Ogród w cieniu dębów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w cieniu dębów

Post »

Sylwio Jak wszystko czeka to się i doczeka ;:333
dużo słoneczka życzę ;:3 ;:3 ;:3

heliofitko bardzo lubię lewizję . to urocza roślina. Ja żadnych środków zapobiegawczych na zimę nie stosuję ;:108

Moniko pisząc "okazały "miałam na myśli zdrowy i ładnie kwitnący ,czyli sprawdzoną odmianę ; rzeczywiście sformułowałam trochę nietrafnie.
Dziękuje za rady , wszystkie zebrane informacje przemyślę i postaram się wcielić w życie .
Przeglądając forum wzbogaciłam się o cenne informacje na temat uprawy Rh i spróbuję pomóc mojemu biedakowi.
A sprawdzoną odmianę zawsze warto dokupić , oczywiście sadząc ją w jak najbardziej optymalnym miejscu.

Ulu lewizja ma ciekawy czerwono- pomarańczowy kolorek i kwiatki maja lekko pofalowane brzegi płatków - naprawdę bardzo ciekawy okaz. Ja też liczę w tym roku , że wiele róż mi się rozrośnie, tym bardziej ,że to zakupy z ostatnich 2-3 lat
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, rzeczywiście masz mnóstwo doniczusiek na parapecie. Jak widać, masz "zielone" ręce, bo wszystkie zasiewy są udane. Najbardziej ci zazdroszczę niecierpków. W naszych zacienionych ogrodach są one idealne. Wczoraj wybrałam się na zakupy, ale były tylko duże niecierpki nowogwinejskie, strasznie drogie. Czekam na niecierpki waleriana, bo one się lepiej rozrastają.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Wando ja też sadzę w cieniu w donicach niecierpki nowogwinejskie, tylko po 15 maja. Czują się tam doskonale i bardzo ożywiają zacienione miejsca. Bardzo je lubię bo są obsypane kwiatami całe lato. Na bazarku widziałam ładne okazy( może nie wielkie ale one i tak się ładnie rozrosną) w cenie 5-10 zł
A z nasion wyhodowałam niecierpki balsamina ,urosły już bardzo duże ;one też ładnie rosną tylko potrzebują więcej słońca.
Na parapecie sadzę głównie jednoroczne :aksamitki , szałwie czerwoną i fioletową, lobelię , gailardię cynię.
Życzę Ci dużo słoneczka w to pochmurne święto ;:3 ;:3 ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Beatko
Mi również podobają się lewizje, w tamtym roku kupiłam jedną i ładnie przetrwała zimę na skalniaku, a wczoraj sąsiadka kupiła mi 3 i mam trzy nowe kolorki.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko miałam lewizję ale jeszcze nie wiedziałam jak się nazywa. Podasziłam ja na skalniaczku i mi wygineła. Chyba na kolejną jednak sie nie zdecyduję.
babojola
200p
200p
Od: 25 maja 2009, o 16:42

Post »

;:oj Beata ale zaszalałaś z wysiewami ;:138 Już widzę jak wszystko pięknie Ci się rozrośnie. Zawsze podobały mi się niecierpki, w zeszłym roku wysiałam, nawet mi urosły ale nie były zachwycające, w tym roku nie siałam.
Mnótwo wspaniałej roboty wykonałaś.
:wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Beatko!...witam weekendowo!
Dorodne Twoje roślinki z własnego siewu ;:138
ach...jak to wszystko zakwitnie , będzie ;:215 ...już jest bajecznie ,kolorowo!
Powalające łany zawilców...nie można oderwać wzroku.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Witam :wit jestem z rewizytą :D
Przejrzałem cały wątek i sadze, ze masz super kwiaty ;:138 postaram się zaglądać częściej, bo zapowiada się super ;:108
Pozdrawiam i życzę dobrej pogody ;:3
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Kochana, po Twoim ogrodzie to dopiero spaceruje się wyjątkowo! Z pewnością dęby robią swoje. Uwielbiam te drzewa, ich ogrom, moc i energię. Warto przebywać w ich otoczeniu, dodają sił ;:108 Pobliski las i polany obfitujące w zawilce i fiołki... bajka.
Różanko, Moja Droga, będę podpatrywać i czerpać wiedzę... o różach i liliowcach przede wszystkim :wink: Wszystko bujnie się już u Ciebie rozwija. Widać, że dbasz o swoich podopiecznych. Żebym ja tak swoich dopieszczała ;:224
A jakie masz floksy? ;>
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Iwonko bardzo ładne Twoje lewizje , moja rozwinęła jeden kwiatek ,który wygląda tak;
Obrazek

Sylwio szkoda roślinki ale jak nie chce rosnąć to lepiej posadzić coś innego ;:224

babojola wcale nie jest tego aż tak dużo (choć część już wywieziona do działkowego domku)
Lubie jednoroczne ,szczególnie aksamitkę ,szałwię ,cynię lobelkę ;one fajnie wypełniają bylinowe i różane rabaty i kwitną do późnej jesieni ;:333 A poza tym trzeba się czymś zająć na przedwiośniu aby nie zwariować :;230

Bogusiu (bwoj54) dziękuję w imieniu roślinek ;:196

Przemku dzięki za odwiedzinki. Kwiaty już tak maja ,że są super - dla tego je tak kochamy!!!

Dla wszystkich życzenia dużo słoneczka ( jeszcze w ten weekend) ;:3 ;:3 ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Pacynko to prawda dęby dają niesamowitą energię, można przy nich zapomnieć o wszystkim co złe ;:333 ;:170
Floksy mam takie zwykłe różowe (od teściowej ), zeszłoroczne pomarańczowe, i w tym roku dokupiłam Grafa Zeppelina - białego z różowym środkiem do towarzystwa różowemu :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

:D Też kupiłam ostatnio na targach 'Grafa Zeppelina' (szukałam białego z oczkiem i nazwa świetna;), 'Junior Dance' (czerwonawy z jaśniejszym oczkiem, nie powala mnie na kolana, ale zobaczymy) i 'Laurę' (Pani Sprzedająca mnie namówiła). Ale pomarańczowych floksów nie widziałam chyba. Przewinął się może w wątku? Zaczynam mieć słabość do płomyków ;)
Junior bouqet muszę kupić, bardzo delikatny w swej urodzie...
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Beato, wiosna widoczna już wśród dębów ;:215 .
Moje róże też w doskonałej kondycji.
parapetowe przedszkole imponujące ;:180
Lewizja cudna. Mam pomarańczowo-różową. Zimuje bez problemu, a rośnie na lekko pochylonym piaszczystym terenie.
Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”