Domowe orchidarium
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Domowe orchidarium
Lucynko, Kasiu, Basiu dziękuję
Justynko jeśli Ci się podoba to jak ajbardziej zachęcam do wykorzystania, pomaga jednak zaoszczędzić trochę miejsca
Agnieszko wszystkie kosze kupiłam u nas na targu, mam zaprzyjaźnone małżeństwo, które plecie takie cuda i w przystępnej cenie. Generalnie zawsze u nich kupuję i mam jakby z góry bonifikatę A niespodziankę już pokazuję ale wpierw troszkę wprowadzenia...
Kiedyś kupiłam na allegro phalaenopsisy po kwitnieniu, jak się okazało,z powodu mojej nieuwagi musiałam niektóre reanimować. Z pięciu zakupionych sztuk ocalały 4 i w sumie wszystkie już kwitły. Ten ostatni długo zastanawiał się czy pokazać buźkę choć jeśli chodzi o kondycję najmniej ucierpiał. Teraz się nie dziwię. Dla mnie to cudo, zdjęcia nie oddają całkowicie jego piękna gdyż na nich jest żółciutki a w rzeczywistości zielony z lekką nutką żółtego. I do yego jest woskowy A oto on:
Najpierw rozwijający się pączek
I już rozwinięty
............................................................
.
Na żadnym ze zdjęć nie ma rzeczywistego koloru. Mam nadzieję,że jak rozkwitną wszystkie pąki i będzie lepsze oświetlenie i tło to postaram się spróbować uchwycić na zdjęciu jego cudny kolorek.
A teraz moja nowość. Pojechałam do LM tylko kupić kosiarkę i prezent dla bratowej na rocznicę a wyszłam z taką pachnącą pięknością
Oncidium Mieke von Holm
....
Tutaj razem z Paphiopedilum maudiae vinicolor
..............................................
I na koniec jeszcze portret Paphio
Justynko jeśli Ci się podoba to jak ajbardziej zachęcam do wykorzystania, pomaga jednak zaoszczędzić trochę miejsca
Agnieszko wszystkie kosze kupiłam u nas na targu, mam zaprzyjaźnone małżeństwo, które plecie takie cuda i w przystępnej cenie. Generalnie zawsze u nich kupuję i mam jakby z góry bonifikatę A niespodziankę już pokazuję ale wpierw troszkę wprowadzenia...
Kiedyś kupiłam na allegro phalaenopsisy po kwitnieniu, jak się okazało,z powodu mojej nieuwagi musiałam niektóre reanimować. Z pięciu zakupionych sztuk ocalały 4 i w sumie wszystkie już kwitły. Ten ostatni długo zastanawiał się czy pokazać buźkę choć jeśli chodzi o kondycję najmniej ucierpiał. Teraz się nie dziwię. Dla mnie to cudo, zdjęcia nie oddają całkowicie jego piękna gdyż na nich jest żółciutki a w rzeczywistości zielony z lekką nutką żółtego. I do yego jest woskowy A oto on:
Najpierw rozwijający się pączek
I już rozwinięty
.
Na żadnym ze zdjęć nie ma rzeczywistego koloru. Mam nadzieję,że jak rozkwitną wszystkie pąki i będzie lepsze oświetlenie i tło to postaram się spróbować uchwycić na zdjęciu jego cudny kolorek.
A teraz moja nowość. Pojechałam do LM tylko kupić kosiarkę i prezent dla bratowej na rocznicę a wyszłam z taką pachnącą pięknością
Oncidium Mieke von Holm
....
Tutaj razem z Paphiopedilum maudiae vinicolor
..............................................
I na koniec jeszcze portret Paphio
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu piękny ten woskowy storczyk, nic ze kazał tyle na siebie czekać, dla takiej pięknoty warto. Nowość też ładna do tego pachnie szkoda ze ten gatunek kiepsko u mnie rosnie. Sabotek cudo.
Żółty cudny
Reszta też powala - piękne kwitnienia
Reszta też powala - piękne kwitnienia
Pozdrawiam
Storczykowe przygody
Storczykowe przygody
- stynka0207
- 500p
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Same cudeńka ,co jeden to piękniejszy .Kochana gdybyś miała kiedyś sabotka na sprzedaż ,to zapisuje się już dziś .
Małgosiu Nowość i sabotek cudnie się prezentują ale to "Żółte Woskowe Słoneczko to na
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Ooo, kurczę, rzeczywiście piękny ten żółciutki! Takie właśnie "słoneczko" muszę sobie koniecznie kupić, widuję w oknach sąsiadów, że potrafią bardzo długo i obficie kwitnąć. Niby mam 10 hybryd- niespodzianek, ale jakoś nie wierzę, że trafi mi się jakiś fajny żółty, zwłaszcza takie ciemnożółte woskowe "słoneczko"
Małgosiu, myślę, że on może pachnieć, koniecznie go obwąchuj!
Oncidium też rewelacja- moje ulubione
I dzięki za odpowiedź w sprawie koszyków, muszę sobie upolować podobne ;)
Małgosiu, myślę, że on może pachnieć, koniecznie go obwąchuj!
Oncidium też rewelacja- moje ulubione
I dzięki za odpowiedź w sprawie koszyków, muszę sobie upolować podobne ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Piekny żółty woskowy, super pokaz rozwijania. A sabotek
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo dziękuję za odwiedziny i przepraszam,że nie odpisuję od razu. Ogód mnie totalnie wciągnął i mam coraz mniej czasu na czytanie wątków Wpadam niekiedy na chwilkę, coś przeczytam i biegnę dalej...
Zielonek limonkowy zwany powszechnie 'Żółte słoneczko' rozwinął pozostałe pączki ale na sesję musi jeszcze poczekać...
Agnieszko niestety woskowy na poprzestał na wielkości kwiatka, woskowości i kolorze, pachnieć nie chce
Pokażę Wam moją nowość - zakochałam się w storczykach tzw. jubilerskich więc dołączył do mnie kolejny Macodes petola
Na początek cała misa "diamencików".
I zbliżenia - najpierw najnowszy.
.
Ludisia 'Jade velvet'.
Ludisia 'Red velvet'.
A to moja pachnąca semimianiaturka hybryda - każdy kwiat jest inny
I jej dwa kiełki
Czekam jeszcze jak rozkwitnie jej drugi pęd i porównam kwiaty - ciekawa jestem czy też będą miały taką zmienność na pędzie.
I to by było na tyle...
Zielonek limonkowy zwany powszechnie 'Żółte słoneczko' rozwinął pozostałe pączki ale na sesję musi jeszcze poczekać...
Agnieszko niestety woskowy na poprzestał na wielkości kwiatka, woskowości i kolorze, pachnieć nie chce
Pokażę Wam moją nowość - zakochałam się w storczykach tzw. jubilerskich więc dołączył do mnie kolejny Macodes petola
Na początek cała misa "diamencików".
I zbliżenia - najpierw najnowszy.
.
Ludisia 'Jade velvet'.
Ludisia 'Red velvet'.
A to moja pachnąca semimianiaturka hybryda - każdy kwiat jest inny
I jej dwa kiełki
Czekam jeszcze jak rozkwitnie jej drugi pęd i porównam kwiaty - ciekawa jestem czy też będą miały taką zmienność na pędzie.
I to by było na tyle...
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Małgosiu miniaturka na medal
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Małgosiu, piękne są te mieniące liście i wcale się nie dziwię, że kolejna osoba się w nich zakochała . Kameleonek śliczny, z takim to nie ma nudy .
Czekam na następne
Czekam na następne