Kret,karczownik, nornica czy...? - 1cz.(2005.09-2007.06)

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
Zablokowany
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izko już na forum robiłam bilasns strat i zysków po wykurzeniu kreta. Wyszedł na korzyść kreta.
Kret jest samotnikiem (pod warunkiem, że nie będzie to krecica i nie założy gniazda, ale tego nie mogę sprawdzić) i sam jeden nie powinien zrobić tak wielkich szkód jak mój ulubieniec. Przynajmniej warzywniak nie ucierpi.

A co do kota na działce, to chyba tak jak Kargul, na sznurku. Jak będzie przymierał z głodu, to może zacznie polować. :D :D :D
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie w ROD sporo kotków kręci się na działkach. Nie widziałem nigdy, aby kot złowił kreta. Myszy, nornice tak.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A moje koty przynoszą czasem kreciki, tylko skąd one je biorą? :shock:
W moim ogródku ani na podwórku nigdy nie było krecich kopców :wink:

Andrzeju, nie głodź kota, proszę ;:180
Kot nie musi być głodny, zeby łowić, wystarczy, ze nie będzie przekarmiany :D

Lilko, zgadzam się z Tobą całkowicie! :D

Pozdrawiam wszystkich przyjaciół kreta :wink: , a także wszystkich "kretobójców" :lol:
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

chatte pisze:A moje koty przynoszą czasem kreciki, tylko skąd one je biorą? :shock:
W moim ogródku ani na podwórku nigdy nie było krecich kopców :wink:

Andrzeju, nie głodź kota, proszę ;:180
Kot nie musi być głodny, zeby łowić, wystarczy, ze nie będzie przekarmiany :D

Lilko, zgadzam się z Tobą całkowicie! :D

Pozdrawiam wszystkich przyjaciół kreta :wink: , a także wszystkich "kretobójców" :lol:
Zaraz Izo tak brutalnie, a może kretołapów. To tak trochę z mniejszym kalibrem. :wink:
bietka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 19 sty 2007, o 23:45

Post »

hej!
Z ogrodowymi futrzakami walczę od lat.... :cry: Moimi "ulubionymi"są nornice,bo uwielbiają cebulki moich ukochanych lilii.. i częsci podziemne funkii.Niestety,ekologiczne metody nie są skuteczne,zwłaszcza w duzym ogrodzie.Przepędzony z jednego miejsca,kopie ,zżera cebulki,czy podgryza korzenie w innym.Mój patent to Normix-niedrogi i działa niezawodnie.Zwazywszy na fakt,że nornice żeruja w ogrodzie okrągły rok,i rozmnażaja się jak przysłowiowe króliki,należy bezwzględnie z nimi walczyć,bo wiosną mozemy juz nie znależc wielu cennych roslin :cry: .Moja znajoma podobno z powodzeniem podkarmia je gorczycą-nie pytajcie jak to działa,bo nie wiem...ale ona nie ma "gości" w ogrodzie.

Zżerajacy wyłacznie robactwo i kotłujacy na trawniku krecik jest tylko miłym psotnikiem w porównaniu z nornicami(nornikami),których szczerze nienawidzę :evil:
Pozdrawiam-bietka
konto-nieaktywne2
---
Od: 18 sty 2007, o 08:26

Post »

A ja na nornice i myszy uzywam trucizne na szczury. Jest skuteczna, :) A z kretem wcale nie walcze bo to jest nieskuteczne.
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p
Od: 18 gru 2006, o 00:43

Post »

Bardzo skuteczna jest naftalina-tabletki do ubrań-i po krecie ani śladu.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

stokrotka12311 pisze:Bardzo skuteczna jest naftalina-tabletki do ubrań-i po krecie ani śladu.

Stokrotko stosowałaś naftaline na krety. Była skuteczna? Czy może jest to opinia innych. Powiedz coś o tym więcej.
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p

Post »

Tak !Zastosowałam ją dwa lata temu i do tej pory kretów ani śladu nie wiem jak w tym roku będzie.Kopiec rozgarniam i wkładam po2-3 pastylki naftaliny przysypując trochę ziemią.

Nie rób tego jak jest on twojm przyjacielem bo pozbędziesz go na 100%.Sprawdzone,będzie u sąsiadów.
konto-nieaktywne2
---
Od: 18 sty 2007, o 08:26

Post »

Nigdy nie słyszałem o tym. Musze w tym roku wypróbować te pastylki naftaliny. A jak odsłonisz korytarz kreci to po ile pastylek dajesz w każdą strone nory kreciej?.
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p

Post »

Jak na ten pomysł wpadłam niechcący--a więc mam takiego pieska który rozerwał torebkę z naftaliną przy kopczyku kreta oczywiście część zagrzebując...każdy chyba obserwuje co dzisiaj zastanie w ogrodzie..codziennie nowy kopiec kreci w nieoczekiwanym miejscu i ja patrze a tu nic--po tygodniu nic zadnego nowego kopca i wtedy przyszło mi do głowy zeby spróbować z tą naftaliną niczym nie ryzykując i udało się tanio i skutecznie,aha wtedy-2 lata temu to po 2-3 tabletki w każdy kopczyk wrzuciłam.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Stokrotko już widzę ten bum na naftaline, ja też lecę kupić.
Fajnie mieć taki własny patent. :D
Zobaczymy tylko na ile będzie skuteczny, żeby choć trochę był.
Ciekawe kto ją produkuje, mam nadzieję, że nie Ty. - to żart. :D
:D
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p

Post »

Medal i dwie kości należą się Brutusowi.Grażka ty masz patent na dobry humor ,a ja tylko psa.Podsuwasz dobry pomysł z tą produkcją jest czas a co tam -warte przemyślenia!
Zablokowany

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”