Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27
Marysiu widzę ,że u Ciebie też sypnęło śniegiem , jakby nie patrzał to roślinkom potrzebna woda , szkoda tylko że tak wcześnie w postaci śniegu.
Jak zawsze zachwycasz kwiatami .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jaguś a ja myślałam, oglądając dzisiejszą prognozę, że mi zagrasz na nosie, mówiąc że u Ciebie włoski lazur
Mnie jest szkoda rozpoczętych prac, które jak się nie zmieni pogoda (a bywało różnie) to nie dokończę. No i nasion dalii Śnieg chętnie Ci odstąpię
Trochę mnie podniosłaś na duchu
Tereniu dziękuję! kwiaty to już tylko zdjęcia, bo nawet jak śnieg się stopi (a najpierw przestanie padać) to część z nich będzie zwiędnięta i zmrożona Chętnie odstąpię wodę pod tą postacią potrzebującym
Mnie jest szkoda rozpoczętych prac, które jak się nie zmieni pogoda (a bywało różnie) to nie dokończę. No i nasion dalii Śnieg chętnie Ci odstąpię
Trochę mnie podniosłaś na duchu
Tereniu dziękuję! kwiaty to już tylko zdjęcia, bo nawet jak śnieg się stopi (a najpierw przestanie padać) to część z nich będzie zwiędnięta i zmrożona Chętnie odstąpię wodę pod tą postacią potrzebującym
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
O, jejuniu! Marysiu, ależ zimowe klimaty w Twoim ogrodzie!!!
Żal kwitnących jeszcze roślinek, ale nie mamy, niestety, wpływu na pogodę. A szkoda!
U mnie też dzisiaj paskudna aura: deszcz oraz deszcz ze śniegiem, silny wiatr i bardzo niska temperatura. Brrrrr, zimnica.
Już zaczynam tęsknić za ciepełkiem i
Poprawy pogody i nastroju Ci życzę z całego
Żal kwitnących jeszcze roślinek, ale nie mamy, niestety, wpływu na pogodę. A szkoda!
U mnie też dzisiaj paskudna aura: deszcz oraz deszcz ze śniegiem, silny wiatr i bardzo niska temperatura. Brrrrr, zimnica.
Już zaczynam tęsknić za ciepełkiem i
Poprawy pogody i nastroju Ci życzę z całego
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ładne te fotki. Gdyby nie ten śnieg
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu,ale masz biało. Szkoda że plany ogrodowe pogoda pokrzyżowała.
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiuprzyjmę wodę w każdej postaci nawet to białe, susza taka ze i tak nic nie można zrobić w ogrodzie. A zdjęcia zaśnieżonych roślin śliczne takie romantyczne. Mam nadzieję że to tylko taka zimowa przymiarka i wróci złota jesień
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Wiesz Marysiu, ale te marcinki to nawet ładnie pod tą pierzynką wyglądają ale jabłuszko już trochę mniej, widać, że je zima zaskoczyła jeszcze ma być złota Polska jesień Marysiu
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Najgorsze są przeprawy przez ogród, bo wiszą wszystkie rośliny nad ścieżką i wsypuje się śnieg za kołnierz
Musiałam otrzepać ze śniegu drzewka śliwek, bo wyglądały jakby chciały się złamać. To samo z Heptakodium. Nie przepatrzyłam całego ogrodu, bo ciemno robi się migiem
No niestety Lucynko musimy z pokorą przyjąć co nam natura oferuje, ale popsioczyć możemy
A z tą jesienią poczekamy zobaczymy Na razie pogrzebię sobie w nasionkach
A ja czekam na Twój wpis....Koniec remontu!!! czego Ci z serca życzę
Gosiu albo jakby dotyczyły kogoś innego
Danusiu nowo wsadzone rośliny przechodzą chrzest Na pewno będą nawodnione
Julciu cały wagon albo i dwa tylko jak tego dokonać?
I ja mam nadzieję, że zobaczę jeszcze ogród spod tego białego? i będę grabić suche liście
Iwonko ciekawa jestem co z tych marcinków zostanie? a złota jesień może będzie tylko czy u mnie? bo u Ciebie chyba jest
Musiałam otrzepać ze śniegu drzewka śliwek, bo wyglądały jakby chciały się złamać. To samo z Heptakodium. Nie przepatrzyłam całego ogrodu, bo ciemno robi się migiem
No niestety Lucynko musimy z pokorą przyjąć co nam natura oferuje, ale popsioczyć możemy
A z tą jesienią poczekamy zobaczymy Na razie pogrzebię sobie w nasionkach
A ja czekam na Twój wpis....Koniec remontu!!! czego Ci z serca życzę
Gosiu albo jakby dotyczyły kogoś innego
Danusiu nowo wsadzone rośliny przechodzą chrzest Na pewno będą nawodnione
Julciu cały wagon albo i dwa tylko jak tego dokonać?
