Różyczka w gaju...

Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różyczka w gaju...

Post »

Ewo, życzę skutecznej walki z mączniakiem - ależ działa podstępnie, skubaniec... Ja też muszę dziś obejrzeć wszystkie róże... jedno co dobre, to to, że chyba udało mi się chwilowo pozbyć mszyc.
Wspaniałe owocowe dobra! Aach, jakbym zjadła agrestu, takiego ciepłego od słońca...
Miłego dnia ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Jakie smakowitości i jakie już duże. A u mnie wszystko w powijakach... i po co ja wyjeżdżałam z tej Kielecczyzny?
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny sad a jaki urodzaj ;:138 .Moje czereśnie objadły szpaki w jeden wczesny ranek.Wiśni trochę uratowałam.Mój M mówi,że ptactwo też musi mieć jakąś radość z życia :;230
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, ja mam podobne objawy na niektórych różach, pryskałam na mączniaka, ale nie widzę efektów .. ;:218
Czy u Ciebie też punktowo jaśnieją listki, a na spodniej stronie liścia masz jakby szary proszek..? Już nie wiem czy to mączniak, prz?ziorek czy inne dziadostwo...będę pryskać na robale i grzyby ;:219
Rosarium Uetersen jest piękna, trafił Ci się ładny krzaczek, oby pięknie i zdrowo kwitł! U mnie rekordowe gałązki miały po kilkanaście kwiatów! Cały czas kwitnie mimo nawałnicy i dużej wilgoci ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Dzięki, przekażę M zachwyty nad sadem i jego produktami :D Rzeczywiście o niego dba.
Tak naprawdę kupiliśmy dom z ogrodem i sadem pełnym sporych drzew i dosyć zadbanym; wprawdzie okazało się, że coś tam trzeba wyciąć, coś dosadzić, coś zmienić, no ale nie musieliśmy czekać kilka lat na owoce :D

Helenko - właściwie nie wiem, ile lat ma borówka ze zdjęcia...kupiona była w ubiegłym roku jako wielki krzak; stwierdziliśmy, że chcemy mieć chociaż jeden, na którego owoce nie musimy czekać kilka lat :D

Alu i Haniu - co do szpaków, to był u nas prawdziwy cyrk, bo M wydał im regularną, choć bezkrwawą, wojnę :evil: Zostały wypróbowane różne odkrywcze metody i poskutkowała specjalna odstraszająca taśma odblaskowa (wyszukana przeze mnie w sklepie internetowym), skojarzona z ...i tu. błagam, nie umrzyjcie ze śmiechu...puszczanymi z CD ustawionego pod drzewem nagraniami głosów ptaków drapieżnych :;230 :;230 :;230

A tymczasem za oknem burza, któraś kolejna dzisiejszego popołudnia, ale chyba największa :shock:
Kiedy dzisiaj już powoli zbierało się na burzę, wzięłam aparat i zażartowałam, że idę do ogrodu zrobić trochę zdjęć, bo nie wiadomo, co zostanie do jutra... :? Oby to nie było prorocze... ;:14

Wstawiam zatem trochę zdjęć - w pierwszym odcinku oczywiście roże :D

Nostalgia - miałam dwie, jedną zżarła tajemnicza choroba (może po prostu przemarzła...), ta kwitnie nieustająco.

Obrazek Obrazek

Moje niespodziewane odkrycie - okrywowa White Meidiland. Kupiłam ją , bo po prostu potrzebna mi była biała róża okrywowa, nic o niej nie wiedząc, tymczasem...dla mnie cudo - spore, pełne kwiaty, zdrowiutka, błyszczące liście, po prostu śliczna.

Obrazek Obrazek Obrazek

Nareszcie rozkwitła na skalniaku maleńka i słodka Knirps, to po prostu różyczka w miniaturze.

Obrazek

I pierwszy kwiat Isabel Rennaisance.

Obrazek

Kwitnąca nieustająco Marselisborg Castle. Obrazek

Bonica faktycznie kwitnie obficie i niezawodnie, choć...przyznam się Wam, że jakoś nie chwyciła mnie za serce :wink:

Obrazek
Obrazek

I pierwszy kwiatek Pastelli...jeszcze nie wiem, czy mam się nią zachwycać :?: Obrazek

Kolejny pierwszy kwiatek Jasminy, prawie niewidoczny, wspina się dzielnie na pergolę w towarzystwie Julii Corevon.

Obrazek
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Kasia - tak, dokładnie tak to u mnie wygląda! Kurczę, jeśli nie mączniak, to co??? Bo faktycznie niektóre objawy pasują do mączniaka, a inne nie...I to świństwo przybrało u mnie ostatnio bardzo szybkie tempo - wczoraj oberwałam wszystkie chore listki, a dzisiaj znowu były pojedyncze chore ;:145
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3

Moja Bonica maleńka sadzona wiosną. Ma pierwsze kwiatki i też nie rzuciły mnie na kolana. Mam nadzieję, ze zrekompensuje to innymi walorami. ;:173
Tez się boję co zastanę jutro w ogrodzie. ;:174
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Dziewczyny, pokochacie Bonikę, jak wszystkie róże już pójdą spać na zimę, a ona wciąż będzie kwitła. Mam zdjęcia mojej kwitnącej z 26 listopada :)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Róże same cudeńka..co jedna to ładniejsza. ;:138 . Moje wymarzły a z wiosennych zakupów ostała się tylko jedna. Za wcześnie wysadziłam. ;:223 . Byłam niedawno w szkółce specjalnie po róże..zero. O tej porze już nie uświadczysz zwłaszcza że po tak ostrej zimie był na nie wielki popyt. Życzę ;:3 na przemian z deszczykiem.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Ewuś - przyszłam zobaczyć co u Ciebie po burzy. ;:174
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Nostalgia cudowna jest :shock: Ten kolorek ;:215
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

mam swoją faworytę u Ciebie, to White Meidiland. Muszę na nią zapolować. stworzą piękny duet z moją Iceberg.
Nostalgia też coraz bardziej mnie "prześladuje" w różnych ogrodach
Awatar użytkownika
aga13
500p
500p
Od: 11 paź 2008, o 21:39

Post »

gajowa pisze:Kasia - tak, dokładnie tak to u mnie wygląda! Kurczę, jeśli nie mączniak, to co??? Bo faktycznie niektóre objawy pasują do mączniaka, a inne nie...I to świństwo przybrało u mnie ostatnio bardzo szybkie tempo - wczoraj oberwałam wszystkie chore listki, a dzisiaj znowu były pojedyncze chore ;:145
To co opisujesz bardzo przypomina mączniaka rzekomego - mam to samo - dopiero robiłam foty Chopinowi a teraz goły w ciągu dwóch dni
Pozdrowionka :)))
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”