Mój zielony kwadrat cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony kwadrat cz.5

Post »

Reniu mogłabyś napisać jakie hortensje są na trzeciej fotce, cudnie się wybarwiają :)
Jeżówki zamówiłam takie: Aloha, Coconut Lime,Hot Papaya, Marmalade, Raspberry Trufle, Secret Romance ,Maui Sunshine, Southern Belle, Summer Coctail i jeśli będą Green Envy i Strawberry Shortcake
P.S. W sumie przyzwyczaiłam się do tego, że jestem dla Ciebie Beatą :) ale może żeby nie było zamiesazania powrócę do swego imienia Basia :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Ależ masz cudne hortensje ;:215 , ja też je uwielbiam ;:108
Różyczka piękną ;:167
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, na bank nic jej nie będzie, także ciachaj do zera :wink:
Mi też coraz bardziej uporządkowane rabaty się podobają :D Co ten internet robi z ludźmi :lol:
Kochana, jestem łasa na takie słowa, wiec możesz mi to powtarzać codziennie :;230
Ściskam i pamiętaj, że czekam na fotki ;:65

Basiu moja kochana, nie wiem jak to się stało, że przechrzciłam cie na Beatkę, może dlatego, że Beat znam więcej ;:131 Przepraszam, to już się więcej nie powtórzy ;:196
Hortensja o którą pytasz to Vanilka :D Jeżówek zamówiłaś całą masę, ale będzie pięknie ;:108 Z jakimi roślinami je połączysz?
Pozdrawiam Basiu ;:196

Aniu dziękuję że do mnie zajrzałaś :D
Różyczka to Schacenborg Castle :D Hortensje też mnie zachwycają :D
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Beata to piękne imię!Jak byłam nastolatką to mi się nie podobało.
Dopiero na forum dowiedziałam się ,że tyle nas jest.
Przedtem żadnej nie znałam.

Reniu - hortensje z trawami wyglądają zachwycająco.
Właśnie dzieliłam i sadziłam żurawki,żeby mieć je na brzegu rabaty.
Tak jak u Ciebie. :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zmierzam do pierwotnej koncepcji coraz bardziej i dziękuję tym, którzy otworzyli mi na nią oczy....prostota w czystej formie ;:167
Trawy masz cudne!!!

Zdjęcia a raczej zapowiedzi będę, obiecuję :wink:
baseda
200p
200p

Post »

Reniu nic się nie stało i nawet mi miło, że tak Ci zapadłam w pamięć hihihi Co do jeżówek to myślałam o okrągłej rabacie z większą (średnią) trawą pośrodku, następnie wokół różnokolorowe jeżówki (kilka 5-6) i na samym brzegu szałwia omszona jakaś niska odmiana (fioletowa) przemiennie z szałwią o dwukolorowych listkach, a jeszcze pomiędzy szałwiami firletka smółka. Myślę, że przy takim układzie zawsze coś by kwitło. Jak myślisz? Reszta jeżówek trafi na rabtę przy różach prawdopodobnie. To jest oczywiście tylko jakiś zamysł, a co z niego wyjdzie zobaczymy :)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu świetne fotki. Tą samą wierzbe ścinałam niemal przy samym miejscu szczepienia i bardzo ładnie odbiła, jest gęsta i ma mnóstwo nowych przyrostów :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
michalogrodnik
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 wrz 2014, o 12:28

Post »

Bardzo mi się podoba :D oby tak dalej!
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, zgadzam się z tobą, piękne to imię i na dodatek wszystkie Beaty jakie znam, to bardzo fajne dziewczyny ;:108 Już przebieram nóżkami i czekam na fotki obwódek ;:65 Mnie urzeka twój miskany, ten jasny ;:167 Muszę takiego dorwać......tylko gdzie ja go wsadzę ;:224 Chyba pozbędę się dwóch róż, urosły gigantyczne i miejsce się znajdzie 8-)
Buziaczki.

