Cytryna skierniewicka - uprawa,wymagania,problemy
Ja bym nie przesadzała, jeśli nie ma takiej potrzeby. Moje cytryny rosną w zwykłej kwiatowej ziemi, raz na dwa tygodnie w okresie kwiecień-sierpień zasilam je nawozem w płynie do cytrusów. Naprzemiennie raz doglebowo następnym razem dolistnie, ponieważ nie chcę zasolić ziemi w doniczce.
Mają dwa lata i ładnie się rozrosły, a kupiłam małe sadzoneczki z 4 listkami w castoramie.
pozdrawiam serdecznie i życzę pięknych cytryn
Mają dwa lata i ładnie się rozrosły, a kupiłam małe sadzoneczki z 4 listkami w castoramie.
pozdrawiam serdecznie i życzę pięknych cytryn
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
witam wszystkich i w miarę możliwości proszę o pomoc;)
mam cytrynkę skierniewicką mniej więcej od 3-4 lat, kupiłem ją chyba w OBI z tego co pamiętam, kwitnie mi regularnie, od czasu do czasu wypuści kilka listków które później częściowo opadają, jednak nie potrafię wymusić na niej wzrostu, przez cały czas jest tej samej wielkości - ok. 30cm.
Co zrobić żeby zaczęła rosnąć? Posadziłem ją w zwykłej uniwersalnej ziemi, od początku nie używam żadnych nawozów, stoi w miejscu dobrze nasłonecznionym
mam cytrynkę skierniewicką mniej więcej od 3-4 lat, kupiłem ją chyba w OBI z tego co pamiętam, kwitnie mi regularnie, od czasu do czasu wypuści kilka listków które później częściowo opadają, jednak nie potrafię wymusić na niej wzrostu, przez cały czas jest tej samej wielkości - ok. 30cm.
Co zrobić żeby zaczęła rosnąć? Posadziłem ją w zwykłej uniwersalnej ziemi, od początku nie używam żadnych nawozów, stoi w miejscu dobrze nasłonecznionym
I dziwisz się że nie rośnie. Poczytaj sobie po kolei tematy w dziale Poradniamayflower pisze: Posadziłem ją w zwykłej uniwersalnej ziemi, od początku nie używam żadnych nawozów, stoi w miejscu dobrze nasłonecznionym
- ewasz29
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ratujcie moją cytrynkę ! Mam na niej przędziorka ! Czy jest jakiś sposób ,oprócz stosowania preparatów chemicznych ( nie chcę smrodu oprysków w domu ) . A na dwór teraz przecież nie wyniosę do opryskiwania ,bo ciągle pada . na razie spłukałam go wodą . Pajęczynki na razie nie widać ,ale widzę ,że pajączki się ruszają nadal
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
popryskać clinem do szyb rozcieńczonym z wodą - taką gęsą pianą, po kilkunastu min. spłukać, robić tak co tydzień u mnie pozabijało.
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
nie mam pojecia na 3,5 l lałam sporą warstwę.. tak intuicyjnie a doniczkę można owinąć reklamówką
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie