Na razie idzie im dobrze .Zobaczymy,chociaż mam trochę obawy ,czy mi się nie zmarnują

Twoje rosną pięknie to moje też muszą

A tak może być? - trochę monochromatyczna, troszkę rozczochrana, ekstrawagancka i pełna uroku - Parodia chrysacanthion.hen_s pisze:Jak możesz...Parodia chrysacanthion - trochę monotonna w tonacji
Nic się nie stanie - pamiętaj tylko aby świeżo kupione rośliny trzymać w cieniu (jest to bardzo ważne) co najmniej przez 10 dni inaczej mogą się przypalić i zostaną blizny. Przecież hale sprzedażne to dla nich ciemnica! Obserwuj rośliny - pierwszym objawem przypalania jest bielenie roślin (pokazują się białe plamki). Brązowe twarde przebarwienia nie są groźne.nolina pisze:Piękne.Za Twoja radą też zostawiam roślinki na dworze nawet w deszczu
![]()
Na razie idzie im dobrze .Zobaczymy,chociaż mam trochę obawy ,czy mi się nie zmarnują![]()
Twoje rosną pięknie to moje też muszą
Wspaniały opis!trochę monochromatyczna, troszkę rozczochrana, ekstrawagancka i pełna uroku - Parodia chrysacanthion.
Tylko że ja jestem początkujący i wszędzie widzę że kaktus gnijetomboj0 pisze:To efekt dobrego oświetlenia, wiele roślin na słońcu dostaje przebarwień, moim zdaniem dodaje to im tylko uroku - wyglądają bardziej dziko>pawel060 pisze:...nie tylko ja mam koloru lekko brązowego
No risk - no fun, życie jest za krótkie żeby odmawiać sobie wszystkich przyjemności, zwłaszcza tak nieszkodliwychtomboj0 pisze:Jedno w nich nie jest fajne - istnieje ich bardzo dużo i nie wszystko można mieć, chociaż można próbować.theoria_ pisze:Bardzo fajne w kaktusach jest to, że każdy może mieć inny gust a i tak znajdzie coś dla siebie
Dzięki. Lubię notokaktusy za ich bezproblemowość w uprawie i "klasyczną" urodę.Akwelan_2009 pisze:...rośliny bardzo ładne i "wyprodukowały" wspaniałe kwiaty - w przyjemnych do oglądania kolorach.
To jest Aylostera. Najprawdopodobniej coś z kręgu A.fiebrigii lub jakiś mieszaniec.moritius pisze:Rebutia nn to chyba jakaś z kręgu mediolobiwek. Ogólnie ładnie zakwitły, mimo niewielkiej liczby kwiatów ;)