Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
- MORANGO
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.4
Biotit-Piotr- to był wstęp hhaha w chwili obecnej jest 24 stopnie, nad ranem bedzie 28 potem jest przerwa w doswietlaniu i jest 18 jak spadnie do 15 tez nie ubolewam, roślinki się hartują, co roku są zdrowe
KaLo-Janusz- nasionka Rocoto wypuściły kiełeczki znaczy się materiał siewny 1 klasa
KaLo-Janusz- nasionka Rocoto wypuściły kiełeczki znaczy się materiał siewny 1 klasa
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Sam robiłem!
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Otworzyły się dwa kolejne kwiatki. Jutro z rana ,,smyranko".
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
KaLO- znaczy się dobra firma
Bobej GS- co ty tam smyrać będziesz? żartuję życzę dobrych zapylań, roślinka w bardzo dobrej kondycji, nie ma co
Bobej GS- co ty tam smyrać będziesz? żartuję życzę dobrych zapylań, roślinka w bardzo dobrej kondycji, nie ma co
- BobejGS
- Kontakt:
No właśnie w super nie jest. Staram się ją często zraszać, bo niektóre listki są podejrzane. A tak w ogóle, to cieszę się, bo od bardzo dawna żadnego listka nie zgubiła. A dawniej bywało różnie. Cieszę się że kwitnie, mimo przesadzania dwa dni temu.
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasia, growbox pierwsza klasa a sieweczki tfu tfu tfu
Bobej, trzymam kciuki Nie poprzestań na pierwszym mizianiu, tuż po otwarciu kwiatka pyłek nie zawsze jest dojrzały, dla pewności po ok. dobie pomiziaj jeszcze raz Będziesz widział, bo dojrzały pyłek sam osypuje się z pylników.
Będę się bardzo starała, żeby zakwitły i wydały owocki, ale od fazy siewki do owocu daleko... Zobaczymy Capsicum lanceolatum mam na waciku, drugi rzut, pierwszy nie przyniósł ani jednego kiełka Z dzikusków, poza Capsicum rhomboideum, skiełkowała mi dotąd jedna jedyna Capsicum galapagoense, ale nie zapeszam, bo jest dopiero w fazie rozłożonych liścieni, łodyżkę ma niewiele grubszą od włosa a liścienie tuż po wyprostowaniu się są długości 0,5 cm i szerokości 0,5mm Boję się na nią nawet patrzećMORANGO pisze:Dorotko- piękna c.rhomboideum kiedyś miałam 3 nasionka i nic mi nie wzeszlo, płakałam cały sezon dbaj o swoje, by wydały ładne nasionka ja poszukuję już od dłusego czasu C.lanceolatum (...)
Bobej, trzymam kciuki Nie poprzestań na pierwszym mizianiu, tuż po otwarciu kwiatka pyłek nie zawsze jest dojrzały, dla pewności po ok. dobie pomiziaj jeszcze raz Będziesz widział, bo dojrzały pyłek sam osypuje się z pylników.
Pozdrawiam, Dorota
- BobejGS
- Kontakt:
Dziękuje za wskazówki. Kolejne dwa kwiatki zaraz po otwarciu wyglądały na suche. Mam nadzieję jednak, że to jest kwestia niedojrzałego pyłku, o którym wspomniałaś. Zrobię kolejne podejście koło południa
- Biotit
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sprawdź temp. żeby nie było im za gorąco.
Ładny żłobek stworzyłeś.
Ładny żłobek stworzyłeś.
Temperatura myślę odpowiednia 26C. Do tej pory jedyne papryki jakie uprawiałem to te słodkie, wysiewałem je zawsze bezpośrednio do doniczek i to się sprawdzało. Teraz mam kilka ostrych i łagodnych i próbuje tej metody, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pomidory też już czekają w kolejce. Growboxa raczej nie zdążę zrobić ale tunel foliowy do kwietnia planuję postawić.
-
Zaopatrz się w jakąś pensetę.Będzie przydatna do zdejmowania zakiełkowanych nasionek z wacików.Powodzenia panie przedszkolanku
Pęsetą łatwo uszkodzić kiełki.
-
No widzisz ,a pensetą można! https://www.falconpolska.com/sklep/pens ... iczne_.php