Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
-
- 100p
- Od: 22 paź 2017, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
W biedronce od dziś w promocji hippeastrum w doniczce cena 8,99 zł
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2014, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Seba koło Starego Sącza jest Zakład Doświadczalny Ogrodnictwa w miejscowości Brzezna i tam można kupić truskawki,różne drzewka i krzewy owocowe-też ich odmiany własne.Mają swoją stronę internetową.
W Starym Sączu jest szkółka nadleśnictwa-wczesną wiosną bardzo tanie sadzonki iglaków i drzewek leśnych.
Tam w pobliżu jest też duża szkółka drzewek ozdobnych.
Między Gorlicami ,a Tarnowem jest kilka szkółek przy trasie,ale nigdy w nich nie byłem.
W Starym Sączu jest szkółka nadleśnictwa-wczesną wiosną bardzo tanie sadzonki iglaków i drzewek leśnych.
Tam w pobliżu jest też duża szkółka drzewek ozdobnych.
Między Gorlicami ,a Tarnowem jest kilka szkółek przy trasie,ale nigdy w nich nie byłem.
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Potwierdzam w Lidlu rzucili nowe cebulki ale szczerze to nic ciekawego to co przed rokiem a może mniej ....
Re: Lilie-uprawa cz.7
Widzę, że mam bardzo dużo do czytania, aż 7 części o liliach - dziś zaczęłam moją przygodę z liliami - kupiłam cebule w Lidlu - będę je miała pierwszy raz w moim ogrodzie.
Może ktoś kiedyś kupował takie i podzieli się informacjami czy były zgodne i czy rzeczywiście mają taką wysokość, jaka jest podana na opakowaniu
Może ktoś kiedyś kupował takie i podzieli się informacjami czy były zgodne i czy rzeczywiście mają taką wysokość, jaka jest podana na opakowaniu
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lilie-uprawa cz.7
Ja kupowałam i były zgodne. Nie bardzo wiem co do szerokości, nie przypominam sobie gdzie były te informacje, albo nie zwróciłam na to uwagi. chyba, że chodzi Ci o te 12/14 cm, które widać. To jest wielkość cebuli.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Mam tą Elodie z Lidla i jest zgodna odmianowo. Takie jak w tym mix to z kolei były jako roselilly i też zgodne choć na 3 cebulki zakwity 3 jednakowe ciemny róż ale i tak piękne .
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witam . W podrzeszowskim Auchen sporo cebul ale niestety ich stan jest różny. Małe cebule, często zagrzybione, kłącza miniaturowe . Aktualnie jest promocja na lilie - 1,39 z pojemników zbiorczych, 2,99 cebule i kłącza w kapersach z firmy FLORA. Do tego droższe warianty za 7,99. Widziałam też osobny regał z begoniami , piwoniami, liliowcami i irysami ceny różne. Wystawili też drzewka owocowe . Jutro wstawię zdjęcia bo nie mogę teraz poradzić sobie z ich przesłaniem na komputer z telefonu i potrzebuję pomocy eMa .
W Lidlu jak napisały osoby powyżej dostawa bylin ale nic nowego. Są też mieszanki Lovely Combinations i wybrałam sobie takie z 3 daliami w środku. Karpy większe niż te w Auchen .
Pozdrawiam .
W Lidlu jak napisały osoby powyżej dostawa bylin ale nic nowego. Są też mieszanki Lovely Combinations i wybrałam sobie takie z 3 daliami w środku. Karpy większe niż te w Auchen .
Pozdrawiam .
- ewelkacha88
Dzięki. Zazwyczaj kupowałam w Lidlu cebulki tulipanów, narcyzów i krokusów - zawsze były zgodne. Cieszę się że i lilie są zgodneLadyK pisze:Mam tą Elodie z Lidla i jest zgodna odmianowo. Takie jak w tym mix to z kolei były jako roselilly i też zgodne choć na 3 cebulki zakwity 3 jednakowe ciemny róż ale i tak piękne .
-
- 200p
- Od: 25 kwie 2014, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A oprócz Auchana były gdzieś begonie?
Pozdrawiam Ola Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.
- ewelkacha88
Olu tak, są w Brico, w Majstrze ale szczerze proponuję odwiedzić sklep typowo ogrodniczy i na bank kupisz większe cebule .
- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
W Obi w Markach (mazowieckie) dużo większy wybór niż w pozostałych, być może z uwagi na lokalizację.
Naprawdę duży wybór i całkiem niezłe okazy. Jest z czego wybierać.
Kupiłam co nieco.
Teraz - raczej już zakończyłam zakupy bylinowo-nasienne na ten sezon.
Naprawdę duży wybór i całkiem niezłe okazy. Jest z czego wybierać.
Kupiłam co nieco.
Teraz - raczej już zakończyłam zakupy bylinowo-nasienne na ten sezon.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02