I ja mam nadzieję, że zobaczę jeszcze ogród spod tego białego? i będę grabić suche liście
Iwonko ciekawa jestem co z tych marcinków zostanie? a złota jesień może będzie tylko czy u mnie? bo u Ciebie chyba jest
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu
Wypełniam postanowienie podjęte już jakiś czas temu aby regularnie odwiedzać Twój watek. Ty zaglądasz do mnie systematycznie więc zwykła przyzwoitość wymaga aby wpadać do Twojego ogrodu, tym bardziej że piękny on i kolorowy, pełen ciekawych roślin na dodatek ładnie sfotografowanych. O spektakularnych wschodach i zachodach słońca już nawet nie wspomnę. I nie będę się tłumaczyć, że zaglądam tu cichaczem bo sama wiem najlepiej jaką mi przyjemność sprawiają wpisy forumowiczów. Od wczoraj jestem już w mieście - mam więcej czasu i normalny internet - więc będę wpadać. Aczkolwiek przykro mi nieco, że dzisiaj wpadłam razem ze ...śniegiem
Wypełniam postanowienie podjęte już jakiś czas temu aby regularnie odwiedzać Twój watek. Ty zaglądasz do mnie systematycznie więc zwykła przyzwoitość wymaga aby wpadać do Twojego ogrodu, tym bardziej że piękny on i kolorowy, pełen ciekawych roślin na dodatek ładnie sfotografowanych. O spektakularnych wschodach i zachodach słońca już nawet nie wspomnę. I nie będę się tłumaczyć, że zaglądam tu cichaczem bo sama wiem najlepiej jaką mi przyjemność sprawiają wpisy forumowiczów. Od wczoraj jestem już w mieście - mam więcej czasu i normalny internet - więc będę wpadać. Aczkolwiek przykro mi nieco, że dzisiaj wpadłam razem ze ...śniegiem
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
To ja narzekam na nasze zimnisko , a tu u Ciebie zima zajrzała do wiejskiego ogrodu,to się narobiło
od jutra ma zacząć u nas padać deszcz,nareszcie,przymrozki i susza załatwiły większość kwiatów,czeka mnie teraz sprzątanie straszących badyli,
zdjęcia kwiatków w czapeczkach są pomimo wszystko zachwycające
od jutra ma zacząć u nas padać deszcz,nareszcie,przymrozki i susza załatwiły większość kwiatów,czeka mnie teraz sprzątanie straszących badyli,
zdjęcia kwiatków w czapeczkach są pomimo wszystko zachwycające
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu twoje kwiatuszki to jeszcze stoją pod śniegiem - u mnie wszystko leży na płask , wysokie michałki , krzewuszki - prawie wszystko nie wiem czy nie połamane bo nic nie widać .
Światło co chwilę wyłączają , telewizor nie działa i komp też
Pozdrawiam z zasypanego śniegiem Małogoszcza
Światło co chwilę wyłączają , telewizor nie działa i komp też
Pozdrawiam z zasypanego śniegiem Małogoszcza
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Marysiu nie podoba mi się ta zima
Właśnie oglądałam pogodę i obiecują, że weekend będzie ładny, tak więc jeszcze sporo będzie można w ogródku porobić
U Ciebie śnieg, a u nas w końcu pojawił się deszcz, tylko, że okropne zimnisko, tak więc cierpliwie czekam na weekend.
Cudowne forumowe spotkanie.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Oj Marysiu ale u Ciebie śniegu Ale i tak śliczne fioletowe marcinki pod tym śniegiem A jabłuszko zostanie do wiosny i będzie na przyszły rok jak znalazł Oj co to się narobiło
Ale ja też bym nie pogardziła śniegiem bo u mnie ani kropli wody od lata A u Tereni wszystko w poziomie , o kurcze
Ale ja też bym nie pogardziła śniegiem bo u mnie ani kropli wody od lata A u Tereni wszystko w poziomie , o kurcze