Kocimiętka
Re: Kocimiętka
Skoro mój smakosz łapką od sąsiada przeciągał sobie przez siatkę gałązki grabu do konsumpcji (czynił to przez pół godziny i nie dało się odciągnąć), to Twój z kocimiętką też sobie poradzi.
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Poczekamy, zobaczymy. Moja kocica jest paskudnym leniem, nie wiem czy będzie jej się chciało. Ale jak zapora się podda obiecuję uczciwie, że o tym doniosę
- corbieres60
- 50p
- Od: 2 maja 2011, o 12:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jest tylko taki sposób by podzielić i rozmnożyć kocimiętkę,posadzić w różnych częściach ogródka kocurek upatrzy sobie jedną , dwie i te będą na straty (choć i tak odrosną) To jedna z najkochańszych roślinek cięgle kwitnie (zwłaszcza po przycięciu) kolorystycznie pasuje do róż, swoją bryłą korzeniową potrafi umocnić skalnik. Pozdrawiam
corbieres60
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje mnie rozczarowały. Niewiele mają kwiatów. Może dlatego, że nadal w doniczkach.
- katja
- 500p
- Od: 2 paź 2008, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Santia, daj im szansę i wysadź do gruntu. Moją sadziłam w zeszłym roku.
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
Witaj!katja pisze:Santia, daj im szansę i wysadź do gruntu. Moją sadziłam w zeszłym roku.
Wszystkie małe sadzonki zasadzić w kole, aby stworzyły wielką kępkę czy każdą osobno zachowując odległości?
- katja
- 500p
- Od: 2 paź 2008, o 13:32
To zależy jaki masz pomysł na rabatę, ale lepiej zachowaj odległości, no może nie takie jak ja.
Tak wygladały na początku maja tego roku:
Zdjęcia zostały usunięte z hostingu.
bab...
Tak wygladały na początku maja tego roku:
Zdjęcia zostały usunięte z hostingu.
bab...
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
Ok, dzięki serdeczne. No właśnie chcę z nich zrobić jedną wielką kępę (nie chcę szpalera, bo nie mam na to miejsca)
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Jesienią ściąłem kocimiętkę i rzuciłem na kompost. Od tej pory po moim kompostowniku biegają koty z okolicy i kopią dołki w poszukiwaniu tego pachnidełka Jak rosła w gruncie to kot nie chciał wąchać, jak trafiła na kompost to wszystkie się zbiegają
Myślałem, że to bujda, że ją tak lubią, a jednak to prawda
Myślałem, że to bujda, że ją tak lubią, a jednak to prawda
- Galadriela
- 500p
- Od: 22 wrz 2009, o 13:58
Heej
U mnie zawsze zimą myszy myszkują po kompostowniku szukając resztek, podsunąłeś mi świetny sposób na walkę z gryzoniami - dziękuję
U mnie zawsze zimą myszy myszkują po kompostowniku szukając resztek, podsunąłeś mi świetny sposób na walkę z gryzoniami - dziękuję
- _Natalia_
- 50p
- Od: 28 lip 2010, o 21:31
Czy poszczególne gatunki kocimiętki bardzo różnią się zapachem? Mam na myśli zapach odczuwany przez ludzi. W zeszłym roku wysiałam Nepeta mussini i jesienią posadziłam sadzonki do gruntu. Sporo ich wyszło i mam nadzieję, że w tym roku pięknie zakwitną. Rozczarował mnie jednak ich zapach, bo wyobrażałam sobie, że będzie bardzo przyjemny, świeży, może podobny do mięty, a okazał się taki trochę drażniący, przynajmniej dla mnie. No i chciałam zrobić radochę kotom, ale chyba nie trafiłam z gatunkiem...
Pozdrawiam
- Natalia
- Natalia