Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Maryś świetne zdjęcie kurczaczak ...pocztówkowe ;:215
A róże masz bajkowe ja tylko cieszę się kilkoma. A to kaczuszki schowały sie bidne nie wiedzą że będa miały wyżerkę przednią :)
No coTy narzekać na Twoje zdjęcia ;:185
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj, Maryś! ;:196 ;:196
Jestem i ja, chociaż jak zwykle spóźniona, ;:171 ale pełna podziwu dla Twojego zadbanego ogrodu ;:333 i zupełnie nie rozumiem Twego kwękania i narzekania. ;:164
Różyczki, najpierw nieśmiałe, ale teraz już się rozkręciły i dają z siebie wszystko. ;:333 Pięknie zdobią ogród. ;:63
Najbardziej jednak za serce chwyta to maleńkie kurczątko - jedynak. ;:168 Jest takie słodziutkie. ;:167

Dobrego tygodnia, Marysiu i zdrowego, także bezdeszczowego i słonecznego życzę Tobie, Rodzince, Twemu ogrodowi, kurkom, kaczuszkom, kotkom, pieskowi (a może już pieskom?) i wszystkiemu, co się rusza. ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko kaczusie to parka! znowu zostały na wybiegu :wink: teraz przynajmniej maja swobodę do rana! bufet i woda dla nich!
Nie wiem o której roślinie piszesz lepnica? różowa to nn od Marty nazwana babciny kwiatek :D a biała to lnica purpurowa :wink:

Dobry wieczór! Ewuniu calka ;:196 Ty zawsze mnie pocieszysz :D
Ta róże na moim terenie zaczynają i codziennie rano szukam, która następna rozkwitnie. Drób trochę mnie zdominował, ale w stosunku do zachcianek to i tak mocno ograniczam Obrazek Mam nadzieję, że kaczkom posmakują małopolskie ślimaki ;:304
Dziękuje i odwzajemniam pozdrowienia i życzenia przyjemnego tygodnia ;:196

Ewuniu ewarost mam tego trochę i zdjęć mam więcej, ale postanowiłam za tym zakończyć Obrazek Pustynnik to nowy nabytek, bo nie miałam do tej pory. Jak Benex wysyłał oferty to się skusiłam, potem proponowali lilie i niestety żadna lilia nie wyszła ;:223 Jeszcze nie przekopuję grządki, ale straciłam nadzieję! Co prawda były po 1 zł ale po co całe zamieszanie ;:202 Teraz zrobiłam zdjęcie kaczkom, są pierzyńsko ruchliwe Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witaj Iwonko ;:196 słońce świeciło cały dzień i było bardzo ciepło, ale ja zrobiłam sobie dzisiaj urlop i tylko spacerowałam....no ! truskawki zebrałam bo zauważyłam, że coś się do nich dobiera ;:oj

Misiu masz wspaniałe róże ;:63 widziałam na ostatnich zdjęciach i niech Cię radują ;:196 Kaczusie muszę się przyzwyczaić. Teraz próbowałam im zrobić zdjęcia i chodziłam po wolierze, a te uciekały i tak fajnie się darły Obrazek

Luciu Droga ;:196 jaka spóźniona? Ty zawsze jesteś na posterunku i o czasie ;:4
Wypatrywałam kaczek między sztachetami i zobaczyłam tą kruszynkę w wielkim kurzym świecie Obrazek
Róże rzeczywiście coraz są ładniejsze, ale część ma zaledwie parę pączków bo wiosna czy zima? dały popalić!
Bardzo dziękuję w imieniu całej menażerii za życzenia (piesek dalej jeden, coś młodzi nie mają szczęścia).
Tobie i Twoim najbliższym rodzince i zwierzaczkom, ptaszkom pomyślnego i zdrowego tygodnia! niech Wam wszystko sprzyja ;:196

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, i oby już było cieplutko...
A te kaczki to Twoje prywatne, czy okoliczne wpadły z wizytą do ogrodu? :) Skoro takie ruchliwe, to może trzena je czymś zanęcić ;:306

Pomidory masz w dobrej formie, kwitną czyli jest dobrze! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale fajne kaczusie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu kaczki moje osobiste, siedzą w kurzej wolierze i zadamawiają się a potem będą krążyć i wyjadać ślimaki ;:224 Myślę że pomidory w tunelu dadzą pojeść owoców, bo inne mi nie smakują :wink:

Kasiu ;:168 to biegusy!
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, dziękuję za życzenia. ;:180
Mam nadzieję, że róże tak całkowicie mną nie zawładną, piękne są, ale pojeść się nie da.
Na razie to muszę wiele się o nich nauczyć i rozpoznać swoje, bo okazuje się, że kupiłam dwie odmiany, które już u mnie rosły wcześniej. ;:124
O wiele łatwiej mi rozpoznać odmianę pomidora po wyglądzie krzaka, niż róże, ponadto część z nowozakupionych ma czarną plamistość, dotychczas walczyłam z objawami za pomocą HT, ale teraz muszę poszukać jakiegoś mocniejszego środka.
Bieguski fajne, bardzo pocieszne, ciekawie będzie ich obserwować.
U Ciebie też się zaczął festiwal róż, piękne są ;:333

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w nowym tygodniu, w którym zawita do nas lato!

