I Forumka też mamy.treissi pisze:Mamy na forum forumkę z Chrzanowa to możesz ją podpytać gdzie robi zakupy kwiatowe
Moja zielona pasja :)
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sukulenty świetnie się czują w ziemi do kaktusów cały czas. Swoje trzymam w mieszance kaktusowo-uniwersalnej ze względu na cenę ziemi do kaktusów i moje na nią zapotrzebowanie dla "czystych" kaktusów, jednak jak już wsadzisz, to po prostu trzymaj w niej. Korzonki będą (prawie ;) )na pewno i choć to twarde roślinki nie ma sensu ich przenosić zbyt często.
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Fraszko, ale masz piękne rośliny!! Szefka mnie powaliła, a niecierpek z ostatniej fotki - słów brak! Ale miałaś oko, że go wypatrzyłaś:):):)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Ja mam Pewnie zrzuca Ci listki co? Afelandra lubi byćpodgryzana przez mszyce, więc posprawdzaj ją dobrze, czy pod listkami nie ma czegoś. Możliwe też, że ma za suche powietrze i zrzuca listki Takie są moje obserwacje, więc posprawdzaj i powiedz co z nią No a Twoje początki bardzo ładnefraszka pisze:Czy ktoś z Was ma Afelandre ?
mam z nia troszke problemów
Witam ))
Leśny Duch dziekuje :*** Szeflerka rósnie jak szalona. Gdizes czytałam ,że jeśłi chce się aby rosła na boki a nie do góry trzeba podcinac wierzołki. NO ale moja jest uparta
troche ja wygina w lewo , pewnie ciągła do słońca .
No i chyba bedzie trzeba kupić? jakiaś podpurke na nią??
carol1 moja afelandra bła mocno zaatakowana przez mszyce i zeżarły mi wiele lisci
Kupiłam specjalny preparat i jeszcze takie małe pałeczki które wsadza się do gleby. Pomogło.
No ale teraz jest jak jest.
Cieżko rośnie
Ale sa nowe listki tylko na tych łodygach nie ma
Zastanawiam sie czy ona stoi w dobrym miejscu...okno na zachód, na parapecie, śłońce na nia operuje popołudniu .
Zraszam ją.
Może ma mało wilgotno... Sama już nie wiem.
Treissi moja teściowa ma z 8 gruboszy , wszystkie sa w zwykłej ziemi i tez pieknie rosna
Pozdrawiam
Zamieszczam fotki Pelargoni ( w tamtym roku kwitła jak szalona, w tym roku średniawo )
Mam tez pytanie do Pelagroni , czy można ja zraszać ? i jak przetrzymać zime z nią?
da się ?
moja poprzednia Pelargonia wytrzymała do pazdzernika, listopada poźniej padła.
Kolejne fotki to Dalie
Jak na razie pozostały już tylko liscie ;/ ale ma paczki wiec pewnie znowu beda kwiaty.
Albo mi sie wydaje albo Dalie długo nie wytrzymuja ;/
NO i dzisiejszy zakup.
Nowa roślinka, niestety Pani w kwiaciarni nie wie jak się nazywa
Powiedziała mi tylko ,że mam ją podlewać
POzdrawiam i miłego dnia
Leśny Duch dziekuje :*** Szeflerka rósnie jak szalona. Gdizes czytałam ,że jeśłi chce się aby rosła na boki a nie do góry trzeba podcinac wierzołki. NO ale moja jest uparta
troche ja wygina w lewo , pewnie ciągła do słońca .
No i chyba bedzie trzeba kupić? jakiaś podpurke na nią??
carol1 moja afelandra bła mocno zaatakowana przez mszyce i zeżarły mi wiele lisci
Kupiłam specjalny preparat i jeszcze takie małe pałeczki które wsadza się do gleby. Pomogło.
No ale teraz jest jak jest.
Cieżko rośnie
Ale sa nowe listki tylko na tych łodygach nie ma
Zastanawiam sie czy ona stoi w dobrym miejscu...okno na zachód, na parapecie, śłońce na nia operuje popołudniu .
Zraszam ją.
Może ma mało wilgotno... Sama już nie wiem.
Treissi moja teściowa ma z 8 gruboszy , wszystkie sa w zwykłej ziemi i tez pieknie rosna
Pozdrawiam
Zamieszczam fotki Pelargoni ( w tamtym roku kwitła jak szalona, w tym roku średniawo )
Mam tez pytanie do Pelagroni , czy można ja zraszać ? i jak przetrzymać zime z nią?
da się ?
moja poprzednia Pelargonia wytrzymała do pazdzernika, listopada poźniej padła.
Kolejne fotki to Dalie
Jak na razie pozostały już tylko liscie ;/ ale ma paczki wiec pewnie znowu beda kwiaty.
Albo mi sie wydaje albo Dalie długo nie wytrzymuja ;/
NO i dzisiejszy zakup.
Nowa roślinka, niestety Pani w kwiaciarni nie wie jak się nazywa
Powiedziała mi tylko ,że mam ją podlewać
POzdrawiam i miłego dnia