Moje zieloniutkie i nie tylko
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
nareszcie nasze forum działa
Nie wiem czy otrzymałaś moje pytanie odnośnie zasianych roślinek.Ciekawa jestem czy wykiełkowały Ci mimoza i eukaliptus.Ja próbowałam ukorzenić sadzonki które przywiozłam z wczasów w tamtym roku ,ale niestety padły mi.Nie pomyślałam że można z nasionek
nareszcie nasze forum działa
Nie wiem czy otrzymałaś moje pytanie odnośnie zasianych roślinek.Ciekawa jestem czy wykiełkowały Ci mimoza i eukaliptus.Ja próbowałam ukorzenić sadzonki które przywiozłam z wczasów w tamtym roku ,ale niestety padły mi.Nie pomyślałam że można z nasionek
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
-
- 200p
- Od: 29 lis 2008, o 18:59
Obiecałam wstawić zdjęcia moich wysiewów.Oto one.Na pierwszym zdjęciu są żywe kamienie,na drugim mimozy a na trzecim rosiczki.Rosiczki teraz mają już po trzy listki.Wysiałam cztery odmiany i jest tego chyba ze sto sztuk. Mam też wysiane kaktusy i mnóstwo innych roślinek i czekam na wschody.Marzenko.Mimozami mogę się z tobą podzielić, rosiczkami też jeśli jesteś zainteresowana.U ciebie w wątku widziałam roślinkę ,która wypuszczała kwiatki na liściach a ty nie znałaś jej nazwy.Czy to nie przypadkiem myszopłoch?[/code]
-
Aniu
maleństwa są super. Chętnie się z Tobą wymienię.A ta niezidentyfikowana roślina w moim wątku to rzeczywiście myszopłoch.
maleństwa są super. Chętnie się z Tobą wymienię.A ta niezidentyfikowana roślina w moim wątku to rzeczywiście myszopłoch.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
- 200p
- Andziax007
- Kontakt:
-
Aniu
odetnę Ci kawałek myszopłocha ,bo ma mnóstwo bocznych sadzonek i ukorzenię jaśmina. :P
odetnę Ci kawałek myszopłocha ,bo ma mnóstwo bocznych sadzonek i ukorzenię jaśmina. :P
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
- 200p
-
- 200p
- Andziax007
- Kontakt:
-
- 200p
LeNka.Dziękuję za odwiedziny.Moja gardenia jest teraz w karcerze.Nie chciała kwitnąć,gubiła liście itd. więc została przeniesiona do kaktusowego zimowiska.Jak jej się poukłada w tej bladozielonej czuprynie to przeniosę ją do chłodnego pokoju.Wtedy zobaczymy co się będzie działo.Na wszelki wypadek kupiłam mniejszą ,taką krzaczastą.Na pierwszym zdjęciu są kaktusy wysiane 24.01 na tych dwóch rosiczki (tylko na torfie mam jakąś pleśń i nie wiem co z tym zrobić) tutaj siewka eukaliptusa a na końcu siewki albizzi