Zrób to sam, czyli pomysły Forumków

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie mogę wypatrzeć na zdjęciach, czy siedzenia i podłokietniki robione są na jakiś wpust, czy trzymają je jedynie gwoździe? Jak to jest w praktyce z udźwignięciem takiego jak ja 80-kg wieloryba? :oops:
Innymi słowy, czy te krzesła przeszły już testy w praktyce?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To jest tak one całe nie są z wierzby. Główna konstrukcja, że tak powiem nogi boki są z Akacji (robini) bo tam akurat ona rośnie jak chwast i nie było problemu ze zdobyciem materiału. Pomogliśmy innemu sąsiadowi oczyścić rów bo się za bardzo zagęścił od tej akacji. Stąd wpadłam na pomysł właśnie by drewna nie marnować hihi. (miał iść do kominka) i coś z nich zrobić i jest... z wierzby są te cienkie elementy siedlisko i oparcia. A reszta to już kombinacja co by tu poprzeplatać i jak Very Happy Ciężkawo się przeplatało szczególnie te końcowe sztuki we dwójkę nam było ciężko naprawdę. I tak po kawałeczku i po kawałeczku. pamiętam jak mnie paluszki bolały hehe No ale całość (piłowanie i skręcanie to już mój M) ja tylko mówiłam to tu a to tak i donosiłam materiału. Mój kolega Jarek to się właśnie nabijał z nas i ciągle mówi no a co to ci znowu Wiola wymyśliła oj biedny ty jesteś biedny hihi A co!!! A teraz nie chce oddać krzesełek wredota hehe
Bardzo się cieszę, ze wam się podoba. Wkleiłam swoją odpowiedz z mojego wątku by co nieco wyjaśnić.
Nie mogę wypatrzeć na zdjęciach, czy siedzenia i podłokietniki robione są na jakiś wpust, czy trzymają je jedynie gwoździe? Jak to jest w praktyce z udźwignięciem takiego jak ja 80-kg wieloryba? Embarassed
Innymi słowy, czy te krzesła przeszły już testy w praktyce?
Trzymają się na śrubach. wszystko tak skręcaliśmy bo ....a nie wiem dlaczego bo można potem odkręcić bo bardziej ściąga bo mieliśmy wkrętarkę i było łatwiej nie trzeba stukac i wzruszać wszystkiego a nie wiem to już moja druga połówka ;)) A zostały tak wpuszczone troszkę by się łebki schowały by przypadkiem nie haczyły. wszystko wyszlifowane papierem jakieś zadziory a potem malowane kilka razy. A przeszły oj przeszły 80kg hehe one udźwignęły mojego kumpla 120 kg i i moją kumpele jak siedziała u niego na kolanach z jakie55 dodatkowo. Są służą dobrze stoją przy stoliczku na kawę gdzie obecni właściciele ciągle spędzają czas pod brzozami w czasie przerw w pracach.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiolu, jeszcze raz powiem, krzesła cudne. A jak powiedziałaś dokładnie z czego i jak są zrobione to bardzo Ci zazdroszczę. U mnie też tego materiału /akacji i wierzby/ pod dostatkiem tylko wykonawców brak. ;:98
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokładnie tak foxiku. Test przeciążeń był na nich. hihi Ale najpierw jednak my siadaliśmy ;) miałam pietra ale... dały rade. Twarde są.
U mnie też tego materiału /akacji i wierzby/ pod dostatkiem tylko wykonawców brak.
kurczę u mnie właśnie nie ma :( To było robione u kolegi z pracy w okolicach twardogóry ;( Rączki no tak zawsze jest jakiś problem ręce są materiały nie ma materiał jest raczek nie ma :(
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;) No pewnie to już zależy od właścicieli. ;) jakie mają gabaryty :oops: albo jak szybko ta kawę piją :lol: :lol: :oops: Ale poduszeczkę zawsze sobie można położyć pewnie jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Mnie takie krzesło podobało by się jako dekoracja ogrodu.
Widziałam coś podobnego, opatulone mchem, a na tym kwiaty...było piękne...
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Piękne te krzesła! Wyglądają tak ażurowo! To aż niewiarygodne, że wytrzymały więcej niż kilka użyć! Naprawdę, coś pięknego!!!
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Madziny pomysł na darmową szklarenkę z surowców wtórnych.

[size=150]maakita[/size] pisze:A to moja miniszklarenka

Obrazek
Obrazek
[/quote]

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=592
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie takie krzesło podobało by się jako dekoracja ogrodu.
Widziałam coś podobnego, opatulone mchem, a na tym kwiaty...było piękne...
pewnie jak już nie będą zdolne do siedzenia spełnią taką funkcję. Teraz są dekoracyjno użytkowe :D

No proszę fajne te miniszkalernki.
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57

Post »

Rowerek jest bardzo fajny, ale broń Boże go nie maluj! właśnie taki szaro-czarny ma urok, pomalowany będzie sie kłócił z kolorami kwiatów i donic.
Skalniak - cudo. Jak duża ta kasta budowlana?
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Mnie też zauroczył skalniaczek z fontanną. :shock:
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

E@K66 pisze: [...].Ja swoja bude kupilam na bazarze, poprzedni wlasciciel sprzedawal w niej zapiekanki , a przywiozlam ja traktorem.Moze i ty znajdziesz kogos takiego , kto ci to przetransportuje traktorem taniej.
Tak to wygladalo po przywiezieniu:

Obrazek

A tak wyglada to teraz: Obrazek
Taras zrobil mi stolarz natomiast cala resze robie sama, korowanie oflisa,obijanie domku,malowanie itd.Ja w karzdym razie stosuje zasade "ziarnko do ziarnka" bo po prostu nie mam kasy. [...]
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

No właśnie ,mnie by interesowała ta część dobudowana,właśnie coś zbliżonego do tego ;:80.Będę dumać i wiercić dziurę w brzuchu mojemu M :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”