Mój zielony kwadrat cz.5
Re: Mój zielony kwadrat cz.5
Reniu mogłabyś napisać jakie hortensje są na trzeciej fotce, cudnie się wybarwiają
Jeżówki zamówiłam takie: Aloha, Coconut Lime,Hot Papaya, Marmalade, Raspberry Trufle, Secret Romance ,Maui Sunshine, Southern Belle, Summer Coctail i jeśli będą Green Envy i Strawberry Shortcake
P.S. W sumie przyzwyczaiłam się do tego, że jestem dla Ciebie Beatą ale może żeby nie było zamiesazania powrócę do swego imienia Basia
Jeżówki zamówiłam takie: Aloha, Coconut Lime,Hot Papaya, Marmalade, Raspberry Trufle, Secret Romance ,Maui Sunshine, Southern Belle, Summer Coctail i jeśli będą Green Envy i Strawberry Shortcake
P.S. W sumie przyzwyczaiłam się do tego, że jestem dla Ciebie Beatą ale może żeby nie było zamiesazania powrócę do swego imienia Basia
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ masz cudne hortensje , ja też je uwielbiam
Różyczka piękną
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś, na bank nic jej nie będzie, także ciachaj do zera
Mi też coraz bardziej uporządkowane rabaty się podobają Co ten internet robi z ludźmi
Kochana, jestem łasa na takie słowa, wiec możesz mi to powtarzać codziennie
Ściskam i pamiętaj, że czekam na fotki
Basiu moja kochana, nie wiem jak to się stało, że przechrzciłam cie na Beatkę, może dlatego, że Beat znam więcej Przepraszam, to już się więcej nie powtórzy
Hortensja o którą pytasz to Vanilka Jeżówek zamówiłaś całą masę, ale będzie pięknie Z jakimi roślinami je połączysz?
Pozdrawiam Basiu
Aniu dziękuję że do mnie zajrzałaś
Różyczka to Schacenborg Castle Hortensje też mnie zachwycają
Pozdrawiam.
Mi też coraz bardziej uporządkowane rabaty się podobają Co ten internet robi z ludźmi
Kochana, jestem łasa na takie słowa, wiec możesz mi to powtarzać codziennie
Ściskam i pamiętaj, że czekam na fotki
Basiu moja kochana, nie wiem jak to się stało, że przechrzciłam cie na Beatkę, może dlatego, że Beat znam więcej Przepraszam, to już się więcej nie powtórzy
Hortensja o którą pytasz to Vanilka Jeżówek zamówiłaś całą masę, ale będzie pięknie Z jakimi roślinami je połączysz?
Pozdrawiam Basiu
Aniu dziękuję że do mnie zajrzałaś
Różyczka to Schacenborg Castle Hortensje też mnie zachwycają
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Beata to piękne imię!Jak byłam nastolatką to mi się nie podobało.
Dopiero na forum dowiedziałam się ,że tyle nas jest.
Przedtem żadnej nie znałam.
Reniu - hortensje z trawami wyglądają zachwycająco.
Właśnie dzieliłam i sadziłam żurawki,żeby mieć je na brzegu rabaty.
Tak jak u Ciebie.
Dopiero na forum dowiedziałam się ,że tyle nas jest.
Przedtem żadnej nie znałam.
Reniu - hortensje z trawami wyglądają zachwycająco.
Właśnie dzieliłam i sadziłam żurawki,żeby mieć je na brzegu rabaty.
Tak jak u Ciebie.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Zmierzam do pierwotnej koncepcji coraz bardziej i dziękuję tym, którzy otworzyli mi na nią oczy....prostota w czystej formie
Trawy masz cudne!!!
Zdjęcia a raczej zapowiedzi będę, obiecuję
Trawy masz cudne!!!
