czasu do czasu.
Halinko, zawsze mam jemiołę, a to miejsce jest wygodniejsze do całusów, niż wejście. :D
Moniko, dziękuję za kartkę świąteczną.
Joasiu, obyś miała rację, dziękuję!
Ewuniu, ja finansowo straciłam, ale nie miałam wyjścia. Teraz raczej zwalniają, nie dość, że był koniec roku, to przecież kryzys, nie mogłam zanadto grymasić.
Dziękuję Wam kochane dziewczyny za odwiedziny, miła jest świadomość, że ktoś pamięta, zajrzy, zostawi ślad.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Frida pisze:U progu nowego roku życzę wszystkim aby był jak najlepszy!

Dziękuję za wizyty w moim ogrodzie! Mam wyrzuty sumienia, że nie piszę, nie wklejam fotek, nie pokazuję roślin w śniegowych kubraczkach, ale dla mnie ten rok rozpoczął się zmianami w życiu. Rozpoczęłam nową pracę i wychodzę rano,wracam wieczorem, a po powrocie mam ochotę na ... nic-nie-robienie. Zaglądnę tylko do kilku ogrodów i idę spać.
Frida, Nie załamuj się, musi być lepiej!A wiosna przyjdzie nie za długo...
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Danusiu,
nastrój u Ciebie nieco minorowy, choć widać poprawę :) I oby tak dalej, nie daj się smutkom zimowym i niech w tym Nowym Roku wszystko Ci się jak najlepiej układa.
Oby wiosna, do której nam tak wszystkim tęskno nadeszła szybko i na stałe, oby wszystkie roślinki się poprzyjmowały, porozrastały, pięknie zakwitły i cieszyły oczy właścicielki i nasze.
No i powodzenia w nowej pracy, oby zostało jednak trochę sił na inne sprawy.
Trzymaj się Danusiu.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Danusiu, życzę powodzenia w nowej pracy :D :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkim dziękuję za wizyty, i zapraszam jeszcze.
Akurat nowy rok zaczęłam od nowej pracy, czyli zmiany dość istotnej, przynajmniej dla mnie, szczególnie, że wymuszonej sytuacją. Trudno, nie wszystko w życiu układa się po naszej myśli. Emocje już nieco mniejsze, wiadomo, czas robi swoje. Mam nadzieję, że powoli mi się poukłada. Staram się myśleć pozytywnie i dostrzegać dobre strony, np. że mam bliżej do pracy.
Tęsknię za wiosną, brakuje mi ogrodu. Odkryłam, jak wiele radości daje mi ogród, praca, tworzenie. Pewnie to zachwyt nowicjusza, zapewne nieco naiwny, może nawet śmieszny, ale co tam. Mam nowe pomysły i już chciałabym je realizować. No i jestem bardzo ciekawa efektów mojej pracy, szczególnie ciekawa jestem róż, lilii i tego mnóstwa cebulek, które wetknęłam w ziemię.
Na razie ogród jest szary i smutny, ale jeszcze dwa miesiące i wiosna!
Dzisiaj dostałam zabiedzonego oleandra i nie bardzo wiem co zrobić, żeby zakwitł. Fotki są tutaj.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=160

Serdecznie pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Frido, wierzę w Ciebie, dasz sobie radę zawsze i wszędzie, przecie gdzie diabeł nie może... prawda? Ale napisz jakieś słówko co jakiś czas, minął miesiąc w nowej pracy, jak Ci tam teraz?

A pomysły zapisuj, bo 1. umykają, 2. mogą się nakładać na siebie i krzyżować z innymi pomysłami, co uniemożliwia czasem wykonanie nawet pierwszego ruchu :D A jeśli będziesz miała za dużo energii, to zapraszam od wiosny na Warmię :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Emalia
200p
200p
Od: 5 lis 2008, o 12:49

Post »

