Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
- Maraga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
Bożenko patrzyłam przed chwilą na listę i była ale tylko jedna paczuszka!
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Bożenko, mam Pendulinę Orange i Red, nasionka zebrane w ub. roku, jeśli Ci na niej zależy, to ślij adres na PW, podeślę Ci 

Pozdrawiam, Dorota
Dorotko, zamówiłam inne koktajlowe, zobaczę co dostanę , wtedy może się uśmiechnę do Ciebie. 

Pozdrawiam , Bożenka.
Zamierzam w przyszłym roku posiać kilka koktajlówek , ale wybór jest tak duży , że przeczytanie o każdym pomidorze skończę wiosną 

- BozenaX
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 10:18
Polecam truskawkowego. Zdrowy, plenny a smak - poezja.
Za późno napisałaś, już złożyłem zamówienie ale truskawkowego nie zamówiłem.
Pozdrawiam
and777
Myśl stwarza doświadczenie i rzeczywistość
and777
Myśl stwarza doświadczenie i rzeczywistość
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Bożenko!
A który to truskawkowy,możesz jaśniej.
Co prawda zamówienie już złożyłam.Nie zamawiałam koktailowych bo mam trochę swoich nasion,ale dobrze wiedzieć na przyszłość.
A który to truskawkowy,możesz jaśniej.
Co prawda zamówienie już złożyłam.Nie zamawiałam koktailowych bo mam trochę swoich nasion,ale dobrze wiedzieć na przyszłość.
Na pewno poszukam w sklepie ! Już się cieszę na samą myśl że bedę miała swoje pomidorki 

Dzisiaj na śniadanie jadłam Cytrynki groniaste, które dojrzewały w piwnicy. Były słodkie i mimo , że nie takie aromatyczne , jak zerwane z krzaka , to na pewno lepsze niż te pomidory kupowane teraz. Jeżeli jeszcze są na Akcji wymiany to polecam je , bo można zerwać jesienią zielone i jeść je aż do Swiąt. (Jak widać na moim przykładzie )
. Moje były uprawiane w szklarni,wyrosły wysokie i miały b. dużo owocków.

Pozdrawiam , Bożenka.
Ja na akcję to chyba się nie załapię , bo jestem nowa , od niedawna ....a jak nic nie dałam to jak można sobie zamawiać
Najpierw coś od siebie dołożyć a dopiero zamawiac na akcjii 

Benia , przeczytaj o Akcji wymiany od początku - na 1 str. jest wyjaśnione , że forumowicze ,którzy nie wysłali nasion też mogą zamawiać. Po prostu nie będą mieli takiego wybory , jak pierwsza tura. Jeżeli nie zdobędziesz nasion, które sobie upatrzyłaś to daj znać . Mam trochę nadwyżek ,więc mogę się podzielić.
Pozdrawiam , Bożenka.
- noriska
- 100p
- Od: 8 mar 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja mam faworyta - Sungold
Reszta bedzie loteria - mam troche wiecej rodzajow niz miejsca. Cale szczescie, ze nasiona pomidorow sa wytrwale w przechowywaniu

Reszta bedzie loteria - mam troche wiecej rodzajow niz miejsca. Cale szczescie, ze nasiona pomidorow sa wytrwale w przechowywaniu

Noriska miałaś juz sungolda? , czy to będzie Twój pierwszy sezon?.
Aga
- noriska
- 100p
- Od: 8 mar 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mialam i nawet w moich norweskich warunkach byl niebiansko slodki i ten piekny pomarańczowy kolor
Jak ktos lubi slodkie pomidory to nie ma lepszych. Mialam tez supersweet - dobry pomidorowo-slodki smak. Jednak każdy kto sprobowal sungolda byl zachwycony tym slodkim a zarazem orzezwiajacym smakiem. W nastepnym sezonie będę miala tez cytrynka, Ola polka, czekoladowe cherry - bedzie porownanie.

To super , ze sungold Ci podpasował ,sama wiąże z nim duże nadzieje.Czekoladowe cherry również jest w planach oraz sporo innych koktajlówek.
Ja również uwielbiam słodkie pomidorki. Sungolda nie miałam , to będzie mój pierwszy sezon. Cytrynek to póki co mój faworyt jeśli chodzi o słodycz, przepyszny.
Podpasował mi również koralik , jest specyficzny bo słodko -kwaśny, ma sporo galaretki. Te dwie odmiany mam zawsze.Ola Polka zupełnie mi nie podpasowała, dla mnie bezsmakowy pomidor , kartoflany, ale są różne gusta i guściki , więc każdy musi ocenić sam.
Noriska, a jak wysoko ,szeroko rośnie sungold?
Ja również uwielbiam słodkie pomidorki. Sungolda nie miałam , to będzie mój pierwszy sezon. Cytrynek to póki co mój faworyt jeśli chodzi o słodycz, przepyszny.
Podpasował mi również koralik , jest specyficzny bo słodko -kwaśny, ma sporo galaretki. Te dwie odmiany mam zawsze.Ola Polka zupełnie mi nie podpasowała, dla mnie bezsmakowy pomidor , kartoflany, ale są różne gusta i guściki , więc każdy musi ocenić sam.
Noriska, a jak wysoko ,szeroko rośnie sungold?
Aga