Na wsi u maakity cz.2
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na wsi u maakity cz.2
Tak to prawda niektóre lubią i potrzebują np. petunia, lobelia, ale tunbergia z tego co czytałam nie. Szklarnia przydałaby mi się lub 3 rozsadniki
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu ja też siałem petunie miniaturki, jeszcze nie wzeszły od czwartku, siałem też werbenę kobeę, szałwię trójbarwną, oby nam się udało wszystko
- maakita
Ja siałam w poniedziałek i mam piękne siewki, pewnie jeszcze nie wszystko wzeszło. A w marcu zamierzam wysiać jeszcze gazanie.
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Madziu, u Ciebie już wiosna na parapecie. Moje nasiona leżą na poczcie, dziś w skrzynce znalazłam awizo. Jutro odbiorę to zrobię im sesję zdjęciową. Kupiłam w Plantico z Krzeszowic. Mój brat kupuje u nich już kilka lat i bardzo chwali.
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- maakita
Mateuszu to Twoje? A do czego będziesz pikować, bo ja do takich małych pojemniczków
Dorotko jak tam wiosna? Czekam aż będzie cieplej w inspekcie to poszaleje, tylko coś ten inspekt ciągle za zimny . Ja jakoś wśród nasionek, które kupuje nie zauważyłam, by firma Planticko była jakaś lepsza od innych.
Jolu czy to jakaś oferta
Dorotko jak tam wiosna? Czekam aż będzie cieplej w inspekcie to poszaleje, tylko coś ten inspekt ciągle za zimny . Ja jakoś wśród nasionek, które kupuje nie zauważyłam, by firma Planticko była jakaś lepsza od innych.
Jolu czy to jakaś oferta
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Madziu, widzę, że Cię jakieś doły wiosenne męczą. Długoterminowe prognozy są do luftu. Sprawdzone w zeszłym roku Ja tam na pogodę nie narzekam, dla mnie zima mogłaby być śnieżna co roku. Najgorzej nie lubię zimowej szarzyzny i pluchy.
Czytam, że poszukujesz sosny, takiej zwykłej, jak w lesie? Jeśli tak, to mogę Ci kępkę wysłać takich 2-3 letnich. Nie wiem jak się przyjmą, ale może warto spróbować? My co roku się pozbywamy części samosiewek, a część przesadzamy. Większość się przyjmuje, tylko są sadzone od razu po wykopaniu.
Głowa do góry, wiosna idzie wielkimi krokami
Czytam, że poszukujesz sosny, takiej zwykłej, jak w lesie? Jeśli tak, to mogę Ci kępkę wysłać takich 2-3 letnich. Nie wiem jak się przyjmą, ale może warto spróbować? My co roku się pozbywamy części samosiewek, a część przesadzamy. Większość się przyjmuje, tylko są sadzone od razu po wykopaniu.
Głowa do góry, wiosna idzie wielkimi krokami
- maakita
Aniu dzięki za cieplutkie słowa. Ja na zimę też nie narzekam, tylko chcę już wiosny . Poszukuje sosny takiej jak w lesie. Jak byś mogła byłabym wdzięczna
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Madziu jeśli tylko Ci się podoba to chętnie Ci wiosną wyślę
- maakita
Jolu, a ty dalej sprawiasz wszystkim prezenty , będę bardzo wdzięczna, chciałabym Ci się jakoś zrewanżować.
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Ok, załatwione. Czyli za miesiąc się koniecznie przypomnij Wtedy już od razu na pw z adresem. Dla mnie żaden problem, bo na poczcie i tak bywam, a sosenki i tak wyrywam (czyli będzie tylko ta różnica, że pójdę z widłami, coby jak najmniej korzonki uszkodzić ).
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Tak do wielodoniczek, a potem do większych doniczek, i do skrzynek /\maakita pisze:Mateuszu to Twoje? A do czego będziesz pikować, bo ja do takich małych pojemniczków