Pomidorki koktajlowe - 2cz.
Re: Pomidorki koktajlowe - 2cz.
Ja w tym roku posadziłem Ole polke i Maskotke i jestem bardzoo zadowolony. 

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 lip 2012, o 17:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dawid214 ! A czy Tobie smakuje Ola Polka? Dla mnie jej owoce sa może i w smaku dobre, ale miąższ jest trochę kartolflany i mączyszty...może to wina chłodów i sporej wilgoci prawie przez cały lipiec. Dopiero teraz zrobiło sie upalnie...aż za bardzo. Tak źle i tak niedobrze
.
Pytanie do wszystkich, jak smakuje Wam Vilma? Dla mnie jest ona - w porównaniu do Oli Polki po prostu rewelacyjna. Czekam na te Black Cherry, liczę na ich naprawdę super smak...

Pytanie do wszystkich, jak smakuje Wam Vilma? Dla mnie jest ona - w porównaniu do Oli Polki po prostu rewelacyjna. Czekam na te Black Cherry, liczę na ich naprawdę super smak...
Pozdrawiam Krzysztof- junip.
Jeśli chodzi o Black cherry to ich smak jest bardzo dobry lecz skórka jest bardzo gruba i są one według mnie" rozlazłe", a szczerze mówiąc to ola polka miąsz może taki ma ale odznacza się swoim żółtym kolorem i jest dość słodki według mnie. A wam vilmy nie uprawiam. 

- kesza
- 100p
- Od: 16 lip 2010, o 08:47
Ja też uważam że Black cherry jest pyszny, ale raczej odpada ze względu na ilość owoców, tak samo jestem rozczarowana ilością na Isis candy - choć jeszcze ich nie skosztowałam. Między Koralikiem a Pokusą wybieram Pokusę, pyszny jest Green grape, Sweet orange - ilość owoców zadowalająca. Za to zachwycona jestem ilością owoców Ildi i Megagrona
Uwielbiam te multiflory... Mogłabym stać cały dzień i patrzeć na te gigantyczne kwiatostany i grona.

Pozdrawiam,
Edyta
Edyta
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Black Cherry zerwałam kilkanaście, odłożyłam 3 sztuki na nasionka, jeszcze ich w tym roku nie próbowałam. Ale próbowałam megagrona i truskawkowego i zdecydowanie ten drugi uplasował się na I-szym miejscu. Z obydwóch mam już zebrane po troszkę nasionek na przyszły sezon.
Pozdrawiam! Gienia.
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Ja mam dwie odmiany...Na pierwszym zdjęciu jest niby truskawkowy-kształtem i wielkością gron podobny do tych sprzedawanych w sklepach, a ten drugi inny zupełnie i też truskawkowy?Alina-277 pisze:To jest koktajlówka truskawkowa rośnie bardzo wysoki...

Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Róźnica może wynikać z rozszczepienia, bo przecież Truskawkowy jest F1.Yvona pisze:Ja mam dwie odmiany...Na pierwszym zdjęciu jest niby truskawkowy-kształtem i wielkością gron podobny do tych sprzedawanych w sklepach, a ten drugi inny zupełnie i też truskawkowy?![]()
pozdrawiam, Gunnar
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
U mnie też truskawkowy tak się rozszczepiał, dodatkowo był jeszcze megagron. Z truskawkowych zrezygnowałam ze względu na bardzo grubą skórkę i małą ilość owoców na roślinie. Natomiast megagrony nadal nie są jednolite pod względem wielkości gron i słodyczy w owocach. Wszystkie 5 sztuk jakie mam, mają cienką skórkę.
Pozdrawiam, kozula
Pozdrawiam, kozula
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Rozczarował mnie truskawkowy, megagrona niestety nie mam, muszę postarać się o nasionka na przyszły rok
. Uprawiana pierwszy raz Pokusa mile mnie zaskoczyła smakowo- plenna i pyszna.

Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
lobuzka-możesz wstawić zdjęcie Pokusy?
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Właśnie spotykałem się z opinią, że Pokusa jest lepsza od Maskotki. Ja mam Maskotkę wysianą w zeszłym roku i przezimowaną. Kwitnie, ale nie ma zawiązanych owoców, a Pokusa istnieje tylko jako nasiona.lobuzka pisze:Uprawiana pierwszy raz Pokusa mile mnie zaskoczyła smakowo- plenna i pyszna.
pozdrawiam, Gunnar
U mnie różnica między Koralikami w gruncie a tymi w donicach jest może minimalna. Za to te w gruncie dopadła alternarioza i Zaraza. Te w donicach, mimo że sąsiadują z gruntowymi, na szczęście uchowały się.
Pozdrawiam, Dorota
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
Moje pupilki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=60009" onclick="window.open(this.href);return false; Wymienię, kupię, sprzedam: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=59803" onclick="window.open(this.href);return false;
Przepraszam, ale nie działa u mnie klawisz 'alt+c'
A mój truskawkowy na pergoli jest fantastyczny, nie ma skórki jak na byku, w smaku jest pyszny. No i nie choruje, do tej pory nie był pryskany i już nie będzie. Śmiesznie rośnie, pierwszych kilka gron jest pojedynczych, a potem rosną jak kiść winogron. Owoce ok 3 cm średnicy i nie jest ich mało, przeciętnie 19 w jednym gronie.
Jak ktoś trafi na truskawkowego hiszpańskiego w lidlu to naprawdę polecam.
Na zdjęciu to to fotogeniczne grono
co je wcześniej pokazywałam i winogronko

Jak ktoś trafi na truskawkowego hiszpańskiego w lidlu to naprawdę polecam.
Na zdjęciu to to fotogeniczne grono

- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
U mnie dwie pierwsze sztuki truskawkowego w pierwszym gronie się zapaliły
Po ilu gronach ogławiacie truskawkowe, Snow white i żarówki? ...

Po ilu gronach ogławiacie truskawkowe, Snow white i żarówki? ...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 lip 2012, o 17:50
Czy nasiona truskawkowego macie z kupowanych pomidorków? Czy klasycznie z torebki?