Kochani!
Niestety nadal nie mogę odbierać pw i czasem nawet zalogować się

obecne korzystam z innego komputera i tutaj wszystko jest w porządku. Spisałam adresy, wiec już nic mnie nie powstrzyma przed wysyłką;) Chyba, że
Dziad Maroz
Chciałam zdać krótkie sprawozdanie, póki jeszcze mnie nie rozłączyło ;)
hibki od
Aguni i
kawiato_maniaczki trzymają się dzielnie - nic na razie nie widać, ale też nie więdną;) ciapaty hibek pozostał z samą łodyżką, ale cały czas mam nadzieję, ze wypuści korzonki a później zainwestuje w liście.
Reszta roślinek pięknie się trzyma i tylko czekać korzonków!

, a
papirusik od Graszki jak wiecie ma już korzonki i został posadzony do doniczki.
Mirku! niestety w tym roku nie będzie szczepek pokrzywek! Mój M wystawił jak co dzień na balkon, ale musiał wiać lodowaty wiatr i przemarzły

nie wiem, czy rośliny przeżyją, prawie wszystkie liście powiędły
Chciałam podzielić się swoim doświadczeniam a propo chyba torfowych doniczek (takich sprzedawanych w ogrodniczym, b. miękkich, przez które mają podobno przerastać później korzenie). w ogóle nie utrzymują wilgoci! Musiałam roślinki podlewać co najmniej raz dziennie! Przez to straciam szczepki pilei i o mały włos paprotki od katarzynki. Tę ostatnią, bo miała korzonki, udało się uratować - sadziłam do hydroponiki i zobaczymy, jak jej się spodoba... W każdym razie wszystkie sadzonki, które pozostawały w tych doniczkach, przesadziłam do plastikowych, ucietych na odpowiednią wysokość, kubeczków - te trzymają wilgoć znakomicie.
Dostałam dziś... hoję liskę! Ma cudne liście! Bardzo dziękuję
aledra7, dzięki której mam tę moją wymarzoną roślinę

Po powrocie zasadzę i będę się cieszyć jej widokiem