Storczykowe początki - Ilonka
- Narine
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cymbidum ma niezwykłe połączenie kolorów Kontrastujący środek rewelacja :P
Nowy storczyk też cudny - coś z rodziny "cambriowatych"
Nowy storczyk też cudny - coś z rodziny "cambriowatych"
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
- Narine
Hiacyntowy zapach? Uwielbiam Nawet gdyby nie pachniała to i dla kolorów warta grzechu Ja niestety nie mam pachnącego storczyka, ale kto wie...
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Narine
Ilonko "na szczęście" nie widziałam u nas takich :PNarine, podejrzewam że to "kto wie..." może się zdarzyć szybciej niż myslisz, wystarczy koło takiego storczyka pociągnąć nosem Wink
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
Witam wszystkich
Dziś odcinek z serii "co jest grane?"
Od początku pisałam o niepodobajacych mi sie liściach phalenopsisa i oto one: Dodam że dwa liscie już odpadły.
To jest mój rożowy falek, który kwitnie jak szalony, posiada ok 20 kwiatów a wczoraj zobaczyłam że cos wypuszcza z uspionego oczka, chyba nową łodyżkę. Więc nie wiem czy nadmierne kwitnieie może osłabic liście? Czy jednak to jakaś choroba?
Prosze powidzcie mi jeszcze jak umierają "naturalnie" stare liście? od łozyzki czy od czubka liścia?
To kolejny liść tej samej rosliny, który z kolei zaczyna żółknąć i marszczyc się w miejscu jego najwiekszego przegięcia (wiem że nie za wiele widać, ale nie dało sie tego lepiej ująć)
No i mój bielik też nie wyglada za dobrze, to chyba wirus albo grzybek
I mój problem nr3 to przebarwienia lisci , co to za cholerstwo
Dziś odcinek z serii "co jest grane?"
Od początku pisałam o niepodobajacych mi sie liściach phalenopsisa i oto one: Dodam że dwa liscie już odpadły.
To jest mój rożowy falek, który kwitnie jak szalony, posiada ok 20 kwiatów a wczoraj zobaczyłam że cos wypuszcza z uspionego oczka, chyba nową łodyżkę. Więc nie wiem czy nadmierne kwitnieie może osłabic liście? Czy jednak to jakaś choroba?
Prosze powidzcie mi jeszcze jak umierają "naturalnie" stare liście? od łozyzki czy od czubka liścia?
To kolejny liść tej samej rosliny, który z kolei zaczyna żółknąć i marszczyc się w miejscu jego najwiekszego przegięcia (wiem że nie za wiele widać, ale nie dało sie tego lepiej ująć)
No i mój bielik też nie wyglada za dobrze, to chyba wirus albo grzybek
I mój problem nr3 to przebarwienia lisci , co to za cholerstwo
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.