Zdjęcia a raczej zapowiedzi będę, obiecuję
Reniu nic się nie stało i nawet mi miło, że tak Ci zapadłam w pamięć hihihi Co do jeżówek to myślałam o okrągłej rabacie z większą (średnią) trawą pośrodku, następnie wokół różnokolorowe jeżówki (kilka 5-6) i na samym brzegu szałwia omszona jakaś niska odmiana (fioletowa) przemiennie z szałwią o dwukolorowych listkach, a jeszcze pomiędzy szałwiami firletka smółka. Myślę, że przy takim układzie zawsze coś by kwitło. Jak myślisz? Reszta jeżówek trafi na rabtę przy różach prawdopodobnie. To jest oczywiście tylko jakiś zamysł, a co z niego wyjdzie zobaczymy
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu świetne fotki. Tą samą wierzbe ścinałam niemal przy samym miejscu szczepienia i bardzo ładnie odbiła, jest gęsta i ma mnóstwo nowych przyrostów
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 wrz 2014, o 12:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo mi się podoba oby tak dalej!
- reniuniek
Beatko, zgadzam się z tobą, piękne to imię i na dodatek wszystkie Beaty jakie znam, to bardzo fajne dziewczyny Już przebieram nóżkami i czekam na fotki obwódek Mnie urzeka twój miskany, ten jasny Muszę takiego dorwać......tylko gdzie ja go wsadzę Chyba pozbędę się dwóch róż, urosły gigantyczne i miejsce się znajdzie
Buziaczki.
Aguś, wiem, wiem, że odnalazłaś to, co zatraciłaś przez różne chciejscwa Ja jestem rozdwojona......podoba mi się prosta forma a z drugiej strony ciągnie mnie do mojego misz-maszu Ale po ostatnich przeżyciach z pęcherznicami muszę moje ciągnoty przemyśleć
Dziękuję, ale mnie rozpieszczasz
Basiu o jakich trawach myślisz, miskantach, rozplenicach? Zamysł mi się podoba, tylko ja bym jeszcze dodała coś zimnozielonego, jakieś miniaturowe iglaczki albo tujowe małe kulki na przód rabaty lub szczepione kule tujowe (teraz są w B.) głębiej rabatki. Chodzi mi o to, że trawy i jeżówki późno się budzą, chyba dopiero w maju, do tego czasu będziesz miała troszke pusto. Firletke smółką miałam u siebie i mi się pokładała Z szałwią nie mam żadnych doświadczeń
Duża będzie ta rabatka?
Mariolu, pod tym względem wierzby są the best można je do woli ciąć i nic im nie ma a wręcz odwrotnie, pięknie rosną. Ja nawet nie wiedziałam, że jest taka mnogość gatunków a ta bukszpanowa bardzo mi sie podoba
Dziękuję
Witaj Michale u mnie i na forum
Ciesze się, że do mnie zajrzałeś i zapraszam w wolnej chwili
Buziaczki.
Aguś, wiem, wiem, że odnalazłaś to, co zatraciłaś przez różne chciejscwa Ja jestem rozdwojona......podoba mi się prosta forma a z drugiej strony ciągnie mnie do mojego misz-maszu Ale po ostatnich przeżyciach z pęcherznicami muszę moje ciągnoty przemyśleć
Dziękuję, ale mnie rozpieszczasz
Basiu o jakich trawach myślisz, miskantach, rozplenicach? Zamysł mi się podoba, tylko ja bym jeszcze dodała coś zimnozielonego, jakieś miniaturowe iglaczki albo tujowe małe kulki na przód rabaty lub szczepione kule tujowe (teraz są w B.) głębiej rabatki. Chodzi mi o to, że trawy i jeżówki późno się budzą, chyba dopiero w maju, do tego czasu będziesz miała troszke pusto. Firletke smółką miałam u siebie i mi się pokładała Z szałwią nie mam żadnych doświadczeń
Duża będzie ta rabatka?
