Aksamitka - królowa jednorocznych cz.1
Więc wysiałam dzisiaj mam nadzieję , że nie za wcześnie , ponieważ parapety u mnie mają ograniczony metraż ;) a pomidory,papryka i ogórki już je zajmują Do oszklonej altany na tarasie będę mogła wynosić sadzonki dopiero początkiem kwietnia
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja obsadzałam warzywnik aksamitkami, wyglądało to fajnie i faktycznie robali było mniej, w tym roku warzywnik zlikwidowałam, ale aksamitki i tak posadzę w innym miejscu.roslynn pisze:Ja swoje wysiałam już do gruntu.
Myślę, że wokół warzyw można posadzić jako obwódki.
Za bardzo nie wiem bo warzywek nigdy nie miałam ale przy mojej pietruszce i ziołach rosły i nic się nie działo.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Wow , śliczne,,, Ja też będę miał . Jeśli jest ktoś zbierał nasiona i ktoś zechciałby się podzielić ze mną odrobiną nasion tej białej i żółtej z drobniusieńkimi kwiatkami to bym był baaaardzo wdzięczny , w razie czego PW .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Ja juz zakupiłam aksamitki właśnie tą białą i ,,pasiatą" u mnie na opakowaniu stoi aksamitka clown zabawna to ona jest i to bez dwóch zdań ale oczywiscie spodobała mi się jeszcze ta drobniutka żółciuka:) Byłam dzis na zaprzyjaźnionej działce i poraziło mnie piekno tych smrodziuszek zakochałam się w nich nie ma piekniejszego widoku jesienią i zdania nie zmienię
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
-
- 200p
- Od: 5 sie 2009, o 23:35
Re: Aksamitka - królowa jednorocznych
Aksamitki już wysiałam w skrzyneczkę jakieś 2 tyg.temu ,rosną jak szalone ,dobrze wiedzieć ze odstraszają robale ,posadzę koło warzywnika .
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
? Sokrates
? Sokrates
dwa lata temu mój warzywnik wyglądał tak :
bardzo lubię aksamitki
upycham je gdzie się da.
bardzo lubię aksamitki
upycham je gdzie się da.
W moim ogrodzie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=43291
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Ja posiałam przedwczoraj w tunelu foliowym aksamitki: żółtą, białą i czerwoną a także wysoką Fantastic.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Aksamitek nie może zabraknąć w ogrodzie!!U syna kwitła tak
Są naprawdę piękne,wysokie,kwiaty duże postrzępione.Te sieję najchętniej.
Są naprawdę piękne,wysokie,kwiaty duże postrzępione.Te sieję najchętniej.