Irenko na ile Ciebie poznałam to jak już coś uprawiasz to temat solidnie zgłębiasz ja nie aż tak :oops: więc podziwiam! :lol:
Kaczki na razie dalej w wolierze u kur za leszczynami więc obserwacje skąpe, ale są fajne bo zapychają razem jak przyklejone ;:306

Wielu z Was zna i ma amorfę :D

Obrazek

Obrazek

z dzwonków różowych wysiał się biały!

Obrazek

Dobrego dnia i tygodnia~!
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiy amorfę znam z Twoich zdjęć ;:306
Kaczuchy fajowe oby tylko lis się o nich nie dowiedział .Tak narzekałaś na brak kwiatów u róż a juz masz i to wtedy kiedy moje kończą pierwsze kwitnienie a na następne trzeba czekać. bo teraz już pojedyncze kwiaty na krzewach.
A gdzie masz te chwasty ja nie widzę ,za to ogród naprawdę bujny ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Melduję się w kolejnej części :wit czytałam Twój opis ogrodowych kłopotów na pierwszej stronie - chyba wszyscy w tym roku mieli większe lub mniejsze trudności, na początku sezonu miałam podobnie - kiedy Ty wyjechałaś, ja zachorowałam i efekt był podobny ;:222 Mam nadzieję że chociaż lato i jesień będą ładne ;:108 Twoje roślinki się starają, te co dały radę ładnie nadrabiają kwiatami ;:333
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu biegusy się przyzwyczają, a póki co trzymają się razem bo jeszcze nie znają współpierzastych i otoczenia :) Amorfę pierwsze widzę na Twoim zdjęciu, ale ja jeszcze dużo nie widziałam i jak zawsze spisuję nazwę i idę czytać do wujka Google co o niej wie ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, fajne te kaczuchny! ;:138 Oby zjadały wyłącznie ślimaki. :)
Amorfa zaintrygowała mnie, ale poczytałam i już wiem, ze na moje rabaty się nie mieści. ;:185 ;:185
Będę bezczelnie podglądała ją w Twoim ogrodzie. ;:113
Zdrówka życzę, ;:196 bo pogoda póki co jest taka, jak powinna. ;:333
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam, witam!
Trochę zaszalałam w ogrodzie, ręce pieką z pokrzyw a bolą od wyrywania trawy...w polu! ;:oj
Pod wieczór zakazałam sobie dalszego wyrywania i odpoczywałam ale padam na twarz, bo upał był ciężki, parny!
Jutro od rana podlewanie tunelu, a po całodobowym deszczu niestety sucho ;:oj

Julciu ;:196 chwasty mam uwierz mi :wink: głównie wysiana trawa i to taka co się ciągnie, ale wyrywam ....wyrywam! Kaczki jak zaczną chodzić to zapędzę do zamykanej woliery i może przez parę dni lis nie zwęszy okazji, bo byłoby mi ogromnie żal ;:145

Natalio miło mi że mnie odwiedzasz ;:196 No tak miałyśmy obydwie przerwę podobną, tylko że ja przystąpiłam do prac wypoczęta. Pomalutku zadbamy o swoje ogrody. Mam nadzieję, że lato będzie lepsze od wiosny, że nie będzie zbyt suche jak to ktoś pisał. Rośliny zdążą przejść całą wegetację, ale dobrze byłoby żeby jesień była ciepła i długa :D Dzisiaj słyszałam, że na świerkach zatrzęsienie szyszek, co podobno wróży srogą zimę :shock:

Ewciu mogę Ci posłać wiosną patyczki to sobie ukorzenisz, bo amorfę można formować i nie musi wyrastać duża :D Ja myślę, że te kaczusie trzymają się razem bo mają taki styl życia :D

Lucynko zobaczymy co będą jadły kaczuszki, myślę że nie tylko ślimaki ;:306
No tak amorfa nie dla działki, ale zawsze możesz ją mieć i prowadzić na bonsai ;:306
Ściskam i dobrej nocy, a jutro czego sobie życzysz ;:196

Dobrej nocy!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”