Datura - dyskusje,prezentacje kwitnień Cz.1(0.6.2006 - 12.2007)
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Zobacz czy nie masz jakiś gąsienic w samych pączkach one zjadają pączki czasami od środka, może być to spowodowane spadkiem temperatury w nocy u mnie było ostatnio tylko 5stC i po tej nocy moja pełna biała zrzuciła kilkanaście pączków . Na jednym z forum o anielskich trąbach czytałam, że czasami tak sie dzieje bez jakiegoś szczególnego powodu po prostu jakis kaprys .Basia k pisze:Wody mają dużo myślałam nawet że za mokro ale czy z tego powodu mogą odpadać pąki ,odżywkę stosuję co trzeci dzień żółtej to się podoba też jest z tego roku ,kwitła i nadal rosną pąki ,z białą pełną mam problem pąki rosną jakieś 5cm. i odpadają dlaczego coś robię nie tak
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ewelino nie wywołuj wilka z lasu ja nie chce jeszcze śniegu . A śliczne są kwiatuszki. Trzeba popatrzeć z innej strony jak nie w tym roku to w przyszłym będą kwiaty a nawet więcej bo roślinka podrosła.
Ja jestem na etapie zastanawiania się gdzie ja pomieszcze 18 dużych datur chyba pod sufit podwiesze
Ja jestem na etapie zastanawiania się gdzie ja pomieszcze 18 dużych datur chyba pod sufit podwiesze
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Roślinka !!! Ta roślinka ma już prawie 2 m. "wzrostu" . W tej postaci nie wpakuje jej na zimę do przechowalni. a jej różowiutka siostra też nie próżnuje - z małej sadzonki zrobiło się ponad metrowe drzewko !iwika pisze:Ewelino nie wywołuj wilka z lasu ja nie chce jeszcze śniegu . A śliczne są kwiatuszki. Trzeba popatrzeć z innej strony jak nie w tym roku to w przyszłym będą kwiaty a nawet więcej bo roślinka podrosła.
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja ma około 1m i liści nie ma zbyt dużo , ale kwiatów wypuściła 32 :P
No i tak czekałam jak rozwiną się , żeby zrobić zdjęcie
Po tych piątkowych wiatrach wygląda okropnie
Pąki ma jeszcze nie wszystkie rozwinięte, a te co już były rozwinięte takie są poszarpane , że aż brązowe
Teraz ma być kilka dni pogodnych to jest nadzieja że reszta się rozwinie w spokoju :P
No i tak czekałam jak rozwiną się , żeby zrobić zdjęcie
Po tych piątkowych wiatrach wygląda okropnie
Pąki ma jeszcze nie wszystkie rozwinięte, a te co już były rozwinięte takie są poszarpane , że aż brązowe
Teraz ma być kilka dni pogodnych to jest nadzieja że reszta się rozwinie w spokoju :P