Aguś, wiem, wiem, że odnalazłaś to, co zatraciłaś przez różne chciejscwa ;:168 Ja jestem rozdwojona......podoba mi się prosta forma a z drugiej strony ciągnie mnie do mojego misz-maszu :roll: Ale po ostatnich przeżyciach z pęcherznicami muszę moje ciągnoty przemyśleć :lol:
Dziękuję, ale mnie rozpieszczasz ;:196

Basiu o jakich trawach myślisz, miskantach, rozplenicach? Zamysł mi się podoba, tylko ja bym jeszcze dodała coś zimnozielonego, jakieś miniaturowe iglaczki albo tujowe małe kulki na przód rabaty lub szczepione kule tujowe (teraz są w B.) głębiej rabatki. Chodzi mi o to, że trawy i jeżówki późno się budzą, chyba dopiero w maju, do tego czasu będziesz miała troszke pusto. Firletke smółką miałam u siebie i mi się pokładała :roll: Z szałwią nie mam żadnych doświadczeń :roll:
Duża będzie ta rabatka?

Mariolu, pod tym względem wierzby są the best można je do woli ciąć i nic im nie ma a wręcz odwrotnie, pięknie rosną. Ja nawet nie wiedziałam, że jest taka mnogość gatunków a ta bukszpanowa bardzo mi sie podoba :D
Dziękuję ;:196

Witaj Michale u mnie i na forum :D
Ciesze się, że do mnie zajrzałeś i zapraszam w wolnej chwili :D
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od paru dni działam na różance. W tamtym roku jesienią całą przerabiałam i w tym roku powtórka :roll:
Mam nadzieje, że to już ostatni raz !!!
Zrobiło się przejrzysto. Róże rosną na brzegach rabaty w kształcie kwadratu lub bardziej prostokąta......sama nie wiem :;230
Począwszy od róży Hansestadt Rostock
Obrazek

Następnie rośnie Mary Castle, potem Schackenborg Castle, Cinco de Mayo
W rogu Pastella, Rapsody in Blue, Scarlet hit i ponownie Pastella, LO, NN Aphroditte
W drugim rzędzie po bkoach bukszpana rosnie Nostalgia i Choppendale
Obrazek

Tutaj jest miejsce na Miskanta 'Gracillimus' dwie albo trzy sadzonki. Muszę podzielić mojego, bo straszne kpy już porosły :D ale to wiosna, chociaż teraz strasznie rączki mnie świerzbią ;:204
Obrazek

Obrazek

Tutaj bukszpan, próbuję go pokulkować :D
Obrazek

Na oczekiwany efekt będę musiała poczekać do przyszłego roku :roll:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Rabatowa rewolucja pierwsza klasa ;:333 luz się robi ;:138
Z trawą poczekaj do wiosny, co nagle to po diable.
Droga odnaleziona a teraz na spokojnie można nią iść i działać. Twoje rozdarcie obserwuję od dłuższego czasu jak i ciągłą skłonność do buszu....rób to co podpowiada Ci ;:167.
Buziaki ;:196
baseda
200p
200p

Post »

Reniu dzięki za zasugerowanie zimozielonych ;:cm - to jest to czego brakowało , będą więc bukszpaniki albo tujki :) Bardzo mi się podobają berberysy kulki, ale z drugiej strony nie lubię kłujacych. Na trawach nie znam się zupełnie więc pewnie zrządzi przypadek. Rabata nie będzie wielka, ale mam też w planach kolejną nieco większą z trawami, różami i hortensjami. Znów się u Ciebie Kochana naogladałam i rozmarzyłam.
Twoja rabata różana po rewolucji zapowiada się wspaniale :) Robi wrażenie takiej eleganckiej i dostojnej :)
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27

Post »

Reniu ,zmiany na plus,a będzie jeszcze lepiej;)
Hakone posadziłaś?

Powiem ci,że ja znowu oszalałam i wywaliłam lawendę z frontowej rabaty ;:224 ...i znowu zmieniłam :wink:

Buziaki ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”