Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Edytko, Cyntuś niestety zdjęcia dopiero jutro :? dziś zrobiłam, ale nie zdążyłam obrobić i pozmniejszać :?

Dziś wyskoczyłam na targ i kupiłam 4 doniczki z goździkiem kropkowanym i jakieś dwa kwiatki, których nazwy Pan sprzedający nie znał :? Jutro wędrują do ogródka :D Bardzo się cieszę z goździka, bo już dawno na niego polowałam, a nie mogłam trafić i wreszcie mam :D
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Agnieszko w takim razie czekamy na fotki.....
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Agnieszko wiosna u Ciebie rozpanoszyła się na dobre. Forsycja kwitnie pięknie. Czekam na dzisiejsze fotki.
Widzę, że też nie możesz przejść obojętnie obok stoisk z roślinami :lol: Ja na razie sobie odpuszczam, bo u mnie w Kielcach odbędą się Targi Ogrodnicze i mam nadzieję, że będzie w czym wybierać.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie kropkowany właśnie wschodzi na parapecie :)
Chcę nim poobsadzać pas ziemi przy murku , na zewnątrz działki,posadziłam też inne zadarniające roślinki .
Jak się wszystko porozrasta nie będzie kłopotów z chwastami i zrobi sie kolorowo :D :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Reniu dziś na pewno obrobię fotki i wstawię, wczoraj miałam urwanie głowy w pracy, w sumie od rana do wieczora z krótką przerwą w dzień, więc nie bardzo miałam czas, ale dziś już tylko wieczorem pracuję, więc nadrobię zaległości :D

Dorotko faktycznie ciężko mi przejść obok kwiatków i nic nie kupić :oops: szczególnie pociąga mnie targ, bo tam można coś ciekawego upolować, :wink: :lol:

Cyntuś na goździka kropkowanego polowałam już od dawna i nie mogłam nigdzie dostać, a strasznie mi się podoba, teraz w końcu udało mi się i mam :D w prawdzie tylko 1 kolorek- podobno bordowy- ale może w końcu trafię i inne , choruję jeszcze na goździka sinego i też mam nadzieję, że w końcu dostanę. W ogóle mam świra na punkcie niskich roślinek pasujących na skalniaczki, :roll: marzy mi się jeszcze goryczka bezłodygowa, lewizja, i wiele innych kwitnących pięknotek skalniaczkowych, listę mam na 3 kartki :roll: :lol: Ale to fajnie o czymś marzyć, tym większa radość, jak w końcu się to dostanie :roll: :lol:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agness ten preparat do spryskiwania - Asahi - nadaje się do wszystkich roślin w ogrodzie czy tylko Rh i azalje?
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko do wszystkich, nawet do domowych, nawet na storczyki :D Tylko nie tak łatwo go dostać, ja u siebie zamawiałam w kilku ogrodniczych i nigdzie nie przywieźli, ale jeszcze mam nadzieję, że sprowadzą, bo bardzo mi zależy, żeby popryskać róże, bo niestety większość z nich bardzo kiepsko zniosła zimę :D Asahi to biostymulator, który pomaga roślinie zwalczać wszystkie skutki stresu-mróz, susza, regeneracja po chorobach itp. roślinki wzmacniają się, szybciej rosną i odbudowują się
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

AGNIESZKO ,czekamy na fotki twoich pięknych zakupów ............
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Agnieszko donoszę uprzejmie ,że różana gałązka przysypana :lol: teraz trzymaj kciuki i aby się ukorzeniła :lol: inne pnącę mi podmarzły ale Duma Jadzi nie :lol:
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Witaj Agnieszko, czekam i ja na fotki Twoich nowych roślinek . Miłego dnia życzę.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko ja też uwielbiam skalniakowe roślinki i wszelkiego rodzaju goździki.
W tamtym roku jak kasowaliśmy stary trawnik chłopaki przemielili mi takie piękne kępy białych goździków ale jesienią przekopywałam ziemę pod rabatę i znalazłam głęboko zakopane resztki tych biedulek...
Powsadzałam je przed płotkiem i się przyjęły :D ,malusią kępkę przeniosłam nawet na rabatę :D :D
Jeżeli jakieś by Ci się spodobały to na jesień jak się rozrosną chętnie się podzielę :) :)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, Lilu, już zdjęcia obrobiłam i za chwileczkę pokazuję :D

Jadziu, strasznie się cieszę, i mocno ściskam kciuki za tą przysypaną pięknotę :D mam nadzieję, że pozostałe, które podmarzły pięknie się zregenerują i będą cieszyły cudnymi kwiatami :D

Cyntuś bardzo dziękuję :D będę obserwowała :D ja mam 3 lub 4 kolorki goździków pierzastych- cudownie pachną :D jeśli Ci się spodobają a nie masz takich, to też bardzo chętnie Ci wyslę :D

A oto wczorajszy widok na moje roślinki-
kwitnąca forsycja, zaczynający kwitnienie omieg i cebuilce :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sasaneczki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek