Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki
Re: Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki
Ojej super,że tak szybko mi odpisałaś Za chwilkę będę siała Moje pojemniczki są z tych trochę większych i chyba w część wrzucę po 1 ziarenku, resztę tak jak Ty po dwie szt. Zrobię tak ze wszystkim prócz petunii. W sumie to u mnie takie eksperymentowanie , bo i tak większość kupię sadzonek ,ale przynajmniej część sobie wysieję , a co z tego wyjdzie to się zobaczy. Dzięki serdeczne ;)
- goferek
- 500p
- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Z petunią już dziś współczuję Strasznie to malutkie rośnie i delikatne. Przewracają sie nawet przy delikatnym zraszaniu, ale warto się pomęczyć Będziemy mieć pięknie!
No oby coś z tego wyszło Mój tzw. pierwszy raz Głęboko wsadzać te nasionka ? Kurcze ładnie jestem "zielona" w temacie :x
- goferek
- 500p
- Kontakt:
Nie pamiętam jak głęboko siałam, chyba nie za głęboko. Pewno wg wskazówek na opakowaniu. Hmmm... najgłębiej jak siałam nasionka to wciskałam 0,5cm w ziemię. One rosną od razu fajne, grubiutkie więc spokojnie przecisną się przez warstwę ziemi
Na opakowaniu nie wysilili się żeby napisać, ale zrobię tak jak mówisz. Dzięki jeszcze raz
- goferek
- 500p
- Kontakt:
Powodzenia życzę w siewach. Trzymam kciuki
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ozdoby piękne uszyłaś mi by się nie chciało szyć takich maleństw , sieweczki też masz już super pozdrawiam.
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- goferek
- 500p
- Kontakt:
roza333 Bardzo Ci dziękuję
Na siewki chucham i dmucham, czasem mam wrażenie, że aż za bardzo
Na siewki chucham i dmucham, czasem mam wrażenie, że aż za bardzo
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To zostaw je na chwile w spokoju i zobacz co na dworze słychać.
Agatko czy wybierasz się do Chudowa do szkółki, potrzebuję jedną jabłonkę i jakoś nie wiem czy mi się będzie chciało wybrać, a może raczej czy będę mieć czas.
Agatko czy wybierasz się do Chudowa do szkółki, potrzebuję jedną jabłonkę i jakoś nie wiem czy mi się będzie chciało wybrać, a może raczej czy będę mieć czas.
- goferek
- 500p
- Kontakt:
Maju ja jestem tam w zasadzie codziennie A jak nie ja to Kamil więc nie ma problemu mogę skoczyć do Karola po jabłonke. Napisz tylko co potrzebujesz
Maju wyjdę chyba dopiero do ogrodu jak słońce się pojawi bo ja straszny zmarzluch jestem :P
Maju wyjdę chyba dopiero do ogrodu jak słońce się pojawi bo ja straszny zmarzluch jestem :P
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Agatko czytam ,że chuchasz idmuchasz na sadzonki i one na pewno to czują . Za te przysługę ładnie porosną
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
To wspaniała wieść o tej jabłoneczce, nie muszę się tarabanić a Ciebie w końcu poznam.
Jeszcze troszkę musimy poczekać aż ziemia rozmarznie, może koło niedzieli będzie ok. Chyba bym chciała Oliwkę żółtą bo taką mi karczownik wykarczował. Ona dość szybko wchodzi w owocowanie i ma bardzo wcześnie owoce i są smaczne.
Jeszcze troszkę musimy poczekać aż ziemia rozmarznie, może koło niedzieli będzie ok. Chyba bym chciała Oliwkę żółtą bo taką mi karczownik wykarczował. Ona dość szybko wchodzi w owocowanie i ma bardzo wcześnie owoce i są smaczne.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Agatko , kwiatki posadzone? Miło poznać osobe która kocha sadzić i siać wszystko,szkoda że tak krótko mogyśmy porozmawiać. Mam nadzieje że wszystko się przyjmie, jezeli nie też trzeba się z tym pogodzić.Życzę powodzenia w uprawie warzywno -kwiatowej.Myślę że spotkamy się w ogródku jak rozmarznie ziemia mam jeszcze byliny które mogę Ci podarować