Ewelinka - ...ach te storczyki ;) czyli moja galeria

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ewelinka
100p
100p
Od: 4 lut 2007, o 13:21

Post »

Dokładnie ten :D Mam jego metke a pani od której kupowałam powiedziała że bedzie taki jak na obrazku (czyli na tej metce) a tam był Maudiae :D Nie pisałam o tym wcześniej bo 100% pewności nie mam jednak chowa się dobrze więc myślę że zapewniam mu odpowiednie dla niego warunki i kiedyś zakwitnie 8)
Pozdrawiam,
Ewelinka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

one są ładne i mi się podobają, ale że u mnie Paphiopedila zdecydowanie nie chcą być, to nie kupuję ich. mam obecnie tylko jedno, które jako tako rośnie, ale kwitnąć nie chce.
Awatar użytkownika
Ewelinka
100p
100p

Post »

Skoro Ci się podobają to dlaczego się poddajesz? Zawsze jest jakaś przyczyna tego że dana roślinka nie chce rosnąć- znajdź ją i napraw jeśli chcesz się nimi cieszyć! Rośliny reagują na nasze poczynania bardziej niż nam się wydaję dlatego warto czasem zmienić swoje nastawienie... Mniej narzekania, więcej pracy! Powodzenia! :wink: :lol:
Pozdrawiam,
Ewelinka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

jeszcze żadne u mnie niezakwitło, nie wiem czemu. może one muszą mieć okres spoczynku, którego nigdy nie robię storczykom... albo jest im źle... nie wiem, czemu nie chcą rosnąć. moje warunki odpowiadają Phalaenopsisom i Vandom, bo te storczyki raczej chcą u mnie rosnąć, zwłaszcza Phalaenopsisy.
Awatar użytkownika
Ewelinka
100p
100p

Post »

Teraz kolej na moje dendrobium :D Tak naprawdę to wcale nie planowałam go kupować. Byłam w LM z chłopakiem i poprosiłam go by sprawdził cenę na czytniku ponieważ stało dużo przekwitniętych storczyków i nie było na nie przeceny a zazwyczaj w takich przypadkach jest. Wzięłam pierwszego z brzegu i mu podałam a sama rozglądałam się za innymi storczykami :wink: Po kilku minutach ten mój głuptas wrócił z wycenionym storczykiem i paragonem :roll: Pytam co to jest a on mi mówi że załatwił przecenę i go kupił bo myślał że o to mi chodziło :lol: Ach ci mężczyźni ;:173 i tak oto hoduje go sobie i czekam aż zakwitnie...

Na razie wygląda tak: Obrazek

ale wypuszcza nowe psb więc to dobry znak :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,
Ewelinka
Awatar użytkownika
skatla
50p
50p
Od: 14 mar 2008, o 20:59

Post »

Ale jakie rozrośnięte! Ciekawe, jaki będzie miało kolor? ;:80
Trzymam kciuki za kwitnienie!
Nie spiesz się, nie przejmuj się. Wpadłeś tu tylko z krótką wizytą, przystawaj więc i wąchaj kwiaty.
Walter Hagen
Awatar użytkownika
Ewelinka
100p
100p

Post »

To prawda- rośnie jak szalone :lol: będe musiała je przesadzić jak tylko kupie odpowiednią ziemie i doniczkę bo nowe pseudobulwy już się nie mieszczą :lol: Nawet beż kwiatów ma swój urok, chyba ze względu na ten ciekawy kształt i ułożenie psb także ciesze się nim cały czas :wink:
Pozdrawiam,
Ewelinka
Awatar użytkownika
skatla
50p
50p
Od: 14 mar 2008, o 20:59

Post »

Od serca kupiony, z sercem pielęgnowany, rośnie jak na drożdżach!!! To drugie dendrobium też dostałam od mojego faceta, jak wyjeżdżał za granicę...Hihi Coś w tym musi być!
Nie spiesz się, nie przejmuj się. Wpadłeś tu tylko z krótką wizytą, przystawaj więc i wąchaj kwiaty.
Walter Hagen
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Fajny ten twój chłopak Ewelinko i dendrobium też. Narobiłaś mi apetytu i już mnie kręci, aby znalazło się również w mojej małej kolekcji. Jak dotąd w okolicznych kwiaciarniach królują falusie i najwyżej sabotki. Innych storczyków nie widziałam. Muszę się wybrać do Warszawy, ale odkąd się z niej niedawno wyniosłam, jakoś nie mam ochoty jeździć, nawet na kilka godzin. Wolę swoje peryferie z nieutwardzoną drogą, ale za to z lasem na tyłach domu i śpiewającymi ptakami, choć paskudzą mi loggie. Mąż, warszawiak z dziada-pradziada również.
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Ewelinko to twoje Dendrobium to kingianum,moje kwitło tak
Obrazek Obrazek
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Zapomniałam dodać ,że bardzo intensywnie pachnie :wink:
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękności pokazujesz. Szczególnie sabotek :shock: Ja też kupiłam sabotki po przecenie w takich podwójnych doniczkach. Też je rozsadziłam. Pozostaje czekanie. Trzymam kciuki za wszystkie i czekam na kolejne zdjęcia. :lol:
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Ewelinko ten sabotek uroczy :P wygląda jakby się zarumienił :wink: a dendrobium wygląda na bardzo dorodne - oby Ci pięknie zakwitło :D :D :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”