Mariolu, pod tym względem wierzby są the best można je do woli ciąć i nic im nie ma a wręcz odwrotnie, pięknie rosną. Ja nawet nie wiedziałam, że jest taka mnogość gatunków a ta bukszpanowa bardzo mi sie podoba
Dziękuję
Witaj Michale u mnie i na forum
Ciesze się, że do mnie zajrzałeś i zapraszam w wolnej chwili
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- reniuniek
Od paru dni działam na różance. W tamtym roku jesienią całą przerabiałam i w tym roku powtórka
Mam nadzieje, że to już ostatni raz !!!
Zrobiło się przejrzysto. Róże rosną na brzegach rabaty w kształcie kwadratu lub bardziej prostokąta......sama nie wiem
Począwszy od róży Hansestadt Rostock
Następnie rośnie Mary Castle, potem Schackenborg Castle, Cinco de Mayo
W rogu Pastella, Rapsody in Blue, Scarlet hit i ponownie Pastella, LO, NN Aphroditte
W drugim rzędzie po bkoach bukszpana rosnie Nostalgia i Choppendale
Tutaj jest miejsce na Miskanta 'Gracillimus' dwie albo trzy sadzonki. Muszę podzielić mojego, bo straszne kpy już porosły ale to wiosna, chociaż teraz strasznie rączki mnie świerzbią
Tutaj bukszpan, próbuję go pokulkować
Na oczekiwany efekt będę musiała poczekać do przyszłego roku
Mam nadzieje, że to już ostatni raz !!!
Zrobiło się przejrzysto. Róże rosną na brzegach rabaty w kształcie kwadratu lub bardziej prostokąta......sama nie wiem
Począwszy od róży Hansestadt Rostock
Następnie rośnie Mary Castle, potem Schackenborg Castle, Cinco de Mayo
W rogu Pastella, Rapsody in Blue, Scarlet hit i ponownie Pastella, LO, NN Aphroditte
W drugim rzędzie po bkoach bukszpana rosnie Nostalgia i Choppendale
Tutaj jest miejsce na Miskanta 'Gracillimus' dwie albo trzy sadzonki. Muszę podzielić mojego, bo straszne kpy już porosły ale to wiosna, chociaż teraz strasznie rączki mnie świerzbią
Tutaj bukszpan, próbuję go pokulkować
Na oczekiwany efekt będę musiała poczekać do przyszłego roku
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Rabatowa rewolucja pierwsza klasa luz się robi
Z trawą poczekaj do wiosny, co nagle to po diable.
Droga odnaleziona a teraz na spokojnie można nią iść i działać. Twoje rozdarcie obserwuję od dłuższego czasu jak i ciągłą skłonność do buszu....rób to co podpowiada Ci .
Buziaki
Z trawą poczekaj do wiosny, co nagle to po diable.
Droga odnaleziona a teraz na spokojnie można nią iść i działać. Twoje rozdarcie obserwuję od dłuższego czasu jak i ciągłą skłonność do buszu....rób to co podpowiada Ci .
Buziaki
Reniu dzięki za zasugerowanie zimozielonych - to jest to czego brakowało , będą więc bukszpaniki albo tujki Bardzo mi się podobają berberysy kulki, ale z drugiej strony nie lubię kłujacych. Na trawach nie znam się zupełnie więc pewnie zrządzi przypadek. Rabata nie będzie wielka, ale mam też w planach kolejną nieco większą z trawami, różami i hortensjami. Znów się u Ciebie Kochana naogladałam i rozmarzyłam.
Twoja rabata różana po rewolucji zapowiada się wspaniale Robi wrażenie takiej eleganckiej i dostojnej
Twoja rabata różana po rewolucji zapowiada się wspaniale Robi wrażenie takiej eleganckiej i dostojnej
Reniu ,zmiany na plus,a będzie jeszcze lepiej;)
Hakone posadziłaś?
Powiem ci,że ja znowu oszalałam i wywaliłam lawendę z frontowej rabaty ...i znowu zmieniłam
Buziaki
Hakone posadziłaś?
Powiem ci,że ja znowu oszalałam i wywaliłam lawendę z frontowej rabaty ...i znowu zmieniłam
Buziaki