Preparat biologiczny BIOSEPT 33SL i inne
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Biosept 33SL
Czy ktoś z Was używał w tym roku na mączniaka rzekomego preparat Biosept 33 SL i z jakim skutkiem?
Pozdrawiam Andrzej.
- pogotowie ogrodnicze
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 wrz 2005, o 18:40
- Kontakt:
Re: Biosept 33SL
zapobiegawczo czy do zwalczania?Erazm pisze:Czy ktoś z Was używał w tym roku na mączniaka rzekomego preparat Biosept 33 SL i z jakim skutkiem?
Janusz z PO
- Onak
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mnie również. Jeśli ktoś by odp byłabym wdzięcznaErazm pisze:Zapobiegawczo i do zwalczania. Interesuje mnie skuteczność ...
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Zalecam przeczytanie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ight=mleko. Ja od kilku lat opryskuję pomidory, paprykę i ogórki mlekiem. Na pomidorach i papryce do obecnej chwili nie mam śladów chorób grzybowych.
Pozdrawiam Andrzej.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 7 wrz 2008, o 11:31
Biosept sl33 profilaktycznie?
Czy dobrym pomysłem byłoby opryskanie róż oraz ziemi w okolicy krzaczków Bioseptem SL33? Takie działanie profilaktyczne.
Dziękuję
Dziękuję
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Biosept sl33 profilaktycznie?
Ponoć skuteczne. Myślę, po przeczytaniu tego wątku, że skuteczność może być większa po dodaniu środka na przyczepność. Mnie również zainteresowało stosowanie biospetu dla róż.Marekk pisze:Czy dobrym pomysłem byłoby opryskanie róż oraz ziemi w okolicy krzaczków Bioseptem SL33? Takie działanie profilaktyczne.
Dziękuję
-
- 100p
- Od: 6 sie 2010, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Preparat biologiczny BIOSEPT 33SL i inne
A ja się zastanawiam czy w przypadku fuksji preparat Biosept zadziała. Choroby grzybowe spędzają sen z moich powiek a do tej pory tylko chemię stosowałam
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 2 paź 2012, o 14:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie zastosowałam preparat Biosept Activ u mnie w ogródku. Leczniczo na młodą, małą magnolię, u której pojawiły się szare kropeczki na liściach i rododendrona, którego leczę cały sezon z fytoftyrozy lub innego grzybka. Obie rośliny przeszły już kurację Previcurem a teraz polecono mi Biosept. Podlałam nim wszystkie rośliny w ogródku. Za tydzień powtórka. Mam nadzieję, że pomoże
Temat widzę, że zamarł, a ja kilka tygodni temu kupiłam Biosept Active. Na opakowaniu napisane jest, że to do roślin ozdobnych. CZy mogę zastosować do warzyw? Myślałam o ogórkach, pomidorach.