Orlik (Aquilegia vulgaris) FOTO i identyfikacja odmian
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Orlik pospolity (Aquilegia Vulgaris) - BAZA
Kingo masz ślicznego orlika i fakt mogłabyś zebrać nasionka. Orliki jak już mają nasionka to tak szybko ich się nie pozbywają także jak będzie już pora to po prostu możesz nim lekko potrząsnąć jak makówką podstawić coś pod spód i nasionka zebrane .
-
- 1000p
litlegirl orliki mają piękne kwiaty i mają to do siebie że jak im pozwolisz to rozsieją się po całym ogrodzie.Zrób wszystkim zdjęcia w zbliżeniu to pewnie będzie kilka osób chętnych na nasionka
- litlegirl
- 50p
- Od: 22 maja 2010, o 19:47
Chyba dzięki wam zostanę fanką orlików. Co prawda dalej jest jak w małpim gaju, ale już zastanawiam się jak je porozsadzać, żeby się krzyżowały i ładnie wyglądały
Zatem w przybliżeniu:
Jestem pewna, że kolory się powtarzają, mam jeszcze parę innych zdjęć, ale chyba ich za dużo, żeby wszystkie wkleić. W każdym razie są różne odcienie różu, bordo oraz fioletu
Zatem w przybliżeniu:
Jestem pewna, że kolory się powtarzają, mam jeszcze parę innych zdjęć, ale chyba ich za dużo, żeby wszystkie wkleić. W każdym razie są różne odcienie różu, bordo oraz fioletu
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
A ja do niedawna się zastanawiałam jak można zachwycać się orlikami.
Ale pękłam .Uwielbiam je .
Ale pękłam .Uwielbiam je .
-
- 1000p
litlegerl jestem zachwycona twoimi orlikami ile mają kwiatków na jednej łodyżce. Uni 57 w pojedynka też ci się rozmnoży tylko z tym że wszystkie będą jednakowe pokaż nam swojego kwiatuszka
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
E tam, jedną skromną sztuką się mam chwalić? Nawet kolorku nie ma ciekawego, taki bladożółty, skromny
- lesioc
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
Re: Popularne Orliki
Mnie orliki zauroczyły jakiś czas temu, próbowałem wysiewać z nasion i nie wiem co robiłem źle, ale najczęściej były marne i żaden nie przetrwał zimy.
W zeszłym roku sie zdenerwowałem i kupiłem po 2 sadzonki różowegeo, żółtego i niebieskiego.. kwitły bardzo ładnie cały sezon.
W tym roku pierwsze zakwitły różowe... a wysrosło ich chyba z 15 dookoła ;)
W zeszłym roku sie zdenerwowałem i kupiłem po 2 sadzonki różowegeo, żółtego i niebieskiego.. kwitły bardzo ładnie cały sezon.
W tym roku pierwsze zakwitły różowe... a wysrosło ich chyba z 15 dookoła ;)
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
- Yvona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Popularne Orliki
Rogo jakie cuda
Moje wysiane jesienią zeszłego roku w tym roku jeszcze nie kwitną, choć miałam cichą nadzieję, że zdarzy się cud Na pocieszenie dzis na ryneczku kupiłam małą sadzoneczkę białego orlika za całe 2zł
Moje wysiane jesienią zeszłego roku w tym roku jeszcze nie kwitną, choć miałam cichą nadzieję, że zdarzy się cud Na pocieszenie dzis na ryneczku kupiłam małą sadzoneczkę białego orlika za całe 2zł
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.