Szczepienie drzewek, krzewów owocowych oraz warzyw cz.1
podziękowania
Bardz bardzo dziękuję za pomoc:-)))) teraz to ja jestem tak obkuta teoretycznie, że aż żal mo mojego ogrodu:-)))))))))))))))), będę szczepić jak szalona.
pozdrawiam gorąco
pozdrawiam gorąco
Szczepienie krzewów?
Witam wszystkich
Mam pytanie co do szczepienia krzewów:
-kiedy jest najlepsza pora szczepienia?
- czy za pomąca szczepienia mozna uzyskac drzewko, które nie bedzie takie duze jak roslina mateczna?
Mam pytanie co do szczepienia krzewów:
-kiedy jest najlepsza pora szczepienia?
- czy za pomąca szczepienia mozna uzyskac drzewko, które nie bedzie takie duze jak roslina mateczna?
Zrób fotkę tego drzewa. Teoretycznie da się takie coś przeprowdzić. Zrób fote i zobacze.maro168 pisze:troche poczytalem na ten temat i juz nieco wiem o szczepieniu, nie wiem tylko jednego np: jeśli chcialbym zaszczepic drzewo sliwki ktora ma z ok 6-7 metrow wyskosci i chcialbym uzyskac forme mniejsza z ok 3 metrow - da sie takie cos zrobic?
Pozdro
Mutari
Maro 168, masz rózne typy szczepień i różne podkładki. Poczytaj sobie o tym, ale mówię od razu nie jest to łatwe i trzeba mieć wiedze aby to robić. Jeżli zrobisz coś nie tak to zraz się nie przyjmie. A jeśli chodzi o twoje pytanie czy da się zaszczepić śliwę na mniejszej odmianie, oczywiście, że się da, ale ty tego nie zrobisz. Nie obraź się, że tak napisałem, ale żeby przeprowadzić takie szczepienie jakie chcesz zrobić, musi to być bardziej w tych sprawach kompetentna.
Pozdro
Mutari
Pozdro
Mutari