Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 2
Winterek moje 178 są trochę wyższe ,bo później odrosły im jeszcze czubki po przekarmieniu. Jest to pomidor niski, samokończący.Pamiętam, że miałam go chęć wyrwać bo krzaczek wyglądał gorzej niż Opałka, mizerota. Pomidorów mało, pewnie z powodu moich błędów ale pychota. Moze Kozula podpowie jak prowadzić taką sierotkę.
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grania a te koktajlowe dwukolorowe to? Bardzo ciekawie wyglądają

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
marzenaF na moje "oko" to będzie to pomidorek P-20 Blue / OSD BLUE. Też mam takie, tyle że dopiero na krzakach.. czarny wpadający w granat
Ciekawe kiedy zechcą się zaczerwienić 

"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Grania
nie wiem jak wygląda ta Twoja Opałka. U mnie rosla w tamtym roku. Nie robiłem notatek, ale nie przypominam sobie, by był to krzak z jakimiś dziwnymi liśćmi.
Raczej wyglądał normalnie, ale miałem go z innego źródła, niż większość forumków.
Poza tym, podpisuję się pod Twoim opisem 178.
nie wiem jak wygląda ta Twoja Opałka. U mnie rosla w tamtym roku. Nie robiłem notatek, ale nie przypominam sobie, by był to krzak z jakimiś dziwnymi liśćmi.
Raczej wyglądał normalnie, ale miałem go z innego źródła, niż większość forumków.
Poza tym, podpisuję się pod Twoim opisem 178.
Marzeno ,Termic 88 dobrze Ci odpowiedziała , bo one są od niej .Dziękuję Tereniu
Winterek , chodziło mi konkretnie o Bycze Rogi chociaż niektórzy nazywają je również Opałką. Miałam na myśli krzaczki w fazie rozsady bo teraz to one ho ho.

Winterek , chodziło mi konkretnie o Bycze Rogi chociaż niektórzy nazywają je również Opałką. Miałam na myśli krzaczki w fazie rozsady bo teraz to one ho ho.
- Krystyna551
- 200p
- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z nasion megagronka wyrosł jeden krzaczek, którego nazwałam "odmieniec". Ma okrągłe owoce, jest nimi dosłownie oblepiony. Owoce mocno czerwone i słodkie. Jest najsmaczniejszy ze wszystkich moich koktajlówek. Czy wyrośnie mi taki sam jak zbiorę z niego nasionka?
pozdrawiam:)
Krystyna
Krystyna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Z moich 5 megagronków najsłodszy jest ten, który prawie zatracił gruszkowaty kształt - jest owalny. Najmniej słodki ma najbardziej gruszkowaty kształt, jest lekko spłaszczony i ma wyraźną bruzdę dzielącą go na połowy od ogonka do czubka. Poza tym wszystkie są smaczne
.

Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Krysiu z pewnością część powtórzy nie wiem, które pokolenie rośnie u Ciebie, w 5-6 pokoleniu już większość powtarza cechy. Z pewnością warto zebrać nasionka i rozmnażać go, bo nawet to, że dzieci nie powtórzą cech rodzica nie oznacza, że będą gorsze 

Dorota
- Krystyna551
- 200p
Nie wiem, które pokolenie rośnie u mnie. Nasiona z akcji wiosna 2012. Pomodorek naprawdę wartościowy, robiłam w galarecie z przepisu kozuli, pyszności:)
Krystyna
Krystyna
Ślicznie Ci dziękuję Krysiu za uznanieKrystyna551 pisze:Pomodorek naprawdę wartościowy

Krysiu napisz w 'kuchni' jak to smakuje..nijak nie mogę sobie wyobrazić smaku i tego czegoś na talerzu, i zdjątko pliss
- Krystyna551
- 200p
Cześć Pomodorku, ale mnie rozśmieszyłeś, przepraszam za literówkę
O Tobie napisałabym "baaaaaardzo wartościowy" 
-- 23 sie 2012, o 12:51 --
Moniko, pychotka o wysublimowanym smaku...a gdzie ta kuchnia? Robiłam jeszcze keczup i pomidory suszone w oliwie z przyprawami, to może się pochwalę.

-- 23 sie 2012, o 12:51 --
Moniko, pychotka o wysublimowanym smaku...a gdzie ta kuchnia? Robiłam jeszcze keczup i pomidory suszone w oliwie z przyprawami, to może się pochwalę.
Krystyna
Krystyna
no tuuu
http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=9 daj do przetworów z działki

-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
Wielkie dzięki dla Kozuli i wszystkich, którzy przyczynili się do rozpowszechnienia nasion, za megagroniastego ( dostałem z akcji). Rośnie jak opisywaliście i ma znakomite w smaku owoce. Moje dziecko, które nie dotykało pomidorów zaczeło je jeść ( nazwałem je pomidorami cukierkowymi).