DAYSY mam nadzieję ,że już w tym tygodniu kwiat Marjorie się otworzy to zawsze jakaś tam pociecha choć reszcie daleko do niej Przelotny wczorajszy deszczyk trochę podlał .Na Doktorku mnóstwo pąków, a Elżbietka wyrosła na wielkoluda ,ale prawie jej nie cięłam, bo przecież miała być pnącą .Teraz dolne odrosty będę owijać w koło pergoli ,żeby zakryć te gołe nogi
ELWI mam wielkie kępy jarzmianki ale wszystko musi potrwać ,wiec daj jej szansę może to rzeczywiście ona
ANDRZEJU obejrzysz jak zakwitnie powinna mieć błękitne dzwonki
TERENIU

koperkowa powoli przekwita czekam na kwiaty Rubrum pełnej koperkowej
ANUSIU

ja jeszcze żadnych balkonikowych kwiatów nie kupiłam, ale chyba skuszę się cudnie pachnące surfinie w kolorze blue,ale dopiero po ogrodnikach
EWCIU rzeczywiście cudo nic nie wygląda tak jak w realu chyba ,ktoś ma mocno wypasiony aparat
MARYSIU no cóż ja na to poradzę

Koperki powoli przekwitają,ale prawdziwe koperki rosną w górę .Mam nadzieję ,ze nie zasmakują ślimakom tak jak w ubiegłym sezonie, bo chyba coś mi pożarło koper w ubiegłym roku .Dzisiaj bedą w ogródku doznałam szoku .Flora Danica była calutka w mszycach .Zaraz sprawdziłam i inne róże reszta była OK .Może coś jej dolega ,ze tak obsiadły ją mszyce .Wszystkie dostały jednakowo nawozu .Zaraz zrobiłam oprysk mydłem wrotyczowym