Ogród Orinoko
- orinoko01
- 200p
- Od: 21 cze 2009, o 22:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu Ogród tylko sprawia wrażenie dojrzałego a to za sprawą traw i bylin...większych drzew jak widać mam mało...a tych których nie widac są jeszcze małe.Śliw nie przycinałem...myśle że są dobrze zagęszczone bo mają dobry dostęp do słońca.
Jolanto Zapraszam, zapraszam...a jak Ci sie spodoba coś co u mnie rośnie to pisz...chętnie się podziele.
piku Ta roslina na której siedzi motyl to Szałwia Omszona a ta ze zdjęcia na pierwszym planie to Perovskia Łobodolistna.
Ale prawdziwymi stadami motyle zalatuja do Sadzca Purpurowego i Verbeny Patagońskiej (zdjęcia poniżej).Na niewielkich kępach jest ich czasem do 20-30 szt....piękny widok.
dalu Ja akurat nie zabezpieczam go na zime bo rośnie od strony nasłonecznionej,osłoniety z dwóch stron murkiem i ścianą domu...ale z obserwacji judaszowców znajomego wynika, że młode drzewka lepiej czymś zabezpieczyć...tak chociaż przez pierwsze dwa lata.
Jolanto Zapraszam, zapraszam...a jak Ci sie spodoba coś co u mnie rośnie to pisz...chętnie się podziele.
piku Ta roslina na której siedzi motyl to Szałwia Omszona a ta ze zdjęcia na pierwszym planie to Perovskia Łobodolistna.
Ale prawdziwymi stadami motyle zalatuja do Sadzca Purpurowego i Verbeny Patagońskiej (zdjęcia poniżej).Na niewielkich kępach jest ich czasem do 20-30 szt....piękny widok.
dalu Ja akurat nie zabezpieczam go na zime bo rośnie od strony nasłonecznionej,osłoniety z dwóch stron murkiem i ścianą domu...ale z obserwacji judaszowców znajomego wynika, że młode drzewka lepiej czymś zabezpieczyć...tak chociaż przez pierwsze dwa lata.
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- marcyjanna
- 200p
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Monika76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2007, o 17:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Obejrzałam wszystkie zdjęcia, no i bardzo mi się u Ciebie podoba.
Skąd Ty masz tyle werbeny? jakoś nie mogę jej upolować, a bardzo ją lubię.
No i jeszcze sadziec... hmmm.
Orinoko, masz u siebie miskanty, więc mam do Ciebie pytanie.
Posadziłam jakiś czas temu u siebie miskanta chińskiego "Silberspinne".
No i nie wiem czy wszystko z nim w porządku, bo od dołu zaczyna zmieniać kolor na taki czerwonawy. Mam nadzieję, że on tak ma. A może o coś mu chodzi?
Skąd Ty masz tyle werbeny? jakoś nie mogę jej upolować, a bardzo ją lubię.
No i jeszcze sadziec... hmmm.
Orinoko, masz u siebie miskanty, więc mam do Ciebie pytanie.
Posadziłam jakiś czas temu u siebie miskanta chińskiego "Silberspinne".
No i nie wiem czy wszystko z nim w porządku, bo od dołu zaczyna zmieniać kolor na taki czerwonawy. Mam nadzieję, że on tak ma. A może o coś mu chodzi?