Łączę się w oczekiwaniu na rezultaty jesiennych poczynań. Mam to samo. Pierwsza wiosna w ogrodzie po pracowitej jesieni musi być wyczekiwana. No i ta smutna pogoda za oknem działa depresyjnie.
Ps.Domyślam się gdzie mnie odwiedzasz, ale chyba pod innym nickiem?
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Emalia, ja tam zaglądam, ale jako gość, natomiast oglądam Twój ogródek, i tam i tutaj.
Dziewczyny moje kochane, jak ja się cieszę, że do mnie zaglądacie, od razu mi raźniej. W nowej pracy minął miesiąc i ... nadal jest to nowa praca. Już jest o wiele lepiej, bo po pierwszym tygodniu byłam załamana, przepłakałam całą sobotę i połowę niedzieli i postanowiłam, że już tam nie pójdę. W poniedziałek rano mój M. odstawił mnie pod bramę i nakazał iść do roboty, więc poszłam i żyję. Myślę, że się ułoży, pierwsze koty za płoty.
Czekam na wiosnę, patrzę jak pogoda szaleje, a rośliny nie wiedzą co się dzieje. Róże sadzone z gołym korzeniem mają nabrzmiałe pączki, podobnie zachowuje się bez lilak. Wczoraj arktyczny wiatr, dzisiaj odwilż. Jeszcze miesiąc, no może 6 tygodni i dmuchnie cieplejszy wiatr, a słońce będzie wyżej.
Czekam niecierpliwie, aż te wszystkie cebule, kłącza, sadzonki, no i róże pokażą się w całej swojek krasie. To moja pierwsza wiosna w ogrodzie początkowo niechcianym, a teraz już lubianym. Zaszaleję z aparatem i będę się dzielić radością.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Frido, początki w nowej pracy są zawsze trudne, ale na pewno przyjdą lepsze czasy, aklimatyzacja , nie martw się. Twój mąż to bardzo fajny i mądry facet, daje Ci wsparcie :!: :!: :!: Poczekaj zaczniesz wiosną pracę na rabatkach to troski pójdą precz.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Frido-brawo dla Twego M,wytrzymaj-początki zawsze trudne.A wiosna za miesiąc.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Witam
Danusiu co tam słychać w pięknym leśnym świecie, jak kociaczki i samopoczucie?
Jutro zrobię dokładne oględziny swojego ogródka,
Pozdrowionka dla Ciebie i P. M
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zasiadłam do komputera i oglądam ogrody forumowe. Dzisiaj postawiłam na relaks, bo wczoraj wróciłam z pracy o 18.00. Przyznam się, że nie pamiętam kiedy pracowałam w sobotę. Ale trudno, jak mus, to mus. Dobrze, ze tylko jedna sobota w miesiącu.
Zaczynam planować, w czym wydatnie pomagają mi fotki z Waszych ogrodów. Najpierw zaglądam do tych ulubionych, a jest ich kilanaście, potem patrzę, czy przybył jakiś nowy, a później, to już jak leci.
W tej chwili mój ogród wygląda żałośnie! Gdy był śnieg, to przynajmniej przykrył te badylki, a teraz szaro, ponuro, ubogo. Nie mam pojęcia co zrobić z okryciem róż, hortensji, różaneczników i paru jeszcze roślin wrażliwych. Co prawda, nie są przesadnie mocno opatulone, ale jednak są. Boję się, że przyplączą się jakieś grzyby, albo inne paskudztwa.
No i jeszcze pytanie, czy już mogę szykować sadzonki pelargonii oraz wysiewać nasiona roślin jednorocznych i bylin. Oczywiście do skrzynek w domu.
Moje koty chyba czują wiosnę, bo coraz dłużej przebywają w ogrodzie i tylko wieczorami okupują kanapy.

A i jeszcze jedno - pojawiły się w sprzedaży, jak to zwykle przed Walentynkami, pierwiosnki w doniczkach. Są piękne, ale po tygodniu marnieją. Czy można taki prezent wysadzić do ogrodu?
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Pierwiosnki - oczywiście że do ogrodu.
One w domu marnieją bo jest im za ciepło :D

Ja kupiłam 7 sztuk, ale córka wyrzuciła 4 sztuki jak przekwitły bo były brzydkie :twisted:
Uratowane 3 sztuki są już na działce.
Na razie w doniczkach bo ziemia zmarznięta jeszcze.....

Widziałam że dziewczyny już robią sadzonki pelargonii więc pewnie już czas.

Co do wysiewów - zależy jakie masz nasiona.
Te wschodzące długo już można, z resztą lepiej poczekać na więcej słoneczka.

Powiem ci na uszko że chyba wiosna już przyszła.....

Niestety zapowiadają jeszcze w lutym spore ochłodzenie, więc może tylko przewietrz swoje roślinki ale zabezpieczenia zostaw.
Na razie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”