Ogródek osiedlowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p
Od: 27 lip 2008, o 09:08

:D

Post »

dziś mi zakwitł powojnik na różowo, miesiąc po posadzeniu, suuuper :D
i nie muszę wogole ogródka podlewać bo codziennie wieczorem pada, jak na zamówienie :D
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Re: :D

Post »

milka100 pisze:dziś mi zakwitł powojnik na różowo, miesiąc po posadzeniu, suuuper :D
i nie muszę wogole ogródka podlewać bo codziennie wieczorem pada, jak na zamówienie :D
Ale szczęściara !!! - u mnie dopiero dzisiaj trochę popadało.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam milko!
Jak się cieszę, ze znalazłem kolejnego maniaka przyblokowych ogródków! Tak trzymaj i pokazuj nam mnóstwo fotek z zakładania tego kawałka zieleni! Ja już zakładanie ogródka pod blokiem mam za sobą i wiem ile to zachodu (i to nie tylko z roślinami :evil: ). Pozdrawiam i zapraszam pod swój blok :wink: .
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony.

Post »

milka100 pisze:prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony. Gdziekolwiek jadę na jakąś wycieczkę lub do rodziny biorę ze sobą łopatke i worki na śmieci. I tak ostatnio jadąc na grzyby odwiedziliśmy rodzinę narzeczonej szwagra i co ja widzę, przecudny wielgachny skalniak pełen roślinek, których ja nie mam u siebie
i łopatka poszła w ruch
wzięłam sobie szczepki, które już rosną u mnie na skalniaczku pod blokiem. Bardzo dziękuje za te szczepki, mam nadzieje, że się przyjmą.
Uważaj ogrodniku szczepki mogą czyhać na ciebie wszędzie !!!! :lol:
Milka!!!!!!! Ja w neidzielę, jechałam do lasu do kuzynki. I wychodzac z domu przypomniałam sobie Twoje słowa "prawdziwy ogrodnik zawsze ubezpieczony"i wróciłam się do domu po worki na smieci i łopatkę...

Mam jednek do Ciebie pretensję... oj bardzo ...

Czemu nie napisałaś, że to muszą być baaaaaaardzo wytrzymałe worki???????? hihihihih

I masz rację .. wróciłam z pełnymi workami.

Obrazek
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p

Prace trwają

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

robota idzie na przód, grządki sie robią i czekają na jesienne obsadzenie, coś nawet zakwitło :D
x-p-k

Post »

A powiedz nam co masz tam zamiar posadzić?
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p

:)

Post »

trawa i żywopłot rosną mi jak na drożdżach, zwów trzeba będzie zrobić radykalne cięcia :D
co chce zasadzić na jesień, oczywiście wszystko co dostane "co łaska" a przede wszystkim chce kupić róże okrywowe i parkowe w rożnych kolorach, a na wiosnę zasadzę hibiskusy i azalie które mi w domu wykiełkowały, oczywiście jak dożyją i inne które wyrosły mi z nasionek
dziś sobie zasiałam sasankę i goryczkę, niestety w sklepie zielarskim nie było nasion funkii :( a tak chciałam sobie zasiać, no ale może wydębię od kogoś z rodziny szczepkę :wink:
skończyłam dziś robić grządki już nie tworze żadnych nowych w tym roku, no może jedna malutka przy skalniaku na 2 obiecane paprocie
od wiosny robiłam te grządki, ale nie polegało to na przekopaniu łopatą tylko na zdjęciu darni i wykopaniu chwastów z korzeniami :shock:
teraz tylko i wyłącznie obsadzanie, pielenie, przycinanie i ciągłe znoszenie kamieni, tak kamieni w ogrodzie nigdy dość, jak nie na skalniak do obłożenia obrzeża grządek :D
ale się zmęczyłam od tej roboty i pisania :wink:
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p

Mam chyba jakąś chorobe

Post »

wiec chyba mam jakąś chorobę jestem roślinną kleptomanka, a co gorsze nie chodzę gdzie po obcych tylko czatuje na ogródki w mojej rodzinie.
i tak dziś znienacka nawiedziłam ogródek kuzynki i pozwoliłam sobie wykopać dwie paprocie, fiołki i rożne piękne skalniaczaki
a co gorszę jeszcze się z nią umówiła na kolejne szabrowanie
jaką ja mam wyrozumiałą rodzinę, tak patrzą z politowaniem na moją chorobę
oczywiście łopatka i worki na śmieci były jak zwykle przy mnie :D

dostałam też taką dziwną roślinę do reanimacji bo była strasznie wysuszona, już stoi w wodzie, jak ją uratuje to się nią na forum pochwale :D
samanta
500p
500p

Post »

Milko widzę ,że u Ciebie też pięknie kwitną kwiatki( nie narzekaj) i pokazuj zdjęcia z postępów jakie czynisz przy bloku :!: , może coś zgapię :?: :!: :lol:
Marta
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

super!! podziwiam
oby więcej takich osób!! wtedy było by pięknie i kolorowo gdzie tylko wzrok sięgnie :)
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p

:(

Post »

I znów babo wydałaś pieniądze na te kwiatki - powiedziało milki100 sumienie.

no niestety znowu sobie coś kupiłam, ponoć jedna z tych roślin to azalia czy coś podobnego, na placu to kupiłam po 8 zł sztuka
Obrazek
Obrazek

w ramach pokuty za wydane pieniądze skosiłam trawnik i przycięłam żywopłot :oops:
x-p-k

Post »

To drugie to na pewno azalia, a pierwsze hmmm wygląda jakoś pierisowato :D. Nie wypominaj sobie dwóch kwiatków! Ja ostatnio wykupuję jak szalony, to jest dopiero powód do zwartwień :D 8)

Przygotuj azalii dobre miejsce bo to dość delikatny stwór. Przede wszystkim kwaśna ziemia i sporo wilgoci!
samanta
500p
500p

Re: :(

Post »

milka100 pisze:I znów babo wydałaś pieniądze na te kwiatki - powiedziało milki100 sumienie.

no niestety znowu sobie coś kupiłam, ponoć jedna z tych roślin to azalia czy coś podobnego, na placu to kupiłam po 8 zł sztuka
Obrazek
Obrazek

w ramach pokuty za wydane pieniądze skosiłam trawnik i przycięłam żywopłot :oops:
To witam w klubie - ja też dzisiaj poszalałam w ogrodniczym :lol: :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”