Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3

Post »

:wit
Widzę kochana,że kotleciki z ziemniaków mają powodzenie :wink: Ja niestety robiłam bez cebulki bo moje córcie za nią nie przepadają a szkoda :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Elu ja już dawno nie robiłam kotlecików i córa mi dziurę w brzuchu wierci za nimi , bo wszyscy w domu je bardzo lubią :D
Sosik grzybowy robię bardzo prosto . Obgotowuję suszone grzybki przez chwilę, wymieniam wodę i gotuję do miękkości, dodaję podsmażoną, pokrojoną w kostkę cebulkę.Grzybki wyławiam i siekam, wrzucam ponownie do wody. Dodaję vegetę do smaku, zagęszczam mąką wymieszaną z wodą, zabielam śmietaną , doprawiam solą i pieprzem do smaku i gotowe :D

Aldonko polecam, świetne wykorzystanie nadmiaru ugotowanych ziemniaków i naprawdę pyszne :D

Magatko bardzo polecam, ciekawe danie i takie inne. Świetna potrawa na bezmięsny dzień :D

Asiu z surową cebulką też na pewno świetnie smakują :D ja lubię ten posmaczek smażonej cebulki w ziemniaczanej masie. Może wypróbuj następnym razem, może Wam i taka wersja zasmakuje :D
Z sosem pieczarkowym też super, tu praktycznie wszystkie sosy świetnie pasują, może być też i mięsny gulasz i potrawka z kurczaka :D

Aniu no właśnie przypomniałaś mi o tych kotlecikach, bo dawno już nie robiłam :D Kilka osób pytało mnie o przepis, ja je z całą stanowczością odsyłałam do wcześniejszych części swoich wątków kuchennych, bo na 100% byłam pewna, że podawałam przepis i były pretensje że nie nie ma :roll: a to okazało się, że kilka lat temu podawałam, ale w swoich pogaduchach a nie w kuchennym, więc po prostu skopiowałam i przeniosłam :lol: Na szczęście jeszcze tamten wątek pogaduchowy nie znikł, bo one z czasem rozwiewają się w nicości :lol:
Kotleciki bez cebulki na pewno też pyszne, po prostu takie łagodniejsze, ale sosik uzupełni wszystkie braki i też wspaniale smakują :D
Ja muszę skorzystać z Twojego przepisu na kotleciki kalafiorowe , bo nigdy takich nie robiłam :D
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Agusiu no właśnie spróbuję następnym razem ze smażoną cebulką. Aaaaa.... zapomniałam powiedzieć, że w sobotę miałam parapetówkę i upiekłam Twoją szarlotkę czekoladową. Pychotka!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu bardzo się cieszę, że szarlotka smakowała :D U mnie dziś serniczek na murzynku, też bardzo polecam , pycha i bardzo łatwo się robi :D
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Muszę zajrzeć do przepisu, bo też robię, tylko u mnie nazywa się izaura (isaura).
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To faktycznie coś podobnego i też pyszne :D
Awatar użytkownika
krynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2014, o 19:27

Post »

Dzięki Aga za przepis na sosik- robię czasem bardzo podobnie do kopytek. :wink: Chociaż kopytka jak dla mnie najlepsze podsmażane beż żadnych sosików :lol:
Pozdrawiam serdecznie- Ela
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu mam tak samo 8-) Też podaję kopytka z sosami i gulaszami, ale sama najbardziej lubię przysmażone na rumiano, bez żadnych dodatków.... tylko z kubasem mleka :lol:
Awatar użytkownika
Biotit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 cze 2014, o 00:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dołączam do kopytkożerców. Ale do smażonych na smalcu mi najbardziej smakuje maślanka.
;:224
Moje wątki
Festina Lente
elka74
50p
50p
Od: 8 kwie 2013, o 16:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O..!Dobrze,że wpadłam bo na tapecie kopytka.Przyłączam się do Was,bo kopytka najlepsze odgrzewane ze skwareczkami.
Pozdrawiam,Elka
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agnieszko, kopytka muszę i ja zrobić.
A Ty co robisz? Nic nie pieczesz w karnawale? - nie chwalisz się ;)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrku, Elu, Justynko :wit Czasami jest chęć na jakieś wymyślne, skomplikowane jedzonko, a czasami wszystkie smaki zaspokojone są prostym a pysznym daniem :D

Justynko jakoś wenę straciłam do pisania, zmęczenie materiału :roll: A poza tym jakoś ostatnio tak wychodzi, że piekę i gotuję to, na co już przepisy podawałam. Jutro będę piekła ciasta, ale nie mam jeszcze pojęcia jakie, z tym, że pewnie też z tych, które już pokazywałam....
magata
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 7 mar 2012, o 20:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja kopytka robiłam w czwartek moja wnusia
to najbardziej lubi z